Balsamy do ciała

Solverx Atopic Skin Balsam do Ciała 200ml
Solverx Atopic Skin

Magy11
    13 maja 2024 o 12:39
    Świetna jakość w super cenie
    Tak jak w tytule, balsam jest genialną alternatywą dla dużo droższych produktów. Mam skórę bardzo problematyczną, suchą jak wiór a ten kosmetyk radzi sobie z nią doskonale. Zapach jest praktycznie niewyczuwalny, pompka z blokadą dozuje odpowiednią ilość a konsystencja choć bardzo lekka to zapewnia dogłębnie nawilżenie.
  • 3 sierpnia 2023 o 12:41
    Jest w porządku, ale liczyłam na większe nawilżenie i natłuszczenie.
    Gdy zobaczyłam, że ten balsam jest przeznaczony do skóry atopowej, stwierdziłam, że być może w końcu znalazłam coś, co nada się na zimę do smarowania moich suchych na wiór nóg. Balsam kosztuje aktualnie 35 zł w cenie regualarnej i około 28 zł na promocji. Jest dostępny w takich drogeriach jak Rossmann i Hebe. Najbardziej lubię balsamy w zakręcanych słoikach, bo łatwo wydobyć resztki produktu. Tutaj mamy opakowanie z pompką, które również jest dość wygodne, przynamniej do momentu, gdy zbliżamy się do dna. Sama pompka działała bez zarzutu. Opakowanie jest proste, grafika identyczna dla wszystkich produktów z tej serii. Niezbyt mi się podoba, ale najważniejsze jest działanie produktu. Balsam jest bezzapachowy, o białym kolorze. Konsystencja zaskoczyła mnie, bo była dość rzadka, spodziewałam się czegoś bardziej tłustego i gęstego. Krem łatwo się rozprowadza i wsmarowuje. Wchłania się dość szybko, pozostawiając satynową warstwę, bez uczucia lepkości czy tłustości. Balsam działa w porządku, ale liczyłam na lepsze nawilżenie i natłuszczenie. Moja sucha skóra nóg była przeciętnie nawilżona, liczyłam na więcej od balsamu, który przeznaczony jest dla skór bardzo wymagających.
    Zalety:
    • wygodna pompka
    • bezzapachowy
    • szybko się wchłania
    • nie zostawia bardzo tłustej warstwy (ale jest lekki film)
    Wady:
    • liczyłam na lepsze działanie
  • 18 sierpnia 2022 o 20:06
    Idealny dla mojej skóry z ŁZS
    Na ten produkt trafiłam zupełnym przypadkiem, akurat był w promocji, przejrzałam skład i zaryzykowałam z nadzieją, że w końcu znalazłam odpowiedni kosmetyk dla mojej BARDZO wymagającej skóry (mam silnie łuszcząca się skórę na twarzy, na szyi i pod uszami oraz jest podrażniona i nigdy nie wychodzę bez co najmniej podkładu, a i w nim wyglądam nie najlepiej, ponieważ i tak widać jak łuszczy mi się skóra ????) i ten balsam okazał się strzałem w 10!!!! Już po pierwszym użyciu moja cera była idealnie nawilżona, swędzące czerwone łuszczące się plamy zaczęły pomału znikać i zostały wygładzone! Wypróbowałam mnóstwo produktów, które niby są przeznaczone dla problematycznej skóry, ale zawsze po każdym miałam piekącą, czerwoną twarz, a po tym balsamie nic mnie kompletnie nie piekło tylko nareszcie zaczęłam widzieć zdecydowaną poprawę. Jeżeli ktoś również boryka się z tak problematyczna skóra to wie jak bardzo zaniża to samoocenę.... (U mnie nawet ciężko było pójść do fryzjera, ponieważ miałam takie plamy pod uszami, że aż wstyd się pokazać). W końcu na mojej twarzy gości uśmiech, chodzę w kucyki i.... Zapisałam się do fryzjera ???? jest to mój must have i mam tylko nadzieję, że firma nie zmieni składu. Z całego serca go polecam. Żałuję, że nie zrobiłam zdjęć przed i po, zobaczylibyście różnicę.
    Zalety:
    • Szybkość działania
    • Zniknęły czerwone, łuszczące się, swędzące plamy
    • Twarz jest wygładzona, nawilżona BEZ ŁUSEK
    • Dostępność
    Wady:
    • BRAK!
    bederu
    24 marca 2022 o 15:03
    Taki sobie
    Kupując ten balsam myślałam, że będzie miał bardziej tępą konsystencję (jak np. krem Emotopic). Natomiast balsam ten jest rzadki. Nie poczytuję tego jako wielką wadę, ponieważ jest bardziej wydajny, ale mimo wszystko lubię jak moje suche łydki otula tłusta chmurka. No właśnie - ten balsam nie otula, a tym bardziej nie tłustą chmurką. Po prostu się wchłania i pozostawia lekki, orzeźwiający zapach na skórze. Smarując się wieczorem, rano skóra się nie osypuje, ale nie czuję też aby była nawilżona. Na lato może być ok, ale do zadań specjalnych się nie nadaje.
    Wady:
    • średni zapach