Żele pod prysznic

Felce Azzurra Argan

C_in_i
    3 marca 2024 o 22:37
    Niewypał
    Żel kupiłam w ślicznym zestawie prezentowym (żel, balsam, peeling, myjka) w Biedronce za 25 zł. Całość upchnięta w metalowej klatce z ptaszkiem na czubku, co wygląda bardzo zachęcająco. . Oczywiście olejek arganowy w składzie był również mocnym atutem tego produktu. Niestety nie zwróciłam kompletnie uwagi na zamknięcie butelek i to był błąd, nie wszystko złoto co się błyszczy. Żel Zamknięty jest w ślicznej buteleczce o pojemności 120 ml, zamykanej zwykłą nakrętką, szyjka bez żadnych otworów dozujących. Jak to odkryłam pierwsza myśli -wtf kto takie rzeczy wymyśla i sprzedaje. Pod zakrętką mamy sreberko, które ciężko się usuwa. Oj naprawdę, namęczyłam się żeby usunąć to ustrojstwo. Jak już otworzymy i przechylimy buteleczkę to żel płynie szerokim strumieniem - jak wyżej wspomniałam- szyjka nie ma żadnego otworu dozujacego, więc produktu można się bardzo szybko pozbyć, jeśli za bardzo przechylimy buteleczkę. Do tego żel należy do tych dosyć leistych, więc szybko wypłynie. Zapach jest słaby, strasznie chemiczny, nie zachęca do użycia. Żel średnio się pieni, nie uzyskamy z niego puszystej pianki raczej takie "wodniste pomyje". Uczucie świeżości po użyciu tego produktu jest średnie, do tego moja skóra była ściągnięta ( to akurat efekt twardej wody, ale dobry żel niweluje chociaż trochę to uczucie, a ten żel sobie w ogóle nie poradził). Reasumując - produkt nie jest wart swojej ceny. Beznadziejne, nieporęczne rozwiązanie dozowania produktu, słaba jakość samego produktu i średnie efekty jego używania...no cóż, w tym przypadku nacieszyłam tylko, bo etykietę ma ładną i kolor też. No i ta słodka klatka dla ptaszka
  • 9 lutego 2023 o 20:27
    średni
    Przypomina mi płynny miodek. Zapach jest słodkawy, jednak trochę zalatuje tanim mydłem z publicznych toalet. Ale za to w połączeniu z olejkiem arganowym pachnie nawet przyjemnie. Opakowanie jest małe. Żel mógłby być nawet wydajny, gdyby nie to nieszczęsne dozowanie. Wylew od butelki jest duży, a konsystencja płynna i nie zawsze wyleci tyle ile by się chciało. Żel spełnia swoje zadanie i dobrze domywa. Nie wysusza skóry.

Zobacz także inne Żele pod prysznic