WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Dezodoranty i antyperspiranty

Fa Fresh & Free, Cucumber & Melon 48h Deodorant Dezodorant w sprayu o zapachu melona i ogórka

• 25 września 2022 o 18:58
    Bardzo lubię dezodoranty marki Fa, często kupuję nowe warianty i szukam idealnego dla mnie, kieruję się głównie zapachami. Podczas zakupów ostatnio zakupiłam sobie odświeżający dezodorant o zapachu ogórka i melona. Zapach jest całkiem ciekawy, na pewno rzadko spotkamy takie połączenie, produkt dobrze chroni przed powstawaniem nieprzyjemnego zapachu, ma łagodną formułę, jest wydajny i ma praktyczne opakowanie. OPAKOANIE Opakowanie jest klasyczne jak na deo w sprayu – mamy tutaj aluminiową butelkę z plastikową zakrętką. Spray działa bez zarzutu od samego początku stosowania i sprawia, że dozowanie jest łatwe i przyjemne. Pierwsze otwarcie nie było łatwe, bo spray trzeba odpowiednio przekręcić,mi trochę zajęło uruchomienie całego mechanizmu, ale się udało. Szata graficzna jest bardzo ładna, na pomarańczowym tle znajdziemy głównie nuty zapachowe czyli plasterki ogórka i kawałki melona. Z tyłu znajduje się dokładny opis, skład i instrukcja stosowania. DEZODORANT Dezodorant lubię przede wszystkim za odświeżający i dodający energii zapach. Połączenie słodkiego melona z świeżym ogórkiem daje świetny efekt. Połączenie jest nietypowe, ale bardzo mi się spodobało. Aplikator dozuje kosmetyk w postaci przyjemnej,lekkiej mgiełki. Po rozpyleniu szybko się wchłania, więc po chwili można już założyć ubranie. Nie bieli i nie pozostawia śladów, nawet na czarnych ubraniach, co jest dla mnie bardzo ważnym aspektem. Chroni całkiem dobrze 6-7 godzin ochrony mamy zapewnione, jednak nie zgodzę się z producentem, że jest to 48h. Produkt świetnie sprawdza się na okres jesienny kiedy rezygnuję z tradycyjnie używanych przeze mnie kulek i sztyftów i szukam łagodnej ochrony (nie mam problemu z nadpotliwością). Wydajność to około miesiąc codziennego stosowania. Cena jest korzystna dla portfela, a sam produkt dobrze dostępny i często można go dostać w dobrej promocji. Na uwagę zasługuje fakt, że nie zawiera alkoholu ani soli aluminium. PLUSY: + ciekawy zapach + nie brudzi ubrań + dobrze chroni + praktyczne i ładne opakowanie + korzystna cena + dobra wydajność + ogólnodostępny
    shewild
    29 kwietnia 2022 o 15:47
    Odświeżający i poprawny w działaniu
    Taki dość przeciętny dezodorant, ani mnie nie zachwycił, ale po namyśle nie mogę powiedzieć żeby był kiepski. Jest po prostu w porządku, ale sama nie wiem czy powtórzę zakup, chyba wybór na rynku jeśli chodzi o kategorię dezodorantów zapachowych jest zbyt wielki, musiałby mnie czymś naprawdę zaskoczyć. Tak jak w przypadku innych dezodorantów Fa, tak tutaj zapach jest naprawdę wiernie odwzorowany - słodkawy melon w połączeniu z nieco gorzkawym i rześkim ogórkiem. Jest to bardzo ciekawe i niebanalne połączenie, ale pasuje do siebie i ładnie pachnie na skórze. Opakowanie z atomizerem dobrze działa, nic nie wycieka, mgiełka również jest gęsta i jednolita, więc łatwo zaaplikować produkt na skórę. Zapach, choć ładny, jest trochę duszący - w łazience przez długi czas czuć chmurę dezodorantu, chociaż akurat na skórze nawet dobrze osiada i nie jest tak, że czuć przytłaczający zapach przy każdym ruchu. Po miesiącu jednak jakoś spowszedniał mi ten zapach i wydawał mi się cięższy niż na początku. Dezodorant dobrze maskuje zapach potu i to przez większość dnia. Jak to większość dezodorantów, ma ograniczone pole działania i w przypadku bardzo dużego potu pewnie nie będzie idealny, ale dla moich potrzeb okazał się wystarczający. Czasem pod koniec dnia czułam, że jego skuteczność straciła na sile, ale od dezodorantu akurat nie wymagam aż tak silnego działania, wystarczy porządne maskowanie zapachu potu przez większość dnia. Produkt fajnie odświeża, przed poceniem nie chroni, ale mając go na sobie czułam się świeżo i przyjemnie. Wydajność nie jest jego największym plusem, jakoś stosunkowo szybko się skończył jeśli porównam inne dezodoranty, których używałam w ostatnich miesiącach. Podsumowując - jest dobrze, ale byłoby lepiej jakby wyróżniał się czymś więcej. Na pewno fani melona i tego typu zapachów będą zadowoleni.
  • 14 stycznia 2022 o 9:32
    Pod względem zapachu jestem zadowolona, ale nie pod względem działania
    Pod względem zapachu bomba - taka słodko - świeża mieszanka zapachowa, która fajnie neutralizuje nieprzyjemny zapach, ale tylko na chwilę. Według producenta ta neutralizacja powinna być na 48 h, według mnie to jest jakieś maksymalne 4 h. Na plus, że produkt nie ma tych soli aluminium i alkoholu, doceniam, bo nie czuję żeby mnie podrażniał, albo żeby robił cokolwiek złego z moją skórą. Na ciemnych ubraniach nie tworzy plam, więc chociaż z tym spokój jest. Mam poczucie, że dezodorant dosyć szybko się kończy, dlatego do wydajnych go nie zaliczę. Opakowanie samo w sobie jest praktyczne, dobrze działa. Ogólna ocena to takie 3+, pachnie super, ale dosyć szybko się ulatnia i powoduje dyskomfort, szczególnie w pracy, gdzie się dużo poruszam.
    Zalety:
    • fajna mieszanka zapachowa
    • nie podrażnia
    • nie pozostawia plam na ubraniach
    • praktyczne opakowanie
    Wady:
    • nie chroni i nie neutralizuje zapachów zbyt długo - max 4 h
    • mało wydajny