Chusteczki dla dzieci

Luba Tuli, Nawilżane chusteczki dla dzieci 97% woda i pantenol

• 26 sierpnia 2024 o 14:12
    Tanie i łatwo dostępne, ale jakościowo można kupić lepsze.
    To chyba jedne z najtańszych chusteczek nawilżanych jakie udało mi się kupić. Chusteczki to produkt, po który często sięgam. Lubię mieć je pod ręką by szybko odświeżyć skórę. Opakowanie zawiera 60 sztuk więc całkiem sporo, wystarczają na długo. Są delikatne dla skóry, nie powodują podrażnień. Mogłyby być trochę bardziej nasączone. Mam wrażenie, że szybko robią się suche. Dostępność i cena na plus.
  • 12 czerwca 2023 o 18:58
    Przeciętne chusteczki, w tej cenie można kupić lepsze
    Chusteczki zakupiłam na promocji w Rossmanie. Używałam ich najczęściej do higieny intymnej w ciągu dnia. Chusteczki mają bardzo delikatny zapach który nie przeszkadza w użytkowaniu, chociaż z drugiej strony, po co perfumować produkt który jest docelowo przeznaczony do wrażliwej skóry dzieci? Sama chusteczka jest dość cienka, choć nigdy nie zdarzyło mi się ich porwać. Nawilżenie jest dość średnie, mogłoby być lepsze. W użytkowaniu były dobre - delikatnie oczyszczały bez podrażnień, lecz to dla mnie za mało, by kupić je ponownie. Już lepiej wybrać Babydream - nie dość że lepsze, to jeszcze często na promocjach.
    Zalety:
    • delikatnie oczyszczają
    • nie podrażniają
    Wady:
    • chusteczka jest cienka
    • naklejka zabezpieczająca szybko się odkleja
    • srednio nawilżone
  • 16 maja 2023 o 13:05
    Średnia jakosc
    Średnia jakosc ,kupiłam zeby przetestować kolejne Chusteczki i sprawdzić ich działanie. A więc Chusteczki słabo nawilżone trzeba użyć kilku sztuk zeby dobrze wyczyścić opakowanie ładne praktyczne ale u mnie się nie sprawdziły nie polecam
  • 23 lutego 2022 o 13:57
    Bezpieczne
    Kilka razy mijałam je na półce w lidlu, aż któregoś dnia została jedna, ostatnia paczka tej różowej wersji i stwierdziłam, że za tak niską cenę, chyba coś około 4 zł to żałowałabym, gdybym nie kupiła. Opakowanie jest urocze, estetyczne i kojarzy mi się z wyższą półką cenową. Marki nie kojarzę, skusił mnie ten opis, że niby woda i do tego łagodzący pantenol. Faktycznie na skórze córki nie powodują podrażnień, zaczerwienień, są dosyć neutralne zapachowo. Materiał jest miękki, na mnie sprawia wrażenie nieco syntetycznego, ciężko zbiera mi się nimi zabrudzenia. Nie rozrywają się, ale łatwo rozciągają do absurdalnych wymiarów, aż robią się w nich spore dziury i prześwity. Nawilżone są w stopniu zadowalającym, ani mokre, ani suche. Na tyle wilgotne, że czasami zbijają się i nie wychodzą pojedynczo, tylko po dwie lub trzy, ale łatwo się odczepiają. Ogólnie jestem zadowolona, zaspokoiłam ciekawość, nie oceniam ich negatywnie, ale mam innych ulubieńców, duży plus za delikatność, bo czasami skóra córki reagowała kiepsko na inne chusteczki, te oceniam jako bezpieczne dla maluchów.
    Zalety:
    • Delikatne dla skóry
    • Miękki materiał
    • Nawilżone w stopniu poprawnym
    • Nienachalny zapach
    • Otwarcie co prawda na klej, ale dosyć długo wytrzymuje
    • Nie wysychają
    Wady:
    • Łatwo się rozciągają, aż do prześwitów
    • Nad większymi zabrudzeniami trzeba nimi popracować
  • 13 listopada 2021 o 17:47
    Nie są złe
    Kupiłam je ostatnio w Lidlu, a że jestem na etapie poszukiwania czegoś zamiennie dla tych z Pampers to kupiłam na próbę. Zapłaciłam za opakowanie niecałe 4 złote. Urzekło mnie opakowanie, bardzo przemawia do mnie jego estetyka, jest urocze. Ja mam już 2,5 latka , który nie ma problemów alergicznych więc nie analizuje już składów. Potrzebuje chusteczek do rączek, higieny po nocniku. Te chusteczki są całkiem przyjemne, nie drą się, dosyć łatwo wyjmują z opakowania, chociaż zdarza się kilka na raz wyciągnąć. Dla mnie są za mało nawilżane, ale tyle już przetestowałam i żadne do chusteczek z Pampersa się nie umywają. Mi osobiście odpowiada ich zapach. Innym może przeszkadzac.

Zobacz także inne Chusteczki dla dzieci