Peelingi do twarzy

The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution Peeling kwasowy AHA 30% + BHA 2%

The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution 30ml
Sephora
The Ordinary - Roztwór Złuszczający Aha 30% + Bha 2% - Produkt Złuszczający - Hydrators And Oils Aha Bha Peel Sol 30ml - Dla Kobiet

• 11 kwietnia 2025 o 15:50
    The ordinary AHA
    Świetny peeling! Na początku odczuwa się delikatne mrowienie, a potem, po spłukaniu, skóra może się lekko zaczerwienić, ale to szybko znika. Efekt na skórze jest promienny. Jednak trzeba uważać na jasne ubrania, bo jeśli peeling dostanie się na tkaninę, jest bardzo trudno go usunąć.
    Zalety:
    • działanie w 15 minut
    Wady:
    • brudzi ubrania jak się dostanie
  • 19 marca 2025 o 16:31
    Bardzo mocny peeling kwasowy
    Mocny peeling oczyszczaczy. Działa skutecznie, jednak dość łatwo z nim o podrażniania. Dlatego, trzeba uważać. Miałem kilka opakowań - myślę, że będą też kolejne. Efekty są, cena całkiem adekwatna. Ogólnie produkt godny polecania.
  • 11 marca 2025 o 11:13
    Polecam!
    Ten peeling to prawdziwy hit i absolutny must-have w mojej pielęgnacji! ???? Jeśli marzysz o gładkiej, promiennej skórze bez zaskórników i nierówności, to ten produkt może zmienić Twoją rutynę pielęgnacyjną na zawsze. ✅ Efekty, które widać gołym okiem Już po pierwszym użyciu skóra jest niesamowicie gładka, miękka i rozjaśniona. Regularne stosowanie (raz w tygodniu) sprawiło, że moje pory stały się mniej widoczne, a przebarwienia potrądzikowe zaczęły się rozjaśniać. Peeling pięknie wyrównuje koloryt skóry i daje efekt zdrowego blasku, jak po profesjonalnym zabiegu w salonie kosmetycznym. ✅ Mocne, ale skuteczne działanie Formuła oparta na kwasach AHA (30%) i BHA (2%) intensywnie złuszcza martwy naskórek i dogłębnie oczyszcza pory, zapobiegając powstawaniu zaskórników i niedoskonałości. To idealne rozwiązanie dla osób z cerą tłustą, mieszaną lub skłonną do niedoskonałości. Dodatkowo kwas hialuronowy i witamina B5 pomagają nawilżyć i ukoić skórę po zabiegu. ✅ Konsystencja i aplikacja Peeling ma intensywnie czerwony kolor i dość płynną konsystencję, dzięki czemu łatwo się rozprowadza na skórze. Po nałożeniu czuć lekkie mrowienie, co jest normalne przy produktach z kwasami. Po 10 minutach skóra jest jak nowa – gładka, czysta i pełna blasku. ⚠ Kilka ważnych zasad! To bardzo silny produkt, dlatego warto stosować go z rozwagą. Nie polecam dla osób z wrażliwą skórą, a przed pierwszym użyciem warto wykonać próbę uczuleniową. Konieczna jest też ochrona przeciwsłoneczna w ciągu dnia – kwasy mogą uwrażliwić skórę na słońce. Podsumowując: To jeden z najlepszych peelingów kwasowych na rynku! Skuteczność na poziomie profesjonalnych zabiegów, ale w przystępnej cenie i wygodnym domowym wydaniu. Po kilku tygodniach używania skóra wygląda zdrowiej, a pory i przebarwienia są znacznie mniej widoczne. Polecam każdemu, kto marzy o efektownie wygładzonej, promiennej cerze!
    W perfumerii
  • 10 marca 2025 o 12:22
    Stworzony by działać
    Stosuję peeling kwasowy The Ordinary AHA 30% + BHA 2% zarówno na twarz, jak i na tzw. truskawkowe nogi, używając go raz w tygodniu. Po kilku tygodniach regularnego stosowania widzę wyraźne efekty, ale produkt ma też swoje drobne wady. Plusy: + Po użyciu skóra twarzy jest wyraźnie gładsza, jaśniejsza i bardziej promienna. Zmniejszyły mi się pory, a przebarwienia stopniowo się rozjaśniają. + pomaga mi w złuszczeniu martwego naskórka na nogach przez co wyglądają bardziej jednolicie i gładko. + produkt jest wydajny, dlatego cienka warstwa wystarczy by zaczął robić swoje. Minus: - na początku stosowania czuć lekkie pieczenie, a skóra jest zaczerwieniona i wyraźnie podrażniona. - drażniący zapach. Podsumowując jest to świetny peeling chemiczny, który naprawdę działa i jest w przystępnej cenie. Można go stosować zarówno na twarz jak i na inne problematyczne części ciała (w moim przypadku truskawkowe nogi) . Niestety intensywny gryzący zapach i występujące podrażnienia przypominają o potrzebie ostrożnego stosowania tego produktu. Jednak na pewno będą go stosować dalej :)
    W perfumerii
  • 25 lutego 2025 o 16:12
    Paskudny zapach, ale robi robotę
    Peeling ma paskudny zapach, ale mimo to naprawdę pomaga. Używam go raz w tygodniu lub raz na dwa tygodnie od 2 lat, szczególnie latem, i moja skóra go uwielbia. Jest to produkt dość agresywny, ale robi świetną robotę – skutecznie oczyszcza skórę i reguluje pracę porów, dzięki czemu wytwarzają one mniej sebum. Po użyciu skóra może być nieco ściągnięta, ale natychmiast nakładam nawilżenie, a rano moja twarz jest niesamowicie gładka, jak pupcia niemowlaka. To naprawdę efektywny produkt, który sprawdził się na mojej skórze.
    Zalety:
    • Skutecznie oczyszcza skórę
    • Reguluje pracę porów, zmniejszając wydzielanie sebum
    • Widoczna poprawa gładkości skóry po użyciu
    • Skóra staje się miękka i promienna
    • Sprawdza się przy regularnym stosowaniu
    Wady:
    • Paskudny zapach
    • Może być dość agresywny, szczególnie dla wrażliwej skóry
    • Skóra może być ściągnięta po użyciu
    • Należy stosować go ostrożnie, aby nie podrażnić skóry