Wody perfumowane damskie

Calvin Klein Euphoria Amber Gold EDP

• 5 października 2023 o 18:37
    Uwielbiam ten zapach
    Z ciekawości powąchałam tester w drogerii i musiałam je zakupić bo moim zdaniem pachną o wiele lepiej od podstawowej wersji Euphorii. Zapach jest przepiękny, bardzo delikatny, słodki i kobiecy. W głowie znajdziemy mandarynkę, różę i śliwkę, czyli intensywne, ale zarazem delikatne owocowe zapachy, a w sercu tych perfum jest kwiat pomarańczy, miód i irys. To połączenie jest niesamowite i nie zliczę ile razy ktoś się mnie spytał jakie mam perfumy. Ich dodatkowy atut to trwałość - utrzymują się na ciele przez cały dzień.
    Zalety:
    • Piękny Zapach
    • Flakon
    W perfumerii
  • 1 września 2021 o 13:35
    Bursztynowy eliksir...
    Przyznam szczerze, że mimo mojej szerokiej znajomości wielu zapachów, Euphoria Amber Gold od Calvina Kleina nie była mi wcześniej znana - odnoszę wrażenie, że na naszym rynku tego typu perfumy nie cieszą się zbytnią popularnością - a szkoda! W tym przypadku pan Klein zaserwował nam bowiem zapach tak gęsty i charakterny, jakiego nikt by się po nim nie spodziewał - zapach z klasą, stworzony z najwyższej jakości składników, z genialnymi parametrami, zapach na miarę Obssesion czy starego, dobrego Eternity. Euphoria Amber Gold to złocisty, lepki eliksir, gęsty i skondensowany. To słodycz miodu, do którego ktoś hojnie sypnął garść dojrzałych i ciężkich od soku śliwek. I mandarynka tutaj jest, a jakże - niezbyt dużo, ale jest jej na tyle, by uraczyła nas swoim cierpko-słodkim akcentem. Akcentów różanych niemal tutaj nie wyczuwam, utonęły bowiem w odmętach tej miodowo-śliwkowo-ambrowej otchłani. Amber Gold jest natomiast mocno drzewny. Jest również ciepły i suchy - bo i wanilii i irysa nikt tutaj nie żałował, a przyznać trzeba, że nikt też na nich nie oszczędzał, czuć tę jakość....Słodki niesamowicie, a jednak nie jest to słodycz jadalna. Moc i głębia, a gęstość jest taka, że gdyby wsadzić w garnek z tą Euphorią łyżkę, to stanęłaby dęba ;) Amber Gold to dla mnie jesień w butelce, zapach, który kocham równie mocno, co klasyczną Coco czy Libre Intense. Otulają, ogrzewają swym ambrowym ciepłem i pozwalają przetrwać nawet największe chłody - a i parametry mają odpowiednie do tego, bo to nie rachityczne kompociki, oj nie - już dwa-trzy psiknięcia mają siłę rażenia bomby atomowej, oplatają wszystko wokół swym bursztynowym woalem i nie dają o sobie zapomnieć na wiele godzin. Amber Gold są upojne, bogate, eleganckie i niesamowicie kobiece. Ciężkie, dla wielu kobiet mogą być wręcz przytłaczające i nie do zniesienia - i to też dobrze o nich świadczy, wszak każda z nas jest inna i każda lubi co innego. Wspomnę jeszcze o flakonie - ciężki i niezbyt poręczny (mam 100 ml), ale za to przepiękny, wspaniale ozdabia toaletkę. Podsumowując - ta wersja Euphorii to dla mnie prawdziwe odkrycie. Nie spodziewałam się, że pod szyldem Calvina Kleina znajdę takie cudo i was również zachęcam do zapoznania się z tą kompozycją - jeśli kochacie takie mocne, ambrowo-miodowe otulacze, to koniecznie powinnyście przetestować Amber Gold!
    • Flakon
    W perfumerii

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie