Balsamy do ciała

Tołpa Body & Soul, Krem do ciała `Koncentracja`

• 17 listopada 2024 o 16:39
    Zaskoczył mnie zapachem i działaniem - czuć odżywienie
    Bardzo fajny krem, a dostałam go w sumie od siostry, którą mocno odrzucał zapach. Mi się właśnie bardzo podoba i między innymi przez to tak go lubię. Zapach jest bardzo intensywny, wyczuwalne nuty drzewne, rozmaryn i ogólnie trochę przypomina mi zapach jednej maści na przeziębienie. Mi się bardzo podoba i najfajniejsze jest to, że jest długo wyczuwalny na ciele. Mniej intensywnie oczywiście, ale pozostaje ten przyjemny aromat. Konsystencja jest lekka, fajnie się rozsmarowuje, a po skórze po prostu sunie, szybko się wchłaniając. Czuć nawilżenie oraz to, że skóra jest mocno odżywiona. Opakowanie jest wygodne o przyjemnym zielonym kolorze. Idealnie pasuje do zapachu. Dla mnie krem 10/10
  • 7 kwietnia 2024 o 23:58
    Uwielbiam!
    Produkt kupiłam w ciemno latem, kiedy zwykle przerzucam się na bardziej ziołowo - chłodzące nuty zapachowe w kosmetykach, jednak zdecydowanie zostaje ze mną cały rok! Krem jest bardzo lekki pomimo dość gęstej konsystencji, błyskawicznie się wchłania, nie pozostawia klejącego filmu na skórze ani nie uczula. Mam bardzo suchą skórę, szczególnie na ramionach, a ten krem świetnie sobie z tym radzi, jednocześnie nie podrażnia, nie piecze i cudownie wygładza. Poza tym ten zapach! Nie zgadzam się z opinią, że to łazienkowy las, dla mnie pachnie raczej jak wytrawne męskie perfumy, rozmarynem, ginem i cudownym palo santo, które nadaje kompozycji zapachowej nieco tajemniczego uroku. Pomimo tego, że zapach bardziej pasuje do panów, uwielbiam jak rozwija się na mojej skórze. Nie zauwazylam tylko właściwości wspomagających koncentrację - palo santo zawsze działa na mnie usypiająco, ale dzięki temu naprawdę przyjemnie stosuje mi się go na noc. Jedynym minusem, jaki widzę, jest kształt słoiczka rozszerzajacy się u podstawy. Na co dzień noszę lekko przedłużone, odrobinę wystające poza opuszek paznokcie, ale drażni mnie, że słoiczkowa forma opakowania z dość wąska szynką sprawia, że przy każdym użyciu trochę produktu dostaje się za paznokieć. Zdecydowanie preferowałabym zamknięcie kremu w tubce albo słoiczku o bardziej prostym kształcie, umożliwiającym nabranie kremu w inny sposób niż palcami, jednak to wyłącznie moje widzimisię. Poza tym produkt jest naprawdę godny polecenia osobom lubiącym specyficzne ziołowe zapachy.
    Zalety:
    • Piękny ziołowo - kadzidlany zapach
    • Nie klei się, więc spokojnie można stosować go przed spaniem bez obaw, że ubrudzi pościel
    • Bardzo dobrze nawilża i wygładza nawet mocno wysuszoną skórę
    Wady:
    • Ksztalt opakowania utrudnia wydobycie posiadaczkom długich paznokci
    Drogeria Super-Pharm
    Syntiaa
    5 kwietnia 2024 o 17:24
    Ciekawy balsam do ciała
    Kupiłam ten produkt bo zaciekawił mnie jego zapach, jest dość intensywny jak otworzy się opakowanie lecz po rozprowadzeniu nie czuć go aż tak bardzo. Produkt spełnił moje oczekiwania skóra po nim jest gładka, nawilżona, pięknie pachnie. Jestem na TAK
    Zalety:
    Wady:
    • Nie zauważyłam
  • 13 marca 2024 o 23:38
    Hmm
    Nie wiem do końca co myśleć o tym produkcie. Bardzo lubie tą marke, zachęciły mnie ładne opakowania i opisy. Balsam jest w poręcznym, przezroczystym pojemniku z dużym otworem więc możemy go łatwo wydobyć i widzimy ile produktu zostało. Dobrze się wchłania, jest lekki, nie maże się. Ma konsystencję lekkiego budyniu. Gwiazdą miał byc zapach. I kurde nie wiem. To coś miedzy sosnową sauną i relaksem, a typowym lasem kibelkowym. Tak idealnie po środku ze nie umiem powiedzieć czy mi sie podoba. Muszę ro przyślecie. Skład ok ale nie wybitny. Cena może być, dostępność chyba niezła, na pewno jest w Hebe.
  • 18 listopada 2023 o 21:52
    Jest ok
    Jest to zielony krem do ciała zamknięty w poręcznym słoiczku. Mimo swojego koloru nie brudzi ubrań. Konsystencja jest dość lekka, więc nie potrzeba dużo produktu aby pokryć nim całe ciało, na pewno więc będzie wydajny. Jak na mój gust, jest trochę za lekki, od produktu w słoiku oczekuję otulenia, a ten krem co prawda zostawia jedwabistą warstwę, ale nie jest nawilżający na dłuższą metę. Po wieczornym posmarowaniu się, rano znowu mam ochotę powtórzyć aplikację. Plusem jest to, że nie powoduje u mnie swędzenia i zaczerwienienia skóry, do czego mam tendencję jak użyję niewłaściwego kosmetyku. Szczerze mówiąc spodziewałam się innego zapachu - ten mnie trochę zawiódł. Po pierwsze jest mało intensywny, ale do tego też nie pachnie niczym szczególnym, więc może to i dobrze. Ot, lekko ziołowo-trawiasty balsam. Cenowo też wypada średnio, na pewno w tej półce cenowej można znaleźć coś lepszego. Nie żałuję, że go kupiłam bo jest to przyzwoity kosmetyk, ale też i nie będę płakać jak się skończy.
    Zalety:
    • jedwabista, lekka konsystencja
    • nie barwi ubrań na zielono
    • nie podrażnia
    Wady:
    • kiepski zapach
    • za mało nawilża