Maybelline New York, SuperStay, Active Wear 30H Foundation (Kryjący podkład do twarzy)

8 HIT!
44 % kupi ponownie
Zdjęcia recenzentek
Zgłoś do moderacjiMocno kryjący podkład do twarzy marki Maybelline.
Zapewnia nieskazitelny wygląd cery. Charakteryzuje się wysoką trwałością i odpornością na ścieranie. Z łatwością przykrywa niedoskonałości skóry. Z łatwością utrzymuje się na skórze przez cały dzień. Sprawdzi się w przypadku posiadania skóry problematycznej, normalnej, mieszanej, tłustej.
Cechy produktu
- Cera
- normalna, mieszana, tłusta
- Właściwości
- matujące, ujednolicające, o przedłużonej trwałości, kryjące
- Krycie
- mocne
Znasz skład tego produktu? Dodaj go do naszej bazy i twórz z nami KWC!
Recenzje 50
26 listopada 2023, o 16:58
Mocne krycie
Maybelline SuperStay to jeden z moich ulubionych podkładów. Jest to doskonały produkt do noszenia na co dzień, a także na specjalne okazje. Podkład ma bardzo dobrą trwałość, utrzymuje się na skórze przez wiele godzin bez potrzeby poprawek. Jest to mocno kryjący podkład o matowym wykończeniu. Jeśli szybko się z nim pracuje ładnie zastyga i jest bardzo trwały. Ja kocham takie wykończenie. Nie potrzebuje już pudru.
Jedną z największych zalet tego podkładu jest również jego szeroki wybór odcieni. Niezależnie od typu karnacji, z pewnością można znaleźć odpowiedni odcień dla swojej skóry.
Podsumowując, Maybelline SuperStay to świetny podkład, który zapewnia trwałe i matowe wykończenie.
25 listopada 2023, o 01:11
Używa produktu od: 2 tygodnie
- Wydajność: 1
- Trwałość: 2
- Opakowanie: 4
Katastrofa
Bardzo ciężki podkład, fatalny do rozprowadzenia.Wyglada jak maska na twarzy. Bardzo szybko wysycha, a gdy chcecie go rozetrzeć robią się smugi. Chciałam zaoszczędzić i przy okazji wypróbować czegoś nowego a tu taka pomyłka. Dawno nie miałam tak beznadziejnego podkładu, wyląduje gdzie daleko na dnie szafy.
ZALETY: Jedyny mały plusik tego podkładu jest taki że faktycznie po całym dniu moja twarz tak mocno się nie błyszczy.
WADY: Ciężki, toporny na rozprowadzanie, efekt maski
15 listopada 2023, o 20:35
Używa produktu od: 2 tygodnie
Kupiony w: Drogeria Hebe
- Zgodność z opisem producenta: 3
Super trwały podkład
Podkład MAYBELLINE New York Super Stay, jest typowym podkładem matującym oraz trwałym. Formułę ma dosyć gęstą dlatego zazwyczaj mieszam go z innym lżejszym podkładem. Jest on bardzo trwały oraz ładnie matkuje skórę.
ZALETY: Trwałość oraz matowa nie skóry
WADY: Bardzo gęstą formuła
4 /5
7 października 2023, o 12:46
Używa produktu od: rok lub dłużej
Kupiony w: Inna drogeria
- Zgodność z opisem producenta: 4
- Trwałość: 4
- Opakowanie: 3
Konsystencja podkładu jest dosyć płynna, dzięki czemu łatwo się go rozprowadza i można zbudować dobre krycie. Nie zostawia na twarzy lepkiej warstwy ani nie robi plam.
Nie mogę odnieść się do obietnicy, że utrzyma się na twarzy przez 30 godzin, bo nigdy nie miałam go na sobie tak długo, ale ok. 12 przy kilkukrotnym przypudrowaniu w ciągu dnia nadal wygląda dobrze.
ZALETY: - wygląda naturalnie – tworzy aksamitne/matowe wykończenie
- łatwo się rozprowadza
- nie daje efektu maski, można nim budować krycie
- nie waży się, nie tworzy plam
- nie zapycha
- dobrze utrzymuje się przez kilkanaście godzin
- cena
- dostępność
WADY: - dosyć szybko zasycha – trzeba działać szybko
4 /5 HIT!
8 czerwca 2023, o 18:25
Dlugotrwały i naturalny wygląd
Idealnie i równomiernie rozprowadza się po skórze. Naturalne wykończenie, które można stopniować. Efekt drugiej skóry. Lekka i przyjemna konsystencja, nie zatyka porów. Jeszcze raz powtórzę wygląda bardzo naturalnie i dziewczęco.
ZALETY: lekka konsystencja, średnie krycie, które można budować, ładny, przyjemny zapach, naturalne wykończenie, efekt drugiej skóry
WADY: cena :)
3 /5
30 maja 2023, o 18:50
- Trwałość: 3
- Opakowanie: 2
Bez szału
Kończę ten podkład i moje zdanie na jego temat jest takie, że w sumie jest ok, ale bez szału. Ma spoko krycie, zastyga, ma matowe wykończenie ale nie suche i oczywiście nie wytrzymuje 30 godzin jak deklaruje producent, ale i tak utrzymuje się całkiem ładnie. Ma konsystencje takiego trochę musu i o dziwo był całkiem wydajny, mimo że używałam jednorazowo 3-4 pompki. To czego w nim nie cierpię to właśnie pompka! Trzeba pilnować by dzióbek był zawsze czysty, bo inaczej podkład potrafi wystrzelić w niekontrolowany sposób na bluzkę, stół, podłogę, jak to mnie się zdarzało.
