Żele pod prysznic

Oceania Essential, żel pod prysznic `Ozonowa świeżość`

• 10 marca 2025 o 13:01
    Standardowy żel pod prysznic ..
    Żel zakupiłam w sklepie Biedronka podczas zakupów jedzeniowych. Skusiła mnie jego cena, ok 5 zł za 500 ml produktu. Żel pachnie ładnie, świeżo. Dobrze się pieni. Zapach nie utrzymuje się długo, nie zostaje również na skórze. Moim zdaniem średnio wydajny. Chcąc uzyskać większą pianę, musimy dość sporo produktu wlać do wanny. Myślę, że jeszcze do niego mimo wszystko wrócę. Dobra cena rekompensuje minusy a tego typu produkty zużywane są w moim domu w ilościach hurtowych.
    Zalety:
    • Niska cena ,
    • Łatwa dostępność w sieci Biedronki ,
    • Ładny zapach po nalaniu do wanny,
    • Wygodne opakowanie
    Wady:
    • Zapch nie utrzymuje się na skórze jednak za tą cenę nie miałam takich oczekiwań.
  • 7 października 2024 o 19:35
    Oceania
    Żel pod prysznic Oceania Essential “Ozonowa świeżość” niestety nie spełnił moich oczekiwań. Choć zapach na początku wydaje się orzeźwiający, nie utrzymuje się on na skórze zbyt długo. Sama konsystencja żelu jest dość wodnista, co sprawia, że produkt szybko się zużywa i nie daje wystarczającego uczucia nawilżenia. Dodatkowo, nie zauważyłam, aby żel miał szczególnie odświeżające lub pielęgnacyjne właściwości. Z tego względu nie polecam tego produktu, zwłaszcza jeśli szukasz czegoś bardziej odżywczego i trwałego w działaniu.
    Inne
  • 24 lipca 2024 o 17:21
    Żel o bardzo przyjemnym zapachu
    Żel o lekko płynnej konsystencji, średnio treściwy koloru niebieskiego co szczerze mówiąc trochę zniechęca mnie do używania dlatego, że jakoś odpychają mnie słodkości i kosmetyki zabarwione na niebiesko ale mąż się uparł żeby go kupić bo zapach mu się podoba. Żel dobrze się pieni, dobrze oczyszcza skórę, nie przesusza jej nadmiernie, bardzo ładnie pachnie, zapach z rodzaju tych morskich. Tani i przyjemny.
    Summer
    11 lipca 2024 o 21:55
    Niezły
    Wahałam się przed zakupem tego żelu - obawiałam się, że może wysuszać skórę; nie przepadam też za "świeżuchami". Ale za cenę 2,99 zł (w promocji) postanowiłam spróbować, a świeże, wodno-powietrzne zapachy potrafią być niezłe latem. Zapach rzeczywiście sprawdził się, chyba ma też w sobie coś z melona. A i wysuszenie skóry okazało się nie być duże - bo trochę jednak jest. Najmniej odpowiada mi konsystencja - taka lekko ścięta galaretka, wydobywa się to z butelki takimi jakby ciągnącymi glutami, pardąnemła. Pieni się całkiem zdrowo, jest wydajny.
    AnnZ13
    8 listopada 2023 o 19:57
    Żel do ciała o zapachu odświeżacza toaletowego
    Kupiłam ten żel na promocji w Biedronce. Cena była atrakcyjna, więc czemu go nie wypróbować. Nie został moim ulubieńcem, ale nie jest też tragiczny. Opakowanie ma 500ml pojemności. Jest z przezroczystego plastiku i ma naklejkę z grafiką kropelek wody - trochę tandeta. Żel jest transparentny niebieski, a jego konsystencja typowo żelowa. Wydajność dobra. Ocena: 4/5 Zapach wg producenta powinien być odświeżający, odprężający oraz powinien dostarczać niezapomniane doznania. Może by tak było, gdyby nie to, że jest bardzo podobny do zapachu odświeżacza toaletowego, którego używa moja babcia. Nie jest brzydki, ale sposób w jaki mi się kojarzy sprawia, że nie mogę go znieść. Czuć nuty jaśminu i arbuza, o których pisze producent, ale ta kompozycja dla mnie jakoś niezbyt współgra ze sobą. Ocena: 2/5 Działanie jest po prostu zwykłe. Żel myje i tyle. Na opakowaniu pada stwierdzenie, że jest on pielęgnujący. Ja niczego takiego nie zauważyłam. Moja skóra była po prostu umyta, bez jakichkolwiek miłych dodatków (np. nawilżenie). Ocena: 3/5 Skład jest przeciętny jak cały ten produkt. Minusem jest SLS, są też alergeny. Ocena: 3/5 Biorąc z półki ten produkt nie miałam wygórowanych oczekiwań. Za niewielką cenę otrzymałam opakowanie o pojemności 500ml. Ekonomicznie się opłaca, ale dla mnie to nie jest główny wyznacznik. Skład produktu nie powala, mało w nim dobrych składników, przez co staje się przeciętny. Do tego zawiera substancje, które mogą podrażnić cerę trądzikową lub wrażliwą. Żel pieni się i myje, bez żadnych dodatkowych funkcji. Kompozycja zapachowa jest dla mnie największym minusem i akurat w tym przypadku cieszę się, że nie utrzymywała się długo na skórze. Ogólna ocena: 3/5
    Zalety:
    • polski producent, kosmetyk wegański, bez mikroplastiku
    • atrakcyjna cena promocyjna
    • pojemność
    Wady:
    • zapach odświeżacza do toalety
    • tandetne opakowanie