Płyny do demakijażu

Yves Rocher Pure Camomille, La Creme Demaquillante Apaisante Krem do demakijażu łagodzący

azileiz
    1 listopada 2024 o 10:02
    Warty wypróbowania! - jest jak esencja delikatności
    Kiedy chodzi o demakijaż, dla mnie najważniejsza jest nie tylko skuteczność, ale również delikatność, zwłaszcza w przypadku wrażliwej skóry. Dlatego z wielką ciekawością sięgnęłam po Yves Rocher Pure Camomille, La Creme Demaquillante Apaisante, a dzisiaj mogę z pełnym przekonaniem stwierdzić, że to prawdziwy skarb w mojej kosmetyczce. Już przy pierwszym otwarciu opakowania poczułam się jak w małym spa. Przyjemny, relaksujący zapach rumianku działa kojąco na zmysły, zapraszając mnie do odprężenia. Konsystencja kremu jest lekka, a zarazem aksamitna. Idealnie rozprowadza się na skórze, a jego działanie jest naprawdę wyjątkowe – wystarczy tylko kilka chwil, aby zetrzeć nawet najbardziej oporny makijaż, a przy tym nie podrażnić skóry. Największym atutem tego produktu jest jego łagodzące działanie. Po demakijażu nie czuję ściągnięcia ani dyskomfortu, co często mi się zdarzało przy używaniu innych produktów. Moja skóra jest uspokojona, nawilżona i gotowa na dalsze etapy pielęgnacji. Dodatkowo, dzięki naturalnym składnikom, takim jak rumianek, czuję, że dbam o skórę w sposób, który jej odpowiada. Yves Rocher Pure Camomille to nie tylko skuteczny demakijaż, ale także chwilka relaksu i przyjemności. To produkt, który udowadnia, że można połączyć efektywność z delikatnością. Zdecydowanie polecam go każdemu, kto poszukuje łagodnego, a zarazem skutecznego rozwiązania do demakijażu. To moja nowa miłość w codziennej pielęgnacji!
    Zalety:
    • nie podrażnia
    • ma lekką konsystencje
    • pozostawia skórę gładką w dotyku
    • naturalne składniki które pielęgnują
  • 16 października 2022 o 17:16
    Nie do dwu etapowego oczyszczalnia
    Kupiłam do dwuetapowego oczyszczania twarzy jako olejek do demakijażu w kremie. Niestety tutaj się nie sprawdził. Ma naprawdę konsystencję kremowej żelu, wgl nie tłustą. Miałam wrażenie że smaruje twarz na sucho żelem do mycia twarzy o po prostu nieco bardziej kremowej konsystencji. Produkt ładnie domywał makijaż, nawet był w stanie domyć tusz bez większych problemów. Nie szczypał w oczy. Jednak chyba nie był w stanie zapewnić mi tego oczyszczania twarzy którego potrzebuje. Potrzebna jest bardziej olejowa konsystencja żeby rozpuścić łój i filtry UV. Produkt świetne wg mnie sprawdzi się na suchej i atopowej skórze twarzy i ciała. Jest łatwo dostępny, w promocji cena nie jest zła, do tego ma śliczne opakowanie wykonane z mniejszej ilości plastiku.
  • 6 października 2022 o 7:41
    Delikatny
    Kremu do demakijażu lubię używać zwłaszcza zimą, gdy szukam czegoś naprawdę delikatnego dla skóry. Ten tutaj ma gęsta, dość zbitą konsystencje i delikatny zapach. nie należy do zbyt wydajnych. Dobrze oczyszcza twarz z makijażu, nawet radzi sobie z tuszem do rzęs. Raczej nie podrażnia oczu. Skóra po jego zastosowaniu jest nawilżona i odżywiona. Nie wiem, czy bardziej problematyczną skórę nie będzie zapychał, bo ma dość tłustą konsystencję. Nie podrażnia, nie powoduje zaczerwienienia ani pieczenia. Raczej do niego nie wrócę, bo jednak z tego typu produktów zdecydowanie wole olejki do demakijażu, ale to opakowanie zużyję bez problemu.