WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Peelingi do twarzy

Lirene Dermoprogram Peel Puff, Oczyszczający puder peelingujący `Wygładzenie i odblokowanie porów`

shewild
    4 lipca 2022 o 10:10
    Niesamowita gładkość i czystość skóry
    Bardzo fajny puder w saszetce, który wspaniale oczyszcza i wygładza twarz! Jest to jeden z produktów tzw. brudzących, więc trzeba mieć to na uwadze kupując go, bo ma ciemny, wręcz czarny kolor i łatwo zrobić bałagan przy jego użyciu. Czasem się skuszę na produkty w saszetkach głównie z racji ich małej pojemności i niewielkiego rozmiaru. Świetnie się sprawdzają podczas wyjazdu, kiedy to praktycznie nie biorę produktów pełnowymiarowych tylko zużywam próbki i saszetki. Opakowanie tego peelingu to zwykła saszetka, ale bardzo łatwo się otwiera, co podkreślę w recenzji, bo często mi się zdarza, że saszetki są zbyt toporne w otwieraniu, trzeba mocno ciągnąć albo wręcz rozcinać, co według mnie zupełnie zaprzecza idei produktów jednorazowych. W środku saszetki znajdziemy szary puder - mocno zmielony proszek. Ja zużyłam saszetkę na jeden raz, ale da się zrobić z tej ilości dwie porcje - trzeba tylko dokładnie odmierzyć puder. W zagłębieniu dłoni dodałam kilka-kilkanaście kropli wody i proszek zmienił się w gęstą ciemnoszarą pastę. Zapach jest ciężki do zdefiniowania, w każdym razie niezbyt intensywny i szybko się ulatnia. Powstała pasta jest bardzo wygodna w nakładaniu i dobrze się nią masuje twarz. Czuć bardzo dużo drobinek, ale są one mikroskopijne - jakby tysiące małych ziarenek masowały skórę. Masaż jest solidny, ale nie jest agresywny, skóra nie była później podrażniona ani zaczerwieniona. Pastę bardzo łatwo zmyć z twarzy za pomocą wody, wszystko spływa od razu, chociaż oczywiście trzeba to robić z wyczuciem i powoli, bo ciemnoszary kolor spływa smugami do zlewu. Po użyciu pudru skórę miałam cudowną - bardzo gładką, niesamowicie czystą, matową. Jednocześnie nie była zbyt sucha czy ściągnięta. Fantastyczny efekt, twarz od razu się rozjaśniła i wyglądała na bardziej promienną. Czułam jakbym była po jakimś zabiegu oczyszczającym, a to był zwykły peeling z saszetki. Świetne rozwiązanie zwłaszcza dla cer mieszanych - mocne oczyszczenie i wygładzenie, ale dbając o skórę i chroniąc ją przed przesuszeniem. Chętnie skuszę się na kolejne opakowania, bo efekt dla mnie jest wart nawet tej nieco brudniejszej łazienki niż zwykle.
  • 26 marca 2022 o 18:20
    Świetny
    Początkowo miałam pewne obawy, ale użycie jest banalne. Saszetka starczy mi na kilka razy. Wystarczy odrobina +woda, tworzy się masa którą peelingujemy twarz. Świetnie i łatwo zmywa się peeling z twarzy. Skóra jest niesamowicie gładziutka. Porów nie widać. Bardzo fajnie oczyszcza, jak dla mnie idealna ścieralność. Na pewno wykupię ponownie jak również spróbuję pozostałych wariantów.
    Zalety:
    • struktura
    • formuła
    • zmywanie