Serum do twarzy

Eveline Cosmetics C Sensation, Silnie odmładzające serum przeciwzmarszczkowe

Getsv
    21 czerwca 2023 o 13:12
    Mieszane odczucia mam
    Mieszane odczucia. Serum fajnie rozświetla buzie, współgra z makijażem. Jednak rkzeszkadza mi formula ponieważ jest na bazie oleju, a nie wody przez co bardzo się lepi nawet po aplikacji zastygają ego podkładu i pudru matującego. Jest to dla mnie duża wada. Co więcej, serum bardzo szybko zoksydowalo miło ciemnej buteleczki i codziennego używania z rana-nie było długo otwarte. Za tą cenę warto spróbować, szczególnie na promocji. Jednak uważam, że lepiej dołożyć kilka zł i kupić coś porządniejszego.
    sulgraz
    26 marca 2023 o 18:53
    Poprawia kondycję skóry
    Odkąd go stosuję, zauważyłam zdecydowaną poprawę kondycji skóry. Jest nawilżona, przebarwienia znikają, a zmarszczki stają się płytsze. Stosuję w codziennej pielęgnacji rano i wieczorem. Polecam
  • 24 marca 2023 o 19:47
    Zostanie ze mną na dłużej
    Faktycznie odkąd go stosuję moja cera odmłodniała. Witamina C zawarta w nim dodatkowo wpływa na rozjaśnienie cery i zmniejszenie przebarwień, z którymi wcześniej nie mogłam sobie poradzić. Na pewno zostanie ze mną na dłużej.
  • 5 marca 2023 o 22:11
    Duża dawka witaminy C od Eveline
    20 % serum z witaminą C od Eveline to idealny sposób na walkę z przebarwieniami. Doskonale rozjaśnia i pielęgnuje skórę, sprawdzi się również jako produkt regenerujący skórę po intensywnych zabiegach kosmetycznych. Kolejny must have od Eveline :) Serum to mała zgrabna buteleczka o pojemności 18ml, zapakowana w kartonik. Na kartoniku mamy cały opis producenta mówiący o efektach stosowania produktu. Buteleczka z ciemnego szkła (zapobiega utlenianiu się produktu i zmianom chemicznym witaminy C), mimo wszystko takie produkty lepiej trzymać w zamkniętej szafce, po prostu chronić przed słońcem aby nie zmieniły swoich właściwości. Opakowanie czyli buteleczka z pipetką która dozuje nam odpowiednią ilość produktu i ułatwia aplikację na skórę. Oczywiście nas interesuje zawartość opakowania a przede wszystkim działanie produktu ;) Serum ma dość gęstą konsystencję, chemiczny zapach i ciemno pomarańczowy odcień. Serum z witaminą C można stosować na dzień i na noc, warto jednak zaznaczyć że produkt ten zostawia delikatny pomarańczowy odcień na skórze. Z tego względu osobiście wybieram to serum przy wieczornej pielęgnacji. Czas na opis działania produktu - przede wszystkim jest to świetne serum regenerujące skórę po zabiegach kosmetycznych. Doskonale odżywia skórę i przyspiesza jej regenerację. Jak wiadomo witamina C stymuluje skórę do produkcji kolagenu co skutkuje poprawą jędrności skóry i jej wygładzeniem. Dodatkowo serum działa rozjaśniająco na przebarwienia, zarówno po słoneczne jak i po zapalne (czyli w moim przypadku po trądzikowe). Mam cerę mieszaną i niestety mimo stosowania filtrów SPF na mojej skórze pojawiają się przebarwienia po stanach zapalnych (na pewno bez regularnego stosowania filtrów tych przebarwień byłoby o wiele więcej). Moja skóra ma również tendencje do zapychania - jeśli jakiś produkt (niezależnie czy jest to produkt do pielęgnacji czy do makijażu) nie polubi się z moją skórą to już po dwóch dniach od zastosowania pojawia się wysyp niedoskonałości. Na szczęście w przypadku tego serum nic takiego nie miało miejsca. Produkt aplikowany na skórę daje delikatne uczucie mrowienia ale jest to normalne przy produktach z aktywną witaminą C. Produkt jest naprawdę wydajny, dosłownie 3-4 krople wystarczą aby skutecznie pokryć całą skórę twarzy. Podsumowując, serum z witaminą C od Eveline to prawdziwy hit pielęgnacyjny tej marki. Skutecznie rozjaśnia przebarwienia ujednolicając koloryt skóry. Dodatkowo przyspiesza regenerację skóry, wspomaga skuteczne nawilżanie. Na pewno kupię ponownie ;)
    Zalety:
    • rozjaśnia przebarwienia
    • ujednolica koloryt skóry
    • regeneruje skórę, nawilża
    • ujędrnia i wygładza
  • 3 marca 2023 o 15:29
    Dla mnie hit
    Aktualnie zmagam się z mocnymi przebarwieniami potrądzikowymi i stwierdziłam że serum z wit. C będzie dobrym wyborem. Na ten produkt skusiłam się po przeczytaniu dobrych recenzji. Serum używam w porannej pielęgnacji, po nałożeniu na całą twarz i szyję czekam ok. 15 minut a następnie przechodzę do dalszych kroków. Serum ma płynną olejkową konsystencję i pozostawia na twarzy lekko tłusty i lepki film. Nie roluje się pod kremem ani makijażem. Zapach jest bardzo delikatny, ale wyczuwalny - słodko cytrusowy. Po miesiącu stosowania zauważyłam, że zmiany potrądzikowe są wyciszone i mniej widoczne, cała skóra twarzy jest promienna, bije od niej takie piękne "glow" i to nie tylko po nałożeniu ale przez cały dzień. Jestem zachwycona działaniem, myślę że serum zagości ze mną na dłużej.
    Zalety:
    • Efekty działania widoczne już po miesiącu
    Wady:
    • Mała pojemność, tylko 20 ml