Toniki i hydrolaty

HOBB
Dermika Regulujący płyn micelarny
DERMIKA CLEAN & MORE Regulujący płyn micelarny 400ml
hairstore.pl
Dermika Clean & More dwufazowy regulujący płyn micelarny do każdego typu cery Cykoria & Niacynamid 400ml

• 24 kwietnia 2024 o 11:36
    Po pierwszego etapu oczyszczania jest ok
    Płyn micelarny Dermika kupiłam w markecie za 10 zł. Używałam wieczorem do pierwszego etapu oczyszczania. Nie robię makijażu, więc nie powiem, jak się sprawdza przy jego zmywaniu. Do oczyszczania bez make up’u jest ok. Jest delikatny, nie szczypie, nie podrażnia, nie pozostawia uczucia ściągnięcia. Zapach jest delikatny, taki na który za bardzo nie zwraca się uwagi. Wystarczył mi na kilka miesięcy.
  • 20 lutego 2023 o 9:52
    jest ok
    Kupiłam ten płyn juz drugi raz na promocji. Dobrze radzi sobie z makijażem, dosyć dokładnie go zmywa. Nie mialam po nim zadnych podraznien wiec ok. Opakowanie jest bardzo ladne z ładnym designem. Łatwo sie naklada produkt. Płyn nie wycieka z opakowania. Ma ładny, delikatnyt zapach. Jest bardzo wydajny, mi starczyl na kilka miesięcy. Cena poza promocja jest troche wyzsza ale produkt starczy na dłogo.
  • 8 października 2021 o 20:13
    Spodziewałam się znacznie więcej...
    Dermika, Clean & More, regulujący płyn micelarny zakupiłam, bo był w promocji, a poza tym chciałam zmienić nieco sposób demakijażu. Dotąd przez długi czas stosowałam naturalny balsam do mycia twarzy. Czy to była dobra zmiana? Opakowanie, kolor płynu i zapach Płyn otrzymujemy w przezroczystej plastikowej butelce o pojemności 400 ml. Szata graficzna naklejki jest jasno-różowa i prezentuje się elegancko. Zamykanie jest na klik, jednak słabo „trzyma”. Nie odważyłabym się zabrać butelki ze sobą w podróż do kosmetyczki. Płyn ma przezroczysty kolor i bardzo ładny, subtelny zapach. Wrażenia z użytkowania i efekty stosowania Recenzowany płyn micelarny, jak informuje producent, ma skutecznie radzić sobie z makijażem i zanieczyszczeniami, pozostawiając skórę idealnie świeżą i czystą. Produkt zawiera naturalny wyciąg z cykorii (inulina) wspierając zdrowy wygląd skóry i ochronę przed podrażnieniami. Jak czytam zawiera też niacynamid, który zmniejsza wydzielanie sebum, jednocześnie poprawiając nawilżenie skóry. Powiem tak: Nie używam kosmetyków wodoodpornych. Obecnie stosuję mascarę marki Loreal zamiennie z mascarą Bourjois, też nie wodoodporną. Poza tym na powieki aplikuję najczęściej cienie Maybelline (niezbyt ciemne, nie w ilościach hurtowych). Aby zmyć tę mieszankę z oczu przy pomocy produktu Dermiki potrzebuję po dwa waciki na każde oko. W moim odczuciu nie jest to wynik imponujący. Czasami muszę nawet efekt demakijażu oczu jeszcze dodatkowo poprawiać. W związku z czym uważam, że płyn ten kiepsko radzi sobie z demakijażem oczu. Co do reszty makijażu czyli zmywania kremu BB i różu też jeden wacik nie wystarczy, aby skóra była czysta. Lepiej z tym zadaniem radzi sobie jednak mój balsam do mycia i demakijażu. A inne obietnice producenta? Rzeczywiście płyn micelarny uspokaja moją mieszaną skórę w tym kontekście, że zmniejsza wydzielanie sebum, choć nigdy nie miałam go gigantycznego. Podsumowanie Recenzowany produkt nie spełnia moich oczekiwań. W regularnej cenie jest drogi. Ma ładne opakowanie i przyjemny zapach. Ale to za mało bym kupiła go ponownie. Nawet jeśli nieco ogranicza wydzielanie sebum. Z podkulonym ogonem wracam więc do dawnego sposobu demakijażu, bo ten jest dla mnie zbyt kłopotliwy i czasochłonny.
    Zalety:
    • Ładne opakowanie
    • Przyjemnym, subtelny zapach
    • Skład: wyciąg z cykorii i niacynamid
    • Ogranicza wydzielanie sebum
    Wady:
    • Regularna cena jest wysoka
    • Opakowanie na klik, który słabo „trzyma”
    • Płyn kiepsko radzi sobie z demakijażem niewodoodpornego makijażu oczu
    • Płyn niezbyt dobrze radzi sobie z demakijażem twarzy, na której stosuję krem BB i róż naturalny
    • Kłopotliwy i czasochłonny demakijaż
  • 20 stycznia 2021 o 8:40
    lubie go !
    Produkt mieści się w 400ml butelce ze standardowym korkiem. Szata graficzna jest przepiękna, kolor etykiety jest w moim ulubionym różowo pastelowym kolorze. Sam płyn jest bezbarwny i delikatnie pachnie cykorią. Bardzo mi się podoba ten zapach<3 Konsystencja płynna, bardzo fajnie zmywa makijaż i zanieczyszczenia. Nie używałam go na makijażu wodoodpornym więc nie powiem wam czy da radę go usunąć. Po demakijażu skóra jest oczyszczona i świeża! Naturalny wyciąg z cykorii (inulina) stanowi suplement dla mikrobiomu skóry, wspierając jej zdrowy wygląd i ochronę przed podrażnieniami. Zawartości Niacynamid zmniejsza wydzielanie sebum! Jest to bardzo wydajny produkt! Na pewno zostanie ze mną na dłużej :)
    • skład
    • działanie
    Wady:
    • dość duża butelka
    Otrzymałam do testów od marki/producenta