Serum do twarzy

BasicLab Dermocosmetics Antyoksydacyjne serum regenerujące `Odżywienie i wygładzenie`

Basiclab Esteticus
BasicLab Esteticus Antyoksydacyjne Serum Regenerujące 15ml
notino.pl
Basiclab Serum regenerujące z witaminą C 6% 30ml

• 28 grudnia 2024 o 12:16
    Fatalne
    Produkt ten dostałam w prezencie od znajomej, która jest bardzo dużą fanką firmy BasicLab. Ja już niekoniecznie:) Dostałam to zaraz przed wylotem na wakacje, wraz z informacją od znajomej żeby używać tego rano przed nałożeniem kremu SPF 50 ponieważ będzie to wzmacniało działanie tego kremu. No więc tak też zrobiłam: zaraz po nałożeniu tego produktu po raz pierwszy skóra zaczęła mnie niesamowicie szczypać też zaczął wydzielać się straszliwy odór z tego produktu. Z informacji od tej mojej znajomej a także innej znajomej które mają troszeczkę odmienne zdanie od mojego dotyczące tych wiralowych produktów do pielęgnacji dowiedziałam się że ta nowsza postać witaminy c w serum ma śmierdzieć;) OK, z tym że smród i pieczenie było takie że musiałam zmywać twarz raz jeszcze. Dałam jednak drugą szansę temu produktowi zaraz po tym jak wróciłam z wakacji: skóra przyzwyczaiła się nieco do tego szczypania które później już przestało występować, nos przyzwyczaił się do odoru;) muszę przyznać że produkt był bardzo trwały ponieważ nie mogłam go skończyć przez równe 2 miesiące właściwie codziennego stosowania, szkoda mi było wyrzucać tego produktu jako że kosztował on sporo moją znajomą. Produkt nie przyniósł żadnych efektów: mam jedno swoje sprawdzone serum z witaminą c, raczej nisko oceniane tutaj na tym portalu, ale dla mnie doskonałe. Ten produkt z witaminą c firmy BasicLab poza tym że śmierdzi i szczypie na początku stosowania właściwie nie robi nic mojej cerze- nie było żadnych pozytywnych ani negatywnych skutków. Nie widziałam więc sensu w kontynuacji tego produktu, cieszyłam się jak się skończył i cieszyłam się że mogę wrócić do mojego starego taniego sprawdzonego serum z witaminą c, tak, tą witaminą starego typu, ale u mnie działającą na mojej skórze:)
    Zalety:
    • Jest bardzo trwały, ale dla mnie to akurat była wada;)
    Wady:
    • Śmierdzi
    • Szczypie niesamowicie na początku używania
    • Żadnych skutków na mojej cerze: kolory cery a nie się nie poprawił ani się nie pogorszył, nic się nie poprawiło nic się nie pogorszyło
    • Cena – moim zdaniem za wysoka jak na coś co nie działa a dodatkowo szczypie i śmierdzi
  • 13 grudnia 2023 o 17:46
    Dobra Wit C
    Znam to serum od Przynajmniej 7 lat ,było to moje pierwsze serum z witaminą C ... Wtedy basiclab w swojej ofercie miało kilka ser teraz jest to już ilość :-) 50 albo więcej Lubię mieć go w najmniejszym opakowaniu i używam w zimę ,albo przez tydzień i dłuższa przerwa albo na noc co 2,3 dni Serum nie ma przyjemnego zapachu ,ale jakoś to znoszę Jest oleiste ale mimo tego dobrze się wchłania i rano moja buzia jest wypoczęta To mój taki pierwszy crush z witaminą C więc lubię do niego wracać
    Zalety:
    • Ładnie wygładza
  • 4 grudnia 2023 o 22:26
    Jedno z moich ulubionych serów olejowych z witaminą C - doskonale sprawdza się na mojej suchej skórze
    Serum olejowe BasicLab "Odżywienie i wygładzenie" po raz pierwszy raz wypróbowałam w zeszłorocznym okresie jesienno-zimowym. W tym roku wykończyłam drugie opakowanie i jestem zadowolona z efektów. Mam cerę suchą, wrażliwą i skłonną do zaczerwienień. Bardzo lubię sera olejowe, które są napakowane dodatkowo dobrymi składnikami aktywnymi. To serum pod tym względem jest doskonałe - ma lekką olejowa konsystencję, z jedną z moich ulubionych pośrednich form wit. C, kwas ferulowy, koenzym Q10 i witaminę E. Serum lubię szczególnie używać w okresie jesienno-zimowym. Pomaga mi w odżywieniu i nawilżeniu oraz jednocześnie ujednolica koloryt skóry. Nawet drobne przebarwienia są minimalizowane.
    Zalety:
    • wydajne opakowanie - 30 ml wystarcza mi na ok. 4 miesiące
    • odżywia i nawilża
    • minimalizuje przebarwienia, ujednolica koloryt
    • nie zapycha (ale mam cerę suchą, średnio skłonną do niedoskonałości)
    • dobry skład
    mzskine
    18 stycznia 2023 o 14:12
    Bardzo dobry
    Kończę pierwsze opakowania i mogę śmiało powiedzieć, że to serum świetnie wyrównało koloryt mojej skóry, rozjaśniło ją i dodało blasku. Serum używałam codziennie i pojemność 30 ml starczyło mi na prawie 6 miesięcy, więc idealnie. Jeśli chodzi o konsystencję to jest ona jednak mocno oleista, po jego użyciu skóra mocno się świeci, więc warto to wziąć pod uwagę. Bałam się na początku, że może mnie zapchać przez taką ciężką konsystencje, ale nic takiego się nie stało. Na razie nie kupię ponownie, ponieważ szukam czegoś lżejszego o mniej oleistej formule i podobnym działaniu, ale nie wykluczam, że jeszcze kiedyś wrócę ponownie, ponieważ produkt ten naprawdę bardzo dobrze sprawdził się na mojej skórze.
    Zalety:
    • Rozjaśnia i wyrównuje koloryt twarzy
    • Wydajne
    • Bardzo estetyczne opakowania
    Wady:
    • Oleista konsystencja
  • 5 kwietnia 2022 o 21:44
    Najlepsze serum jakie miałam
    Serum kupiłam, ponieważ szukałam czegoś o działaniu przeciwzmarszczkowym, jednocześnie dbając o wrażliwą skórę. Serum jest idealne nawet dla osób z tradzikiem różowatym. Zawiera składniki aktywne, które mają szansę zadziałać na naszą skórę. Niweluje zaczerwienienia, świetnie nawilża, rozjaśnia i nadaje cerze zdrowego kolorytu. Dosyć spora cena, ale serum jest bardzo wydajne.
    Zalety:
    • Konsystencja,
    • Składniki aktywne,
    • Odpowiedni dla cery z trądzikiem różowatym,
    • Rozjaśnia przebarwienia przy dłuższym stosowaniu,