Cienie do powiek

Glam Shop GlamBOX, Paleta cieni do powiek `Totalny mat vol. 2`

• 19 listopada 2022 o 22:58
    Nie rozumiem jej a pragne
    Uh to będzie dopiero recenzja zycia. Produkty glam lubie a sama Hanię śledziłam od poczaczku.... uważam ze te jej testy z połączeniem głosu i bardzo ciekawej urody był ukojeniem na całe zło. Makijaże spod jej reki zawsze sprawiały, ze ze zdumienia przecierałam oczy i namiętnie odtwarzałam je w domu. W momencie rozwinięcia sie firmy dalej oglądałam filmiki, ale czuc było ze częstość-gęstość jest rzadsza. Szkoda, teraz wpadam na insta i szukam rolek. Mimo to sentyment robi swoje i czuje w obowiązku , cos kupic co jaki czas hehe taka faneberia Totalny mat chodził ze mna od bardzo dawna ale nie wiedziałam co z czym łączyć. Te kolory i maty trochę mnie odstraszały- w końcu ludzie kupowali w glam głównie dla blasku! To była podstawa zakupów, cos innowacyjnego i pięknego....miłość od pierwszego spojrzenia. Maty to zakup tylko ze wzgledu na kolory i tu zaczyna soe recenzja trochę inna niż wszystkie. Otóż ja jestem rozczarowana kolorem- wg mnie jest dużo słabszy i mniej intensywny niż w opakowaniu. Drażni mnie tez ich hmm odcień bo cienie na powiece bywają mdłe i mimo różnych moich szaleństw w efeckcie końcowym wydają sie szare, takie właśnie delikatne i słabe. I tu walaniemy konsternację To nie jest zły zamysł, ze kolory wypadają słabiej na ręku, ze mniejsza intensywność bo dzięki temu można te kolory śmiało wprowadzić w dzienny look. To bezpieczne kolory z olbrzymia ilością potencjału. Są bezpieczne ze można kolorystycznie poszaleć ale wszyatko będzie eleganckie i spójne, i tu zaczyna soe moje narzekanie bo ja mam całkowicie inne oczekiwania. Spodziewałam sie mocnego koloru na takim poziomie jak drama mama Ady. Ze ten pigment był mocny czy nawet za ostry ale mi sie ta moc podobała i żałuje ze dopiero po takim czasie zrozumiałam potencjał tamtej palety, szkoda ze sie jej przestraszyłam i uciekłam oburzona jak rozkapryszone dziecko. Tu dalej jestem w trakcie testow, zeby cos znaleźć, jakies dodatkowe plusy- No niestety Szkoda, No cholerka szkoda,.-ale miłości nie będzie Kolory mimo wszystko są dobrej jakości i sprawdzałam zielone i niebieski jako dodatki w innym makijażu i trzymały soe naprawdę świetnie. Pigment trzyma sie skory idealnie i nie potrzebuje bazy. Szkolny i welur przy rozbieraniu wybija na szaro, skaj nie umiem nałożyć na oku, nie przenosi soe pigment na pędzel hmm na nic. Lilka i ten architekt wymagają jasnej bazy lub korektora, chociaz architekt walczy bo Liliany koloru na powiece nigdy nie uswiadczylam. Słonecznik jest ciekawy i w stylu tej żółci z abstrakcji hmm podobnie jak rozowy. Nie wiem czy zdjecie to odda To tak pełna skrajności paleta , ze sama sie bije z myślami czy ja popchnąć dalej czy nie Opakowanie bez lusterka - standardowy glam. Paleta jest długa ale wygodna Można ja dorwać w cenie 59!!! Tylko trzeba mieć szczęście, mysle ze to i tak najlepsza kolorystycznie opcja na rynku. Jeśli ktoś nie szuka szalenstwa a lekko koloru do wprowadzenie w życiu to sie zakocha w tej palecie.
  • 18 czerwca 2022 o 14:13
    Dobrej jakości paleta z elegancką i unikatową kompozycją kolorystyczną.
