Peelingi do twarzy

Dr Skin Clinic Peeling kwasowy `Rewitalizacja`

Dr Skin Peeling Kwasowy Rewitalizacja 30ml
Dr Skin Clinic Peeling Kwasowy Rewitalizacja 30 ml

• 11 stycznia 2025 o 19:56
    Żałuję, że wcześniej go nie kupiłam
    Kupiłam ten peeling z polecenia mojego kosmetologa i jestem pod wrażeniem. Peeling świetnie dba o moją skórę, rozjaśnia przebarwienia, redukuje niedoskonałości, mam ich o wiele mniej! Stosuję zgodnie z zaleceniem producenta, a po tym nakładam maseczkę nawilżającą. Ogólnie mam cerę mieszaną, tłustą, szczególnie w strefie T z tendencją do wyprysków. Peeling bardzo poprawił stan mojej skóry, jestem bardzo zadowolona i żałuję, że wcześniej go nie kupiłam. Łatwa aplikacja, nie szczypie, nie podrażnia skóry, jestem bardzo ZADOWOLONA!
  • 9 kwietnia 2024 o 7:59
    Rewelacyjny to mało powiedziane
    Przyznaje że do peelingów kwasowych i ich używania w domowym zaciszu byłam sceptycznie nastawiona. Oj nie potrzebnie. Kupiony po poparciu wieloma dobrmi opiniami... Nakładając pomyślałam jak nie spróbuje to się nie przekonam co będzie... Skóra moja raczej z tych suchych. Kartonik, a w nim szklana buteleczka z pipeta wszystko czytelne dołączona ulotka. Przezroczysty płyn delikatnie pachnący migdałami Zrywamy po około max 30 minutach i tyle zawsze trzymam. Skóra jest napięta, bardziej promienna jak piszą tak działa jeden z najlepszych peelingów kwasowych do użytku domowego. Bez podraznien czy innych niespodzianek. Jedyne trzeba pamietac o używaniu wysokiej ochrony przeciwsłonecznej
  • 20 października 2023 o 18:20
    3x tak dla cery mieszenj
    Czy istnieje cos takiego jak delikatny peeling kwasowy, ktory zostanie zaakceptowany przez cere mieszana bez zbednych fochow ? :) Otoz tak. cera: mieszana ze sklonnoscia do nieskonalosci ( w zeszlym roku zaburzona BHL) opakowanie: szklane + pipetka - bardzo na plus ! zapach: alkoholowo-chemiczny, na szczescie dosc szybko sie ulatnia formula: żelowa, dość gęsta; po nałożeniu nie spływa z twarzy. Produkt jest bardzo wydajny. działanie: złoto totalnie złoto dla cer mieszanych, które potrzbują kosmetyku, który zredukuje ilośc niedoskonałosci ale jednocześnie nie podrażni skóry. Stosowałam 1x w tyg, po 2 aplikacjach zauwazyłam znaczną róznicę. W końcu udało się zniwelowac mini krostki na brodzie i czole. Po ok 4 mcach regularnego stosowania zauwazyłam piekne wygładzenie skóry. Dodatkowe: koniecznie pamiętajcie o SPF czy stosowaniu peelingu kwasowego. Ocena: mój osobisty hit. Kocham za działanie.
    Drogeria Cocolita.pl
    Iwona_C
    19 października 2023 o 17:44
    Przy systematycznym stosowaniu peeling daje świetny efekt wygładzenia, wyrównania kolorytu i napięcia skóry.
    Peeling kwasowy otrzymałam w boksie kosmetycznym. Marka doktor Skin jest mi znana, stosowałam z jej oferty kilka kosmetyków i w większości przypadków byłam zadowolona. Nowy produkt zapakowany jest zewnętrzny kartonik ochronny w biało-czarnym kolorze, wewnątrz niego znajduje się 30 ml produktu ulokowanego w przezroczystej szklanej buteleczce która posiada zakrętkę z umocowaną w niej pompką oraz szklaną pipetą dozującą. Grafika jest przejrzysta w czarno-czerwonym kolorze i zawiera podstawowe informacje dotyczące peelingu, wszystkie szczegóły znajdziemy na kartonie ochronnym. Peeling ma żelową konsystencję w mętnym białym kolorze. Zapach jest z kategorii tych co nie uprzyjemniają stosowania kosmetyku. Dla mnie mocno chemiczny i nienaturalny. Na szczęście nie jest zbyt intensywny i szybko wietrzeje po aplikacji. Skład