Szampony do włosów

Tołpa Dermo Hair Wypadanie
Bodyland.pl
Tołpa TORF CORPORATION Dermo Hair wzmacniający szampon przeciw wypadaniu 250 ml
Tołpa TORF CORPORATION Dermo Hair wzmacniający szampon przeciw wypadaniu 250 ml

Nasi użytkownicy zostawili 16 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 26 marca 2025 o 20:00
    Dramatyczny przyklap
    Tołpa zazwyczaj kojarzyła mi się z przyjaznymi składami i delikatną pielęgnacją, więc sięgając po ten szampon przeciw wypadaniu, miałam spore oczekiwania. Niestety, efekt po jego zastosowaniu był zupełnie odwrotny do zamierzonego. Zamiast wzmocnionych i lekkich włosów otrzymałam przyklapniętą, przeciążoną fryzurę wyglądającą jak po niedokładnym spłukaniu maski. Włosy już kilka godzin po myciu wyglądały nieświeżo, straciły objętość i były nieprzyjemne w dotyku. Trudno powiedzieć, czy szampon ma realny wpływ na wypadanie, bo nie byłam w stanie używać go regularnie – po kilku podejściach nie miałam ochoty dawać mu kolejnej szansy.
    Zalety:
    • delikatny zapach
    Wady:
    • powoduje mocny przyklap, nawet przy lekkiej aplikacji
    • włosy wyglądają nieświeżo i ciężko
    • niewygodne użytkowanie przez efekt obciążenia
  • 20 lutego 2025 o 19:08
    Działa
    Szampon przeciw wypadaniu włosów od tołpa dermo hair. Muszę przyznać, że dzięki niemu przestało mi wypadać aż tyle włosów. Dobrze domywa skórę głowy i ładnie, delikatnie pachnie. Używam odżywki do włosów farbowanych również tej marki.
  • 13 lutego 2025 o 9:02
    Dobry szampon na wypadanie włosów
    Zakupiłam ten szampon, ponieważ moje włosy wypadały garściami. Akurat była na niego fajna promocja w Hebe 1+1 za 1zł. Nie znalazłam jednak opakowania z pompką. Wiązałam z tym produktem wielkie nadzieję, ale na efekt trzeba było długo czekać. Dodatkowo w trakcie tej kuracji zaczęłam brać biotynę więc nie do końca jestem przekonana czy uzyskany efekt to zasługa tylko tego produktu. Stosuję już drugie opakowanie tego szamponu i zmiana jest widoczna. Po wieczornym myciu na szczotce zostaje dużo mniej włosów. Wydaje mi się, że skóra głowy jest lepiej oczyszczona a włosy miękkie w dotyku. Szampon ma specyficzny zapach, który akurat dla mnie jest bardzo przyjemny. Myślę, że mogę polecić ten produkt, bo sama zakupiłabym kolejne opakowanie, żeby chociaż raz na jakiś czas przeprowadzić taką krótką kurację.
    • działanie
    Wady:
    • długi czas oczekiwania na efekty
  • 6 września 2024 o 9:49
    Zdecydowanie działa
    Kiedy tylko dostrzegłam ten szampon u mojej fryzjerki prosto po wizycie skierowałam się do apteki.Bardzo lubię wszelkie ziołowe i naturalne produkty do włosów oraz skóry głowy.Ja stosuję różnie,czasami z mocno wysuszającymi wcierkami dzięki czemu osiągam równowagę skóry głowy bez efektu obciążenia.Zawsze staram się trzymać ten szampon na głowie dłużej dzięki czemu mam pewność,że składniki aktywne działają.Bezpośrednio po zastosowaniu i wysuszeniu niezależnie od ścięcia włosy zyskują na objętości oraz są zregenerowane.Moje włosy przy bardzo częstym stosowaniu stały się grubsze w dotyku oraz wzmocnione.Niestety nie jest to szampon na co dzień w moim przypadku,dlatego używam go naprzemiennie lub "blenduję" efekt razem z wcierkami dość mocno przesuszającymi skórę głowy.
    Zalety:
    • higieniczna butelka z pompką dozuje kosmetyk
    • małe opakowanie nadaje się podczas podróży
    • przyjemny naturalny zapach
    • dobry skład
    • wzmacnia włosy na całej długości,stają grubsze
    Wady:
    • codzienne stosowanie MOŻE obciążyć włosy u nasady
    • cena w stosunku do pojemności
  • 7 marca 2024 o 17:21
    Jest ok, ale szału nie ma
    Mam cienkie, długie, dość suche włosy. Używam tego szamponu już kilka tygodni i wydaje mi się, że włosy rzeczywiście mniej wypadają. Niestety zauważyłam że przy jego stosowaniu włosy szybciej się przetłuszczają. Staram się myć włosy nie częściej niż co drugi dzień, ale przy tym szamponie jest to trudne. Moje włosy już na drugi dzień wyglądają "kiepsko". No i oczywiście bez odżywki po umyciu nie da się ich rozczesać. Więc szampon jest ok, ale szału nie ma.
    Zalety:
    • Włosy mniej wypadają
    Wady:
    • Włosy szybciej się przetłuszczają