Szampony do włosów

Yope Wood

Miziagi
    24 lutego 2025 o 16:15
    YOPE i kolejny bubel
    Bardzo staram się polubić firmę YOPE, więc kupiłam kilka ich kosmetyków, ZNOWU. I ZNOWU jest to porażka. Szampon kupiony za 16 zł dla mnie i chłopaka z długimi włosami - oboje cierpimy na przetłuszczanie włosów i szukaliśmy czegoś odświeżającego. Niestety oprócz nawet ciekawego dla mnie zapachu to jest to tragiczny produkt, bo nie robi za bardzo nic... Włosy muszę myć zawsze dwa razy, bo za pierwszym nie czuję, żeby domywał, a i tak swoją drogą trzeba tego szamponu dużo nałożyć, bo "znika" i nie jest zbytnio wydajny. Rozumiem, że to produkt z 98% składników naturalnych i tak dalej, no ale po co mi te składniki skoro produkt i tak słabo działa? Jedyny plus to fajne opakowanie i fajna pompka, ale za tą cenę chciałabym, żeby szampon rzeczywiście działał, bo póki co przy myciu x2 włosy pod koniec dnia i tak już się robią tłuste, a produkt działa jak każdy inny szampon. Fajnie, że naturalny produkt, no ale co z tego...
    Zalety:
    • opakowanie z pompką
    Wady:
    • brak działania
    • bardzo niewydajny
    Ms995
    5 grudnia 2024 o 8:41
    Dobry szampon średniej mocy
    Mając wrażliwa skórę głowy która reaguje strupami i swędzeniem na Szampony z SLS szukam na codzień szamponow bez tego składnika. Po yope siegam zawsze prawie jako pewniak. Nie jest to szampon dużej mocy oczyszczającej bo nie ma właśnie agresywnych składników myjących takich jak SLS. Ale doskonale radzi sobie ze zmyciem olejów czy odżywek. Nie podrażnia mojej nadreaktywnej skóry. Używam 5x w tygodniu, natomiast 2x w tygodniu stosuje inny mocniej oczyszczających produkt. W takim układzie sprawuje się doskonale
    Zalety:
    • Łagodny szampon
    • Butla z dozownikiem
    • Ładna grafika butelki minimalistyczna a ciekawa
    • Naturalne dodatki
    • Bez SLS i silnie myjących składników
    Wady:
    • Tak jak każdy szampon bez SLS i mocnych oczyszczaczy będzie wymagał co kilka myć uzycia mocniejszego produktu który zmyje nadbudowane na włosach maski i odzywki
  • 16 lipca 2024 o 21:44
    Nie dla mnie
    Szampon jest zamknięty w opakowaniu z pompką, która ułatwia dozowanie. Ma przyjemny zapach i dobrze się pieni, ale tu kończą się zalety. Zbyt mała ilość nie oczyszcza włosów, a większa strasznie je wysusza. Trudno się go wymywa z włosów i potrzeba dużej ilości wody.
    kkdd22
    20 kwietnia 2023 o 23:46
    Nietrafiony produkt
    Spodziewałam się po tej marce czegoś lepszego. Po nałożeniu szamponu na włosy, muszę je szybko myć, bo inaczej "znika" i już nie chce się pienić. Przez to muszę dokładać szamponu, bo w miejscach gdzie "zniknął" czuję, że włosy są niedomyte. Dlatego też szybciej się zużywa. Szampon jest rzadki i przezroczysty, nie da się go odróżnić od wody. Zapach jak męskie kosmetyki, ale szybko się ulatnia. Zaletą jest opakowanie, poręczne i z pompką, która nie zacina się.
    Zalety:
    • poręczne opakowanie z pompką
    Wady:
    • znika"
    • nie jest wydajny
    Drogeria Natura
  • 3 listopada 2022 o 7:22
    Najgorszy
    Szampon kupiłam z czystej ciekawości, ponieważ uwielbiam produkty z tej firmy. Szampon kupiłam w drogerii Rossmann. Szampon jest troszkę drogi jak za tak małą buteleczkę i wcale nie jest wydajny. Szampon mieści się w niebieskiej butelce z czarnym aplikatorem typu pompka. Butelka o pojemności 300 ml. Etykieta na butelce w kolorze białym z czarnymi szczegółowymi napisami w języku polskim oraz rysunkiem małpy hee. Szampon przeźroczysty. O gęstej nieleżącej konsystencji. Zapach delikatny oliwkowy. Szampon dobrze się nakłada nie przelewa się przez dłonie. Szampon słabo się pieni przez, co jest mało wydajny, bo muszę go sporo nałożyć, aby umyć głowę. Szampon dobrze się spłukuje. Szampon po umyciu włosów strasznie plącze włosy przez to, że są szorstkie. Mam wrażenie, że szampon nie domywa moich włosów .Po umyciu czułam jak by dalej były brudne. Po wysuszeniu włosy były ni, jakie. Jak by naprawdę nie były umyte. Szczerze nie spodziewałam się takiego efektu po szamponie z tak dobrej firmy i jeszcze za taką cenę. Szampon nie wywołał u mnie reakcji alergicznej, ale po kilku umyciach strasznie siedziała mnie głową, ale dałam mu szansę jednak po pewnym czasie go odstawiłam, bo nie dość, że głową mnie swędzi, to jeszcze włosy wyglądają jak wyglądają.
    Zalety:
    • Ładne opakowanie przyciągające wzrok niby skromne, ale jednak ma coś w sobie.
    • Konsystencja
    Wady:
    • Szampon bardzo mało się pieni.
    • Szampon mało wydajny.
    • Szampon strasznie plącze włosy.
    • Włosy są strasznie drętwe.
    • Włosy po wysuszeniu wyglądają jak by nie były myte.
    • Strasznie siedziała mnie po nim skóra głowy.