ZALETY: - krycie
- wydajność
WADY: - pompka
18 maja 2023, o 07:42
- Wydajność: 1
- Trwałość: 1
- Opakowanie: 1
Koszmarek jakich mało
Dawno nie używałam takiego koszmarku.
Podkład zastyga w kółka sekund, nie da się go rozprowadzić. Powstają placki, które są trudne do zmycia.
Próbowałam go nakładać pędzlem, gąbką, palcami, za każdym razem katastrofa.
Podkład bardzo wżera się w pory i zmarszki, wygląda to okropnie. Daje też efekt ciastoliny na twarzy.
Koszmarek, jakich mało.
3 /5
16 maja 2023, o 11:46
Nie wie, czy kupi ponownie
- Zgodność z opisem producenta: 2
- Trwałość: 4
- Stosunek jakości do ceny: 3
- Opakowanie: 3
Bardzo ciężko się z nim pracuję skóra musi być mega nawilżona
Ten podkład to trudny do rozgryzienia gagatek jest dość gęstej konsystencji i bardzo szybko zastyga skóra musi być naprawdę dobrze nawilżona bo podkład lubi podkreślać suche skórki krycie natomiast jest bardzo dobre co jest zadowalające trwałość też dobra gdyby zmienić konsystencję na lekką bo jest bardzo ciężki było by lepiej a tak trzeba się z nim bawić hmmm ciężka sprawa z nim krycie mnie bardzo zadowala ale czas mu poświęcony już nie czy kupię ponownie sama niewiem
ZALETY: Dobre krycie jest trwały
WADY: Za ciezka konsystencja za szybko zastyga
29 kwietnia 2023, o 15:02
Kupiony w: Drogeria Hebe
Najlepszy na większe wyjścia
Przez bardzo długi czas szukałam odpowiedniego podkładu dla mnie i w sumie przez przypadek trafiłam właśnie na ten. Nie zawiodłam się. Nie używam podkładu na co dzień, raczej stawiam na kremy BB, natomiast szukałam czegoś z lepszym kryciem na imprezy czy wszelkiego rodzaju wyjścia. Podkład Super Stay okazał się naprawdę super. Ma niesamowite krycie, ale przy tym wygląda w miarę naturalnie na skórze. Nie ściera się, nie zbiera w zgłębieniach skóry, no i nie zapycha. Wytrzymuje długie godziny i nie ciemnieje. Jest na tyle trwały, że jak nałożę go najpierw na dłoń, nie mogę go z niej zmyć.
24 kwietnia 2023, o 13:43
- Trwałość: 2
- Opakowanie: 4
Podróba revlona
Moja skóra jest wysuszona na wiór przez tabletki dermatologiczne i mam widoczne stany zapalne dlatego postanowiłam kupić ten podkład który miał dobrze maskować niedoskonałości i trzymać się długo.
Pompka do aplikowania produktu taka sobie, przez to że podkład jest zastygający nawarstwia się na dozowniku i trzeba powoli wyciskać podkład by nie wyleciało niespodziewanie na ubranie lub ścianę.
Podkład miał dobrze zakrywać a moje czerwone kropki na skórze trzeba poprawiać co godzinę o wiele lepiej radzi sobie z tym kultowy Revlon.
Rozprowadza się bardzo tępo, trzeba szybko pracować lub ewentualnie mieszać sobie z jakimś nawilżającym podkładem np Bourjois.
Podsumowując nie kupię go nigdy więcej, za żadną cenę, jestem zasady, że lepiej wspierać producentów którzy mają lepsze produkty za tą samą ub niższą cenę.
ZALETY: Ładnie się prezentuje na półce
Dostępność
WADY: Cena
Nie spełnia obietnic producenta
- Zgodność z opisem producenta: 2
- Trwałość: 3
- Stosunek jakości do ceny: 2
- Opakowanie: 5
Podkład w bardzo estetycznym szklanym opakowaniu z pompką, z plastikową zatyczką. Pojemność 30ml. Zakupiony w cenie ok. 38zł. (Obecna cena w Rossmanie 68,99). Niestety jestem zawiedziona tym podkładem. Ma bardzo gęstą konsystencję, przez co ciężko się rozprowadza. Szybko zasycha na skórze, więc nie sprawdzi się u osób, które dopiero zaczynają przygodę z makijażem. Dobrze kryje, ale za to mocno uwidacznia przesuszone miejsca na twarzy. Kompletnie nie nadaje się do nakładania palcami, gdyż widać każde pociągnięcie. Niemal bezzapachowy. Według mnie strata pieniędzy.
ZALETY: Opakowanie
WADY: Zbyt gęsta konsystencja, ciężko się rozprowadza, za szybko zasycha w kontakcie ze skórą.
produktów12
recenzji152