Olejki do włosów

OnlyBio Hair in Balance, Olej do włosów niskoporowatych

Nasi użytkownicy zostawili 24 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 8 kwietnia 2024 o 17:36
    Trudno go rozprowadzić
    Olej ten zamknięty jest w wygodnym plastikowym słoiczku. Ma bardzo przyjemny owocowy zapach. Jest w zbitej konsystencji, przez co trudno było go dobrze rozprowadzić na włosach, gdyż zostawały białe grudki. Kładłam go nawet na grzejnik by się roztopił ale mimo wszystko część grudek zostawała. Sam olej ładnie odzywiał włosy, nadawał im blask i myślę że chronił przed uszkodzeniami. Nie kupię jednak ponownie ze względu na konsultacje.
  • 18 kwietnia 2023 o 23:14
    Stanowcze nie
    Słyszałam same dobre opinie o tym produkcie p, dlatego postanowiłam go kupić był to moj 1 olej i myślałam ze jest super jednak po kilku miesiącach skusiłam sie na olej z action i to inna bajka. Olej z onlybio ma bardzo dziwna formułe jest bardzo gesty i przez to jest bardzo treściwy łatwo z nim przesadzić. Dałam mu kolejna szanse, olej został na włosach, włosy były posklejane i tluste w dotyku. Żeby nie bylo moja pielęgnacja wyglądała tak: 1. Wcierka anwen 2. Olej onlybio na 30 minut 3. Odżywka humektantowa isana na 10 minut 4. Dwukrotne mycie łagodnym szamponem hairqueen 5. Odżywka proteinowa magnolia anwen na 3 minuty 6. Odżywka sofluff na 10 minut Pielęgnacja była rozbudowana i po takiej ilości odzywek wszystko powinno sie ładnie zemulgować. Szkoda ze ten produkt tak sie nie sprawdził w moim przypadku ponieważ nie jest drogi i dostępny w każdym rossmannie…
    Zalety:
    • Dostępność
    Wady:
    • Konsystencja
    • Emulgowanie
    • Efekt końcowy
    MamaUli
    20 marca 2023 o 0:38
    Bardzo fajny zestaw olejów do niskoporowatych włosów
    Stosuję olejowanie średnio raz w tygodniu. Olej mieszam z maską do włosów lub glutkiem z siemienia lnianego. Na moje suche, niskoporowate włosy działa bardzo dobrze. Są nawilżone, miękkie, sypkie, błyszczące. Zapach oleju bardzo przyjemny. Konsystencja zwarta, typowa dla oleju kokosowego ale wystarczy lekko podgrzać i robi się płynna. Ze względu na konsystencję uważam, że opakowanie w formie słoiczka jest bardzo dobre. Ja do półdługich włosów używam jednorazowo jednej łyżeczki oleju plus dodatki (maska lub glutek). Zmywa się typowo jak na olej do włosów.
    Zalety:
    • działanie (miękkie, sypkie, błyszczące, dobrze nawilżone włosy)
    • opakowanie (słoiczek)
    • fajnie, że jest to mieszanka olejów dostosowana do porowatości
  • 25 lutego 2023 o 13:42
    efekt wow
    Przyjemny zapach jak dla każdego produktu Onlybio oraz piękna szata graficzna opakowania! Produkt jest zamknięty w plastikowym pojemniku, jego konsystencja jest stała a pod wpływem ciepła roztapia się. Efekty są oszałamiające. Włosy po użyciu są nawilżone, miękkie oraz niesamowicie błyszczące. Produkt świetnie się emulguje. Nie obciąża włosów oraz nie powoduje ich przetłuszczania się.
    Ertyna
    8 stycznia 2023 o 14:12
    Dramat
    Rzadko piszę opinię o produktach, żeby nie powiedzieć że wcale, chyba że się zdenerwuję i zawiodę... No i stało się. To moje drugie opakowanie, mimo dość ciężkiej aplikacji związanej z opakowaniem (tubka byłaby o wiele wygodniejsza) to widziałam rezultaty, całkiem dobrze olej się sprawdzał na moich włosach. Wydajność moim zdaniem dość słaba. Postanowiłam jednak kupić te opakowanie i jestem rozczarowana. Nie wiem co tu się wydarzyło ale konsystencja jest dramatyczna, grudy nie do rozbicia, próbowałam to jakoś rozmieszać ale mimo najszczerszych chęci produkt się nie nadaje do rozprowadzenia na włosach. Nie kupię ponownie.
    Wady:
    • Cena (w związku z wydajnością wychodzi drogo)