Olejki i masła do demakijażu

Manufaktura Piękna Naturalny wosk do demakijażu skóra mieszana i tłusta

Polie55
    25 listopada 2022 o 12:59
    Magia dla skóry trądzikowej
    Moja skóra trądzikowa bardzo lubi się z tłustymi formami. W czerwcu na mojej twarzy stała się istna masakra, przez kilka miesięcy testowałam masę kosmetyków, ale one pogarszały stany zapalne. Nagle ujrzałam filmik pewnej youtuberki i wspominała tam, że ona pozbyła się trądziku poprzez wosk do twarzy marki Lush, jednak był on dla mnie za drogi więc postanowiłam poszukać na naszym rynku. Już po tygodniu zobaczyłam OGROMNĄ poprawę, a myślałam, że już nic mi nie pomoże. Uważam, że ma to sens, nasze sebum też jest tłuste i używam go nawet rano by pozbyć się nadmiaru i mam przetłuszczanie się skóry totalnie opanowane. Fajnie zmywa makijaż. Obecnie po ponad miesiącu używam na przemiennie z lekkim musem do mycia twarzy, aby nie przesadzać i nie zapchać skóry. Zniknęły zaskórniki z czoła i obecnie nic mi nie wyskakuje, a jak wyskakuje to szybko znika bez dodatkowej roboty. Wydaje mi się, że fajnie odbudowuje barierę hydrolipidową skóry i stąd ten efekt naprawczy. Jestem wdzięczna, że znalazłam ten produkt.
    Zalety:
    • Szybko się roztapia pod palcami, łatwo się nakłada i przy okazji można wykonać masaż
    Wady:
    • Wosk pszczeli ze względu na to jak traktowane są pszczoły i apeluję, aby produkt był wegańśki (https://www.youtube.com/watch?v=clMNw_VO1xo)
    Grabi97
    13 listopada 2022 o 21:47
    jestem na tak
    niektórym pewnie się nie podoba, ale jednak mi się sprawdza. stosowałam oleje, ale wolę jednak chyba bardziej woski czy masła do demakijażu. jest prawdą, ze nie jest to najlżejszy produkt, ale jednak połączenie tego wosku z żelem na prawdę się zmywa. skóra jest oczyszczona, zmyte są filtry i makijaż, nie mam również problemu z zapychaniem się skóry. skład jest jak najbardziej w porządku. jestem pewna tej marki i mimo, że osobiście uważam, że lżejsza konsystencja też by była spoko to jednak tutaj trzeba się po prostu przyzwyczaić. zapach jak najbardziej w porządku i mi osobiście się to podoba. cena nie jest najniższa, to prawda, ale dla wypróbowania i wyrobienia sobie zdania moim zdaniem warto.
  • 13 listopada 2022 o 19:06
    Najgorszy produkt tego typu jaki miałam
    Fajne opakowanie które jest małe i poręczne, idealne jako format podróżny. Produkt jest bezzapachowy. Wosk jest bardzo twardy, w przeciwieństwie do innych produktów tego typu, które lekko nabiera się na palce, tutaj musiałam nabierać to szpatułka, pod wpływem ciepła szybko zamienia się w olejek, na twarzy rozprowadza się dobrze, natomiast masakra zaczyna się przy zmywaniu, nie chce emulgowac z ciepła wodą,robi się straszna maziaja na twarzy, efekt jest mniej więcej taki jakby miec ręce całe w oleju do smażenia i próbować zmyć to woda. Prowadzi to do tego, ze trzeba użyć dosyć sporo żelu aby zmyć wosk ze skóry. Ten efekt bardzo mi przeszkadza, mimo tego ze skóra finalnie jest doczyszczona i miękka. Produktu na pewno nie kupię ponownie przez ciężkie użytkowanie produktu.
    Zalety:
    • Skład
    Wady:
    • Produkt ciężko zmyć
    • Zbyt twarda konsystencja