Statystyki: + Dodaj produkt + Dodaj Look

Fluff, Superfood, Happy Body Cloud Illuminating (Rozświetlająca chmurka do ciała)

Średnia ocena użytkowników: 3 /5

Kategoria
Marka
Pojemność 150 g
Cena 23,99 zł

Postaw na jędrną i gładką skórę pełną promiennego blasku.
Lekka konsystencja w formie delikatnej, puszystej chmurki rozświetli poszarzałą skórę i przywróci jej piękny wygląd. Zawarty kompleks Happy Skin zapewni jej dobre samopoczucie i upragniony relaks.
Dla osób, które marzą by dotychczas szara i zmęczona skóra stała się piękna oraz pełna blasku.

Połączenie rozświetlających drobinek z ekstraktem z kumkwatu przywraca skórze zdrowy i promienny wygląd oraz nadaje jej naturalny efekt glow.

Wysoka zawartość przeciwutleniaczy, witamin i minerałów zawarta w owocach kumkwatu wpływa korzystnie na kondycję skóry. Przede wszystkim odżywia i ujędrnia oraz pomaga zwalczyć przebarwienia. Dodatkowo ekstrakt z kumkwatu chroni skórę przed słońcem, spowalnia procesy starzenia i niweluje drobne zmarszczki.

Recenzje 5

Średnia ocena użytkowników: 3 /5
Więcej ocen Schowaj

2 /5

Nie kupi ponownie

Używa produktu od: rok lub dłużej

Kupiony w: Drogeria Rossmann

• Wydajność: 5
  • Zgodność z opisem producenta: 3
  • Stosunek jakości do ceny: 1
  • Opakowanie: 2

Chmurkowy koszmarek

Skuszona cudownymi recenzjami influencerek postanowiłam wyprobować. Akurat było wczesne lato, zbliżały się różne okazje do upiększenia się troszkę bardziej niż na co dzień - więc długo nie myśląc pobiegłam do drogerii po ten cudowny produkt.
Pierwsze wrażenie: konsystencja - no w końcu coś innego! Faktycznie wyglądem przypomina chmurkę ale dopracowałabym tę konsystencję żeby była bardziej lekka i delikatna jak chmurka.
zapach - zapach przepięknych perfum, tak mi się kojarzy. Bardzo ciepły i kobiecy z wyczuwalnymi nutami prosecco.
pyłek - drobinki mogłyby być troszkę drobniejsze i subtelniejsze ale są ok
Po pierwszym nałożeniu było ok ale produkt nie wchłania się wystarczająco i zostawia lepką warstwę. Wygląda to nieładnie i jak się dotknie skórą o skórę to robią się takie jakby plamy jakby produkt nie był rozprowadzony dokładnie.
Widać to w każdym razie. Koniec końców skóra wyglądała na zdrową, nawilżoną i rozświetloną, produkt utrzymywał się długo na skórze.
Po kolejnych użyciach zauważyłam, że po jakimś czasie od nałożenia produkt się roluje. Strasznie to wygląda. Robią się wałeczki które widać na skórze i jest to bardzo niepożądane w tego typu produktach.
Chmurka ostatecznie stoi w kącie, spróbuję ją zużyć pomalutku ale no...ciężko.
Spróbować warto bo to coś innego ale mogliby ją bardziej dopracować.

5 /5 HIT!

Kupi ponownie

Używa produktu od: kilka miesięcy

Kupiony w: Otrzymałam w prezencie

• Wydajność: 5
  • Zgodność z opisem producenta: 5
  • Stosunek jakości do ceny: 5
  • Opakowanie: 5

Chmurka do ciała Fluff

Chmurka do ciała Fluff jest przyjemnym i fajnym kosmetykiem. Ma konsystencję mięciutkiej chmurki i szybko się wchłania w skórę. Jest to zdecydowanie mój faworyt wsród kosmetyków Fluff.

3 /5

Nie wie, czy kupi ponownie

Wykorzystała: jedno opakowanie

Kupiony w: Inna drogeria

• Wydajność: 4
  • Zgodność z opisem producenta: 4
  • Stosunek jakości do ceny: 3
  • Opakowanie: 4

Chmurka raczej średnia

Chmurka ma bardzo ciekawy zapach, nie jest nachalny ale delikatny, konsystencja trochę dziwna rozwarstwiająca się i efekt po otwarciu raczej średni zniechęcający do użycia. Gdy nakładałam chmurkę na nogi wydawały się lepkie nie koniecznie jak po czymś lekkim ale tak jak po tłustym maśle do ciała czy gęstym balsamie. Generalnie średnio, ale znalazłam dla niej fajne zastosowanie, szyja i dekolt tam sprawdza się super bo nawilża i wygładza a że na szyję nie nakładam od razu ubrania to naprawdę efekt jest fajny. Jak dla mnie nie jest to chmurka do ciała bo nie nadaje się do nóg czy brzucha, ale jak najbardziej na dekolt czy szyję.

