Żele pod prysznic

Yves Rocher Les Plaisirs, Bain Douche Energisant A La Peche & A l'Anis Etoile Kremowy żel pod prysznic `Magnolia i biała herbata`

• 29 października 2024 o 12:37
    Yves Rocher żel pod prysznic magnolia i biała herbata
    Yves Rocher żel pod prysznic magnolia i biała herbata . Produkt znajduje się w opakowaniu o pojemności 200 ml. Niewielkie opakowanie, a starcza na dość długi czas. Konsystencja lekka, pieni się i ma bardzo przyjemny zapach, który dość długo utrzymuje się na skórze, a także daje uczucie odświeżenia. Ja bardzo lubię takie małe pojemności bo można potestować różne zapachy, a ten zdecydowanie przypadł mi do gustu więc może skuszę się na większą pojemność.
  • 17 września 2023 o 16:04
    Delikatny żel pod prysznic
    Stan skóry: sucha, szorstka, pozbawiona blasku DOSTĘPNOŚĆ – stacjonarnie i online w sklepie Yves Rocher OPAKOWANIE – plastikowa buteleczka, dość dużych rozmiarów SZATA GRAFICZNA – elementy graficzne odnoszące się do kompozycji zapachowej SKŁAD – bardzo dobry WYDAJNOŚĆ – duża buteleczka (400 ml) wystarcza na ok. 3 tygodnie (dla 4 osobowej rodziny) ZAPACH – delikatny, świeży, dominuje magnolia KONSYSTENCJA – kremowa EFEKT – przyjemne odświeżenie, skóra odzyskuje blask, jest nawilżona no i co mnie zaskoczyło – jest to bardzo relaksujący zapach ZESTAW – nie widziałam PODRÓŻ – dostępna jest również buteleczka o objętości 200 ml CENA – w każdym przypadku ponad 20 zł
    • szata graficzna
    • skład
    • efekt
    • podróż
    Wady:
    Szpaksa
    27 września 2022 o 15:10
    fajny!
    Bardzo przyjemny w użytkowaniu żel. Ma elegancki, kobiecy i dość "chłodny" zapach. Daje natychmiastowe uczucie świeżości. Ma gęstą konsystencję, nieco kremową. Ma piękny perłowy kolor, a także mocno się pieni. Plus za wydajność i ładne opakowanie. Nie podrażnia i nie wysusza wrażliwej skóry.
  • 16 stycznia 2022 o 11:53
    fajny, ale jako płyn do kąpieli
    Kiedyś robiłam zakupy w sklepiku Yves Rocher ale produkty firmy nie skradły mi serca na tyle, żebym stała się ich wierną klientką, mimo wielu akcji promocyjnych czy rozdawania gadżetów na urodziny itd. Recenzowany żel pod prysznic dostałam po wielu latach rozłąki z firmą w prezencie. Jako maniaczka kąpieli i osoba uwielbiająca pachnące kosmetyki bardzo się ucieszyłam, tym bardziej, że zapach magnolii i herbaty brzmiał obiecująco :) Pierwsze kilka podejść do produktu miałam jako żelu pod prysznic i tu muszę powiedzieć wrażenie było słabe. W zasadzie nie wyczułam tego upragnionego zapachu, produkt oczywiście mył ciało ale też jakoś specjalnie się nie pienił, więc skategoryzowałam go jako tzw " średniawka". Zdanie zmieniłam, kiedy ponownie dałam mu szansę jako płyn do kąpieli :) wlałam niewielką ilość pod strumień gorącej wody i wyszłam z łazienki. Po powrocie urzekł mnie piękny, delikatny zapach herbaty z nutą kwiatową, przyjemna choć nienachalna pianka. Generalnie wszystko to co lubię w domowym spa. Od teraz stosuje tylko jako płyn i zdecydowanie się lubimy. Daję 4 ze względu, że ktoś kto nie ma wanny nie do końca ma szansę poznać walory tego kosmetyku jako żelu pod prysznic .
    Zalety:
    • kremowa kosnsystencja,zapach kiedy używamy jako płyn do kąpieli, naturalny skład
    Wady:
    • nie sprawdza się specjalnie jako żel pod prysznic
  • 12 sierpnia 2021 o 14:48
    raczej nie moje klimaty zapachowe.
    Tak jak ogólnie darzę żele pod prysznic od Yves Rocher pewną sympatią (lubię je i pod względem działania i zapachów), tak z wersją Magnolia-Biała Herbata się nie polubiłam. No nie. I nie jest to nawet kwestia działania, bo to określam jako przyzwoite, a bardziej właśnie specyficzny zapach. Wiedziałam, że kwiatowe wonie nie są moimi ulubionymi, ale ta tu doprowadza mnie do granicy jej akceptowalności. I tak zacznę może od tego zapachu. Bo to chyba główny filar produktu- wydaje mi się, że żele z Yves Rocher różnią się tylko zapachem właśnie. W moim przypadku jednak nieakceptowalny, nie podoba mi się zupełnie. Sprawia nawet, że prysznic staje się czynnością bardzo męczącą. A powinno być zupełnie inaczej, prawda? To woń ostra kwiatowa- magnolii lub białych kwiatów. Surowa i nieobrobiona. Takie są wrażenia początkowe, potem jest tylko trudniej: do głosu dochodzą nuty herbaciane. Ale nie takie, do jakich możemy być przyzwyczajeni. Bardziej surowe niż możemy się spodziewać. Jakby metaliczne ? Uffff ciężko mi scharakteryzować te wonie. Faktem jest, że całościowo nieprzyjemne dla mojego nosa. Choć jest to opinia stricte subiektywna, zdaję sobie sprawę, że ten zapach komuś może się podobać. To żel kremowy, takiej właśnie barwy. Kremowej, wpadającej w różową, z metalicznym poblaskiem. Dość gęsty, na pewno nieco gęstszy niż inne z serii; porównywalnie gęsty do innych kremowych. Pieni się fantastycznie i nie jest to chyba żadna niespodzianka- bazuje na Ammonium Laureth Sulfate, a w dalszej części składu przewijają się jeszcze inne detergenty. Piana jest kremowa, stabilna, pozwala na satysfakcjonujące umycie skóry ciała. Łatwo się spłukuje, bez pozostawienia osadów. I tak: działa skutecznie, myje i nie przesusza. Choć używam go w okresie letnim, kiedy moja skóra nie wymaga specjalnego traktowania, nie przedstawia wzmożonych potrzeb, nie przesusza się łatwo (często nie potrzebuje nawet aplikacji balsamu). A w okresie upałów jest narażona nawet na kilka pryszniców w ciągu dnia. Nie wiem natomiast, jak hipotetycznie poradziłby sobie zimą, kiedy o przesuszenia łatwiej. Nie zamierzam tego jednak sprawdzać, bo świadomego powrotu do nie go nie planuję. Mam nadzieję, że nikt mi go też nie sprezentuje :) Jego butelka prezentuje się estetycznie- identyczna dla wszystkich żeli z serii. Jest wykonana z mocnego plastiku, a żel dozuje się z otwieranego na zatrzask korka. Technicznie opakowaniu nie można nic zarzucić, estetycznie również prezentuje się przyjemnie (to kwestie wizualne dotyczące etykiety). 400 mililitrową butelkę zużywałam z mężem- na szczęście! Sama nie byłabym chyba w stanie go zużyć. Wspomniałam już, że powrotu do niego raczej nie planuję, trochę zniechęcił mnie też do testowania innych wariantów zapachowych YR... No cóż, pożyjemy, zobaczymy.