    Produkt kupiłam za ok. 70zł (w promocji) na stronie Glamshopu. Paleta przychodzi porządnie zapakowana, w kartoniku. Wewnątrz jest ochronna folia i piankowe nakładki..Pierwsze co rzuca się w oczy to to, że paleta jest niesamowicie lekka i cienka, ale bardzo solidna - GlamShop powinien pozostać przy tych opakowaniach, bo ta paleta, w porównaniu z 9-tkami to niebo a ziemia. Cienie się nie kruszą, nie wypadają - minusem jest brak lusterka. Kolory w palecie są korzystnie dobrane. Paletą można zrobić bardziej żywe, jaskrawe makijaże (różem, żółcią, łososiowym odcieniem), a reszta to bardziej przygaszone, eleganckie kolory (szary, zielony, morski itd). Są też podstawowe kolory, np. ciemniejszy brąz, karmelowy czy beżowy, więc nie jest to tylko i wyłącznie ,,kolorowa" paleta. Wszystko jest oczywiście całkowicie matowe. Formuła cieni jest... w połowie różna. Jedne cienie to nowsze formuły, bardzo kremowe, pylące się w opakowaniu, ale na oku już tylko delikatnie. Pigment można w nich stopniować, świetnie się budują. Druga formuła jest może nie tyle co gorsza, ale inna. Dość sucha, z pełnym pigmentem po dotknięciu i trochę bardziej sypiąca się na oku. Mimo wszystko nie widzę różnić w pracy z nimi, obydwie rodzaje rozcierają się na powiece bez zarzutu. Mimo wszystko, jakość cieni nie jest bez wad. Używam zawsze bazy - wtedy cienie zachowują się nienagannie. Pierwszy raz cienie próbowałam bez bazy (tak orientacyjnie, w domowych warunkach dla pierwszego wrażenia) i wtedy niektóre odcienie wymagają większego zbudowania pigmentu oraz podczas rozcierania dwóch odcieni potrafią trochę się wytracać i trzeba rozcierać je za pomocą wklepywania pędzelkiem. Ja mimo wszystko nie odejmę palecie za tu gwiazdki, bo nigdy w swoim makijażu na co dzień czy na ważne okazję nie korzystam z nich bez odpowiedniej bazy bądź na czystą powiekę. Trwałość cieni jest w porządku - jako posiadaczka tłustych powiek używam ich na bazie, trzymają się bez zarzutu aż do zmycia. Współpracują z nałożonymi na nie błyszczącymi cieniami, nie osypują się zbyt mocno. Jednak podsumowując, nie poleciłabym tej palety dla całkowicie początkującej osoby - formuła Glamshopu potrzebuje jednak wprawy i bazy, bo czasami mogą się trafić takie defekty jak inna formuła części cieni czy wytracanie się pigmentu pomiędzy odcieniami, nie mówiąc już o piekielnie pylących się i brudzących wypraskach po ich dotknięciu. Dla szukających takiej kolorystyki, za cenę promocyjną (poniżej 100zł), warto ją wypróbować, bo już samo opakowanie jest o wiele wyższej jakości niż przeciętne, najpopularniejsze produkty Glamu.
    Zalety:
    • cena (w porównaniu do gramatury cieni i ich ilości)
    • bardzo elegancka kompozycja kolorystyczna w kolorach,
    • wyższej jakości opakowanie, w porównaniu do np. pylących i brudzących 9-tek.
    • dobrej jakości formuła cieni, nawet bardzo kontrastowe odcienie nie robią szczególnych problemów z rozcieraniem się.
    Wady:
    • brak lusterka,
    • nie będzie to satysfakcjonująca paleta dla osób, które nie używają bazy
  • 16 grudnia 2021 o 23:16
    Cudowna
    Uwielbiam tę paletę. Jest bardzo uniwersalna. Można nią wykonać wiele makijaży. Cienie osypują się ale można nauczyć się z nimi pracować. Są idealnie napigmentowane. Opakowanie jest urocze minimalistyczne. Jedyne minusy to rozmiar palety ciężko ją przechowywać w toaletce oraz żółty cień który podczas rozcierania staje się trochę pomarańczowy.
    Zalety:
    • Kolorystyka
    • Jakość cieni
    Wady:
    • Wymiary opakowania