2 /5

Kupiony w: W serwisie aukcyjnym

• Wydajność: 3
  • Zgodność z opisem producenta: 1
  • Zapach: 1
  • Stosunek jakości do ceny: 1
  • Opakowanie: 4

Nie i jeszcze raz nie

Kompletnie nie przypadła mi do gustu ta "chmurka". Na minus, że kompletnie nie ma zapachu, ubranie wręcz śmierdzi, ale najgorsze dla mnie jest to, że strasznie się roluje. Posmarowałam nogi, nalozylam rajstopy i kiedy je ściągalam, to sypalo się z nóg i rajstop. Totalny bubel. Konsystencja też mi nie odpowiada, wygląda jak "zsiadłe mleko", dodatkowo nie białe, tylko szare, co nie zachęca do nałożenia na ciało. Samo rozsmarowywanie bardzo przyjemne, tylko to rolowanie jest nie do przyjęcia.

3 /5

Kupiony w: Drogeria internetowa

• Wydajność: 4
  • Zgodność z opisem producenta: 4
  • Zapach: 2
  • Stosunek jakości do ceny: 3
  • Opakowanie: 5

Konsystencja nie jest do końca dopracowana

Jako wierna fanka marki Fluff nie mogłam przejść obojętnie obok nowości które wypuściła ta marka . Zamówiłam wszystkie ich nowe wypusty gdy tylko trafiły do sprzedaży . Na pierwszy ogień poszła chmurka no i niestety nie jest to produkt do końca udany a szkoda , gdyż jego działanie jest dokładnie takie jak obiecuje nam producent .

Opakowanie jest po prostu urocze , no ale do tego Fluff już przyzwyczaił . Skoro to chmurka to i opakowanie stylistycznie do niej nawiązuje . Mamy tutaj plastikowy słoiczek w odcieniach pastelowego błękitu . Opakowanie jest w stylu '' zero waste '' więc po zużyciu produktu możemy je wykorzystać ponownie . Opakowanie zawiera też plastikową przekładkę co daje nam pewność , że otrzymany przez nas produkt jest świeży .

Chmurka ma biały odcień i w opakowaniu faktycznie na tą chmurkę wygląda . To taki leciutki , bardzo dobrze napowietrzony mus w którym są zatopione ogromne ilości maleńkich złotych drobinek . Zapach niestety rozczarowuje , no bo przecież zapachy w kosmetykach tej marki są zawsze soczysto owocowe albo kulinarne a ten jest taki nijaki , pachnie praktycznie niczym konkretnym , nie da się wyodrębnić żadnej nuty , jedyne z czym mi się ten zapach kojarzy to zwykły drogeryjny krem czy balsam który w nazwie ma '' odżywczy'' . I tyle . Sam zapach czuć właściwie tylko przy otwarciu opakowania i przy rozprowadzania produktu po ciele .

Jak już wspomniałam w tytule recenzji ta konsystencja chmurki nie jest do końca dopracowana - samego rozprowadzania produktu po ciele się nie czepiam - w momencie aplikacji chmurka zmienia się w balsam i to nie taki leciutki , co jest nawet fajne , także z aplikacją problemu nie ma , ale dobry kwadrans od nałożenia lekko się lepi a ja nie lubię tego w balsamach . Ciuchów i ciała na szczęście nie bieli ale jak już go nałożymy to po pewnym czasie zaczyna się strasznie rolować w miejscu zgięcia rąk i to już jest nie do przejścia . Takiego czegoś to nie lubi nikt i dzieje się tak u mnie niezależnie od ilości jaką na ciało nałożę . No dramat .

Ale właściwości pielęgnacyjne bardzo mi odpowiadają : produkt zmiękcza ciało pozostawiając je lekko śliskie w dotyku i rozświetlone tymi cudnymi drobinkami , które z ciała nie spadają i są całkowicie niewyczuwalne . Latem to musi dopiero super wyglądać gdy skóra jest już opalona . Produkt posiada delikatne właściwości nawilżające , ale ja jestem posiadaczką skóry normalnej i mi takie delikatne nawilżenie w zupełności odpowiada . Nie zauważyłam przesuszeń czy podrażnień .

Uważam jednak , że jogurty , śmietanki i kremy do ciała tej marki są o niebo lepsze i to nimi warto się zainteresować , chmurkę niestety ale można sobie odpuścić .

Najaktywniejsze recenzentki
  1. 1