Pasty do zębów

Elixio Organic Premium Teeth Whitening Toothpaste (Wybielająca pasta do zębów na bazie węgla aktywnego)

• 15 sierpnia 2023 o 19:05
    Porządna pasta do zębów
    Moja córka gdy zobaczyła tę pastę stwierdziła, że pierwszy raz widzi elegancką pastę do zębów. Faktycznie wizerunkowo to mistrzostwo. Niestety nakrętka z wypustką nie jest wygodna do odkręcania. Gdyby było to razem z plastikową nasadką, na której stawia się pastę, byłoby wygodniej. Pasta ma czarny kolor, jednak nie brudzi umywalki, jest bardzo gęsta. Pasta ma przyjemny miętowy smak i dobrze oczyszcza zęby. Super że ma naturalny skład.
  • 11 października 2022 o 14:15
    Całkiem dobra pasta
    Pastę kupiłam w jednej z internetowych drogerii, w promocyjnej cenie. Zamówiłam kilka sztuk. Jestem raczej wybredna jeśli chodzi o smak past do zębów- zwykle są dla mnie albo zbyt mocne, albo mdłe. Kupując pastę Elixio miałam nadzieję, że będzie inaczej. I nie zawiodłam się- produkt ma łagodny, delikatny smak, coś pomiędzy miętą, kokosem... Kolor pasty to intensywna czerń. Zapach jest również delikatnie miętowy. Pasta pieni się bardzo słabo, ale akurat mi to nie przeszkadza. Szybko wypłukuje się z jamy ustnej pozostawiając uczucie świeżości- nie jest to jednak mocne oczyszczenie. Nie zauważyłam również wybielenia... Jeśli chodzi o opakowanie to jest bardzo estetyczne, poręczne. Szczególnie przypadł mi do gustu duży, przezroczysty korek. Podsumowując- pasta ma dobry skład, nieźle smakuje i łagodnie oczyszcza, można używać jej nawet bardzo często bez obaw o podrażnienia dziąseł, choć odświeża raczej na krótko- po zużyciu kilku tubek nie wiem czy wrócę do niej ponownie.
    Zalety:
    • Skład
    • Smak- łagodny i delikatny
    • Nie wzmaga nadwrażliwości
    Wady:
    • Odświeża na krótki czas
    • Nie ma efektu wybielenia
  • 21 kwietnia 2022 o 12:59
    Nie dla mnie
    Tą pastę dostałam na wypróbowanie podczas zakupów, normalnie raczej bym się na nią nie skusiła. Pasta jest czarna, zawiera węgiel aktywny, olej kokosowy i olejek z drzewa herbacianego - ciekawe połączenie, ale w smaku średnie. Dla mnie pasta do zębów musi być miętowa, odświeżająca. Ta natomiast dziwnie smakuje i nie poprawia oddechu, dlatego trzeba po niej jeszcze płukać jamę ustną płynem, który to odświeżenie da. Co do efektu wybielenia to żadnej różnicy nie widzę. Z tego co się orientuję, ona do najtańszych nie należy, więc można po niej oczekiwać czegoś więcej. Jedyne co mogę dać na plus to bardzo ładne, eleganckie opakowanie.
    Najlina
    14 lipca 2021 o 16:04
    Białe i zdrowe zęby naturalnie
    Naturalnie biały i zdrowy uśmiech, to możliwe. Pasta ma pojemność 100 ml i ma czarny kolor oraz piękne opakowanie szczególnie nakrętkę. Wybielająca pasta do zębów jest bez fluoru, idealna dla wrażliwych zębów i dziąseł o łagodnym i przyjemnym smaku. Przez przypadek umyłam zęby pastą konwencjonalną i mi buzię wypaliło. Tak więc czuć różnicę. Początkowo pozostawia słodki posmak i lekkie uczucie wysuszenia, ale jest bezpieczna i to jest na duży plus. Olejek z drzewa herbacianego działa antyseptycznie i przeciwzapalnie. Pasta skutecznie czyści i delikatnie wybiela zęby.
  • 15 czerwca 2021 o 18:04
    Wielke obietnice (i nadzieje) marny efekt
    Dostałam ta pastę od sklepu Skingarden. Pasty do zębów z węglem aktywnym są bardzo często stosowane w mojej pilęgnacji jamy ustanej. Tym większe były moje nadzieje w stosunku do tego produktu. Skład zapowiada się naprawdę zachęcająco. Same naturalne składniki. Opakownie wygląda dość prestiżowo, głównie przez dużą przezroczystą zakrętkę, która dodaje opakowaniu klasy. Pasta oczywiście ma kolor czarny. Zapach pasty jest mentolowy. Smak jest dość nijaki, mi nie smakowała na początku jednak z czasem można się przyzwyczaić. Zwykle myję zęby 2x dziennie (rano i wieczorem), raczej rzadko odczuwam potrzebę myci ich w ciągu dnia. Niestety po użyciu tej pasty bardzo szybko miałam nieprzyjemny posmak w ustach, który zmuszał mnie do ponownego mysia zębów w środku dnia w celu pozbycia się ochydnego posmaku. Pasta zdecydowanie nie odświeża . co do wybielenia to nie zauważyłam najmniejszej nawet różnicy. Niestety jak dla mnie jet to totalny bubel a regularna cena to troch kpina (28zł), gdzie w tej cenie znajdziemy porządne pasty (które faktycznie oczyszczają i odświeżają oddech) w tradycyjnych dogeriach ( Rossmann , Hebe).
    Wady:
    • Pasta ma nieprzyjemny smak
    • Do tego nie odświeża a w ciągu dnia mamy bardzo niemiły posmak w ustach