Gdyby producent umieścił np. w buteleczce z aplikatorem czy pędzelkiem esencję, którą nasączone są nakładki, kupiłabym bardzo chętnie bo działanie już po kilku minutach noszenia ich było rewelacyjne. Jednak sama forma nakładek to nie najlepsze rozwiązanie.
- OPAKOWANIE: w saszetce, na której znajdują się wszelkie informacje o produkcie, sposobie aplikacji, działaniu, składzie itd., znajdują się nakładki w liczbie dziesięciu bo tyle matka natura dała nam paluszków, rzecz jasna. Saszetkę otwiera się bez problemu, z obu stron na krawędziach są wgłębienia, które wyznaczają linię otwarcia.
- WYKONANIE: nakładki z jednej strony są dłuższe, wykonane z perforowanego materiału, a z drugiej strony, tej która przylega do paznokci i skórek z miękkiej tkaniny nasączonej esencją. Pomysł ciekawy i innowacyjny, ale… wszystkie nakładki mają ten sam rozmiar, a palce już nie, więc nakładki nie trzymają się skóry, przekręcają się, ześlizgują, trzeba je wciąż poprawiać. Nałożenie ich też nie jest najprostsze, a im więcej palców z już nałożoną nakładką, tym gorzej.
Producent twierdzi, że w trakcie tego długiego noszenia maseczek możemy wykonywać codzienne czynności. Nie, nie możemy, co wyjaśniłam powyżej, nakładki się kręcą, spadają i trzeba się nimi zajmować, a nie innymi czynnościami.
Ponieważ nie należę do osób cierpliwych, zrzuciłam nakładki po około 10 minutach noszenia i wmasowałam esencję w skórki i paznokcie. Esencja jest lekka, o delikatnym, przyjemnym zapachu, a co najważniejsze, świetnym działaniu.
- DZIAŁANIE: zastosowałam kosmetyk jeden jedyny raz, z opisanych wyżej względów, ale chciałabym stosować go codziennie na noc np. nakładając pędzelkiem i wmasowując w skórki. Dlaczego? Bo gdy wmasowałam esencję z nakładek w skórki poczułam jak stają się przyjemnie miękkie i odżywione. Chciałabym cieszyć się tym efektem codziennie, a może i kosmetyk wspomógłby kondycję skórek długofalowo. Apeluję więc w tym miejscu do producenta o zmianę formy aplikacji kosmetyku!!!!!!
Zalety:
- esencja zmiękcza, nawilża i odżywia skórki wokół paznokci
- dobrze się wchłania
- jest lekka i nie pozostawia tłustej warstwy
Wady:
- forma nakładem całkowicie nietrafiona