jest krótki z zawartością kwasu glukonowego, kwasu migdałowego, kwasu laktobionowego, substancji wpływających na konsystencję i lekkich konserwantów, pod koniec listy pojawia się fenoksyetanol. Peeling może być stosowany do każdego typu cery, moja jest sucha z przebarwieniami i bardzo dobrze z nią współpracował. Używam go jeden, dwa razy w tygodniu nakładając na skórę cienką warstwę i zmywając po około 30 minutach. Następnie stosuję dalszą pielęgnację czyli serum i krem. Mimo zawartych kwasów jest to kosmetyk bardzo delikatny, podczas jego trzymania na skórze nie występują żadne podrażnienia, żadne pieczenie, a po jego zmyciu skóra nie jest ściągnięta anie przesuszona. Po jednym użyciu w zasadzie nie zauważyłam zmian w wyglądzie skóry prócz dobrego wygładzenia. Natomiast po kilku zastosowaniach faktycznie mogłam stwierdzić że ten kosmetyk działa i to tak jak obiecuję producent. Moja cera z czasem zrobiła się lepiej napięta, miękka i wygładzona. Drobne niedoskonałości zniknęły, przebarwienia posłoneczne uległy znacznemu rozjaśnieniu, a skóra odzyskała świeżość, ładny i zdrowy koloryt. Kosmetyk jest produktem bardzo wydajnym, opakowanie można nabyć już w cenie około 50 zł. Podsumowując Peeling kwasowy `Rewitalizacja` to produkt który sprawia ze cera nabiera blasku i świeżości. Ma wpływ na wyrównanie kolorytu i redukcje przebarwień. U mnie za działanie ma piątkę. Zakupie ponownie.
    Zalety:
    • lekka żelowa konsystencja, wygodna w aplikacji
    • nie powoduje żadnego dyskomfortu w czasie noszenia
    • łatwo zmywa się z twarzy
    • wygładza i oczyszcza cerę
    • redukuje przebarwienia, wyrównuje koloryt
    • ma wpływ na zwiększenie napięcia skóry
    • odświeża, rozświetla, nawilża
    • nie uczula i nie podrażnia skóry
    • duża wydajność
    • wygodna pipeta dozująca
    • proste, ładne opakowanie
    Wady:
    • zapach do szczególnie przyjemnych nie należy
  • 29 lipca 2023 o 22:11
    Znacząco poprawił stan mojej skóry.
    Peeling: + początkowo zamknięty jest w szklanym opakowaniu ze zwykłą nakrętką, ale w pudełku dołączona jest pipeta, która znacznie ułatwia aplikację, + to połączenie kwasu migdałowego 5% oraz kwasów pha 10%, + posiada żelowo-wodnistą konsystencję i ledwo wyczuwalny zapach, + jest niezwykle delikatny, a zarazem skuteczny w swym działaniu. Producent zaleca zmyć go po max. 30 min. i przyznam, że kilka razy zdarzyło mi się przeciągnąć ten czas, a nie czułam żadnego dyskomfortu - zero podrażnień, zaczerwienień czy pieczenia, + jest nieziemsko wydajny, jego pojemność to 30ml. Dobrze, a teraz najważniejsze - efekty: + przebarwienia pozapalne zostały w znaczącym stopniu rozjaśnione, a koloryt cery ładnie wyrównany, + skóra wygląda lepiej, jest niesamowicie gładka oraz taka czysta, świeża i promienna, + zaskórniki i otwarte, i zamknięte czy też zmiany ropne pojawiają się zdecydowanie rzadziej, a te "istniejące" szybciej znikają, + suche skórki? Zapomniałam co to takiego, gdyż peeling świetnie złuszcza martwy naskórek, + nie daje uczucia ściągnięcia, a takiego przyjemnego napięcia, + delikatnie redukuje widoczność rozszerzonych porów i mam wrażenie, że skóra mniej się przetłuszcza. * Używając takich kosmetyków, pamiętajmy o ochronie przeciwsłonecznej! * Podsumowując: ten produkt jest genialny! Podoba mi się bardziej jak żelowy peeling kwasowy od Bielendy Professional, a myślałam że nic go nie przebije. Efekty mnie zachwycają i dawno nie byłam tak zadowolona ze stanu swojej skóry, choć nadal idealnie nie jest.