Peelingi do twarzy

SkinTra Całoroczny peeling kwasowy 24% `Destructor`

• 15 kwietnia 2025 o 7:52
    Uwaga, bo moze przesuszyć!
    Produkt, który świetnie sprawdził się w pielęgnacji skóry z widocznymi zaskórnikami. Doskonale działa również na cerę bez większych problemów – delikatnie rozjaśnia przebarwienia i nadaje skórze zdrowy blask. Skóra wygląda na bardziej świeżą i promienną. Warto jednak pamiętać o umiarze w stosowaniu – przy zbyt częstym użyciu może prowadzić do przesuszenia skóry. Dlatego najlepiej wprowadzać go stopniowo i dobrze nawilżać cerę.
    Zalety:
    • Walczy z zaskórnikami
    • Rozjaśnia cerę
    Wady:
    • Lubi przesuszyć
    IvanaLi
    10 kwietnia 2025 o 16:54
    Super !
    Peeling kwasowy SkinTra Destructor rzeczywiście pomógł mi zminimalizować zaskórniki i wypryski, z którymi borykam się od dłuższego czasu. Zauważyłam również, że przebarwienia powoli zaczynają znikać. Twarz po użyciu peelingu jest niesamowicie gładka. Kwas działa bardzo mocno więc trzeba uważać z nakładaną ilością, bo można przesadzić. Ja mimo nakładania niewielkiej ilości peelingu i tak po zmyciu nakładam mocno nawilżającą lub odżywczą maskę. Trzeba uważać żeby nie nałożyć zbyt blisko oczu. Tak samo przy zmywaniu lepiej omijać okolice oczu, bo jak zaleci to bardzo piecze. Nie stosować przy zaburzonej barierze hydrolipidowej. Peeling jest bardzo wydajny i cena też jest w porządku.
    Zalety:
    • pomógł w walce z zaskórnikami, wypryskami oraz przebarwieniami
    • skóra po użyciu jest bardzo gładka
    • bardzo wydajny
    Wady:
    • nie nakładać zbyt blisko oczu
    • jak zaleci do oczu przy zmywaniu to piecze
  • 29 października 2024 o 23:04
    Hit!
    Najlepszy produkt od skintry! To już moja następna butelka tego produktu i nie zamierzam go zmieniać na żaden inny. Peeling działa cuda na mojej twarzy. Po zastosowaniu skóra nabiera blasku, jest napięta a przebarwienia stają się mniejsze. W porównaniu do kultowego krwawego peelingu - ten jest zdecydowanie lepszy.
  • 21 października 2024 o 17:11
    Lubię go
    Moja cera: prawie trzydziestoletnia, zaskórniki, pierwsze zmarszczki, mieszana, ale z wiekiem coraz bardziej sucha. Dobrze toleruje mocne składniki: kwasy, witaminę C i retinole. Zaskórniki głównie w okolicach żuchwy, chyba hormonalne. Kupiłam ten produkt jakoś na wiosnę i zaczęłam stosować praktycznie od razu. Używałam go 1-2 razy w tygodniu - nakładałam na umytą twarz i po kilkunastu/ kilkudziesięciu minutach nakładałam krem okluzyjny. Następnego dnia rano używam mniej podrażniających i otulających produktów (rezygnuję z kwasu askorbinowego na rzecz glukozytu askorbylu) Moja skóra na pewno reaguje na niego bardziej niż na jakieś słabsze peelingi typu kwas midgałowy 10%, które praktycznie nic jej nie robią.Czasami stosowałam dzien po dniu z innym mocnym peelingiem (bandi z kwasem pirogronowym), żeby dać mojej skórze jeszcze większego kopa. Po 2 dniach złuszczania z rzędu moja skóra była przesuszona i musiałam ją mocno nawilżać, ale nigdy nie schodziły mi skórki. Sądzę, że trochę ograniczył zaskórniki zamknięte, z otwartymi raczej nie pomógł. Używam go obecnie mniej więcej 1 w tygodniu, testuję go też na udach, gdzie mam tendencję do niedoskonałości. Nie mogę powiedzieć, że niedoskonałości już mnie nie dotyczą po wprowadzeniu tego produktu, ale mam wrażenie, że pomaga, więc raczej ze mną zostanie. Sądzę też, że moje niedoskonałości mogą mieć podłoże hormonalne, więc chyba żaden peeling kwasowy sobie z nimi nie poradzi. Jesienią i zimą planuję go używać sporadycznie, ale wiosną i latem z pewnością będę sięgać po niego częściej. Jest to najmocniejsze serum kwasowe jaki miałam okazję zastosować Wydaje mi się, że trochę pomógł na blizny pozapalne, ale raczej w małym stopniu
    Zalety:
    • wysokie stężenie kwasu - to naprawdę jest porządny peeling
    • nie uwrażliwia na światło, można stosować latem
    • skłąd - dobry i minimalistyczny + azeloglicyna + wit C
    • wydajność - mam jedno opakowanie już od kilku miesięcy
    • opakowanie z porządnego ciemnego szkłaz pipetą
    Wady:
    • dostępność tylko w Cosibelli
    • potrafi wysuszyć- ale tego można się spodziewać po takim mocnym produkcie
  • 15 października 2024 o 19:04
    Mocna rzecz
    To naprawdę jest mocny peeling i nie ma z nim żartów. Szczególnie przestrzegam posiadaczki skór mieszanych - moje tłuste czoło jest w stanie znieść wszystko, ale skóra na policzkach to coś z pogranicza skóry normalnej i wrażliwej. Stosuję peelingi kwasowe od dawna i żaden do tej pory nie sprawił, że moje policzki spłonęły żywym ogniem. Od tej pory nakładam ten peeling tylko i wyłącznie w strefie T i to jest ok, nie ma żadnych podrażnień ani zaczerwienień. Podsumowując - nawet jeśli macie doświadczenie z kwasami, lepiej nie nakładajcie go od razu na 10 minut, tylko przetestujcie najpierw krótsze czasy. Lepiej zapobiegać niż leczyć. Sam produkt pozostawia skórę gładką i uspokojoną, na drugi dzień mam wrażenie wyciszenia i wysuszenia niedoskonałości. Powoli, ale wyraźnie znikają też przebarwienia pozapalne. Ok 1-2 dni po peelingu łuszczy mi się leciutko skóra wokół ust, ale porządne nawilżenie szybko eliminuje ten problem. Co do wrażeń czysto fizycznych, peeling ma konsystencję rzadkiego żelu, łatwo nabiera się pipetą, niewielka ilość wystarczy na pokrycie twarzy. Uważam, że jest to mega wydajny produkt, przez kilka miesięcy nie zużyłam nawet połowy opakowania, nie wiem dla kogo robią te 100 ml buteleczki. Zapach jest lekko kwaśny, ale osobiście mi to nie przeszkadza. Cenowo produkt bardzo korzystny.
    Zalety:
    • skuteczny
    • tani
    • skład bez zbędnych dodatków
    Wady:
    • Trzeba być ostrożnym, bo to mocny produkt, który może podrażnić skórę.