Kremy uniwersalne

Ziaja Masło Kakaowe, Krem do cery normalnej i suchej (nowa wersja)

IvanaLi
    1 maja 2025 o 17:55
    CzekoladoweLove
    Krem działa bardzo odżywczo szczególnie dla suchej skóry jednocześnie jej nie obciążając. Krem daje brązowy nalot na twarzy, dzięki czemu skóra wygląda na delikatnie muśniętą słońcem ale jednocześnie nie pozostawia na skórze plam. Ma bardzo przyjemny subtelny czekoladowy zapach. Ogromnym plusem jest cena tego produktu oraz jego szeroka dostępność, bo można go kupić w wielu sklepach. Nie tylko w drogeriach ale również w niektórych sklepach spożywczych.
  • 7 marca 2025 o 23:58
    Klasyka broni się sama, broniąc skórę każdą
    Za tak niską kwotę jaką wydałam na ten krem w małym słoiczku ale o niezwykle wydajnej zawartości mogłam kupić jedną i pół maseczki w Lidlu gdzie dokonałam zakupy tej kakaowej Ziaji która jest brązową perłą wśród legend świata kosmetyków marki niezbędnej na polskim rynku potrzeb pielęgnacji skóry w której produkty zaopatruję się od ponad trzydziestu lat nie mając przerwy w dostarczaniu do domu wszelkiego rodzaju niezbędnych kremów do skóry wrażliwej suchej i wszelakiej bo skład zawarty w tym kremie to już klasyka ale potrzeby są zmienne tak jak pory roku,bo zarówno koi i nawilża jak i wygładza zmarszczki ale zimą działa ochronnie przed działaniem niskich temperatur ,sprawdza się także podczas pielęgnacji pewnych partii ciała które lubię traktować odpowiednio tłustą ochronną warstwą pielęgnacji pełnej witamin głównie E oraz wszystkiego co najlepsze mogące znajdować się w kakaowych ziarnach aby ciało było zdrowe i miękkie każdego dnia dlatego ja wiedząc że będą one stale ze mną zrobiłam zapas na długie miesiące bo to krem niezbędny i wiedzą o tym Wizażanki które tak samo jak ja pamiętają że mały krem Ziaja ma wielkie znaczenie.
    Zalety:
    • Świetny i niezbędny krem do pielęgnacji skóry każdego rodzaju dbający o jej miękkość i zdrowy wygląd
    Wady:
    • Nie może być
  • 28 lutego 2025 o 20:24
    Cera mieszana - idealny na przymrozki
    Krem zamknięty został w plastikowym, brązowym słoiczku o pojemności 50 ml. W konsystencji krem jest treściwy o białym zabarwieniu oraz cudownym zapachu kakao. Zaaplikowany na skórę twarzy łatwo się rozprowadził i zadziałał tak jak się tego spodziewałam na mojej cerze mieszanej. Pozostawił n dłużą chwilę delikatnie tłuściutki film o intensywnie dzięki temu świecącym się wykończeniu. I dla mnie to jest ogromny plus. W zimne, mroźne dni świetnie spisuje się jako ochrona cery. Krem rewelacyjnie nawilża, tłusty film końcowo wchłania się pozostawiając cerę gładką oraz świetnie nawilżoną. Wychodząc do pracy nie czuje ukłucia mrozu, a z moja cera nic złego się nie dzieje. Krem nie podrażnia ani nie uczula. Sam zapach przypomniał mi jak uwielbiałam stosować ich kosmetyki do ciała i słodko pachnieć
    Zalety:
    • Świetnie chroni cerę przed mrozem
  • 7 lutego 2025 o 13:26
    Przeciętny krem o zapachu kakao
    Jest to według mojej opinii krem średniej jakości. Mieści się w standardowym plastikowym pojemniczku. Ma konsystencję w kolorze białym, która jest dość lekka i łatwo rozprowadza się na skórze. A teraz jeśli chodzi o działanie, to niestety uważam,że krem jest bardzo przeciętny. Co prawda natłuszcza skórę ale sprawia, że staje się ona lepka i tłusta w dotyku. Krem nie wchłania się nawet po dłuższej chwili od momentu aplikacji na skórę twarzy. Nie jestem również zadowolona z zapachu tego kremu. Mnie zapach tego sztucznego kakao bardzo drażni. Gdyby to był zapach prawdziwej mlecznej czekolady, to byłoby super, a tutaj niestety mam sztuczny zapach czegoś czekoladowego. Kremu nie polecam, nawet pomimo niskiej ceny. U mnie stoi na półce i póki co, to się marnuje... Może kiedyś go zużyję ale w innym celu niż na twarz. Po prostu.
    • Dostępność
    Wady:
    • Nieprzyjemnie natłuszcza skórę
    • Oblepia skórę
    • Niekomfortowe uczucie po nałożeniu
    • Sztuczny zapach kakao
  • 26 listopada 2024 o 13:51
    Dobra tanioszka
    Ja się nie spodziewałam cudow po tym kremie bo miałam go już w czasach liceum i pamiętam, że dużo osób polecało go przed pójściem do solarium, miał wzmacniać efekt opalenizny, ale ile z tego prawdy to nie mam pojęcia. Wiem jednak, że na dłoniach sprawdzał się fajnie jako okluzja. Owszem, jest to bardzo tłusty krem, jednak dzięki temu chronił moje dłonie przed mrozem i nadmiernym przesuszeniem. Zapach jest słodki lekko mdlacy, ale mi się podobał. Skoro zużyłam dwa opakowania to myślę, że kupiłabym trzecie. :) Az wstyd się przyznać ile czasu miałam to opakowanie, jest wydajny.