Płyny do higieny intymnej

Biotaniqe Ecologiq, Regenerujący żel do higieny intymnej `Rumianek`

• 31 lipca 2024 o 19:02
    Dobry żel za niewielkie pieniądze
    Regenerujący żel do higieny intymnej od marki Biotaniqe to kosmetyk zamknięty w twardą, przezroczystą butelkę i bardzo wygodną pompką, która podczas dozowania nie zacina się, na pompce widnieje napis open/stop. Żel ma żółtą, rzadką, wręcz wodnistą ale żelową konsystencję. Jest to produkt o pojemności 300 ml, co przekłada się na bardzo dobrą wydajność. Jeśli chodzi o zapach, to jest on bardzo delikatny, przyjemny, rumiankowy. Szata graficzna żelu od marki Biotaniqe jest prosta, dominują barwy żółte, niebieskie z zielonymi akcentami i charakterystycznym kwiatem rumianku, czyli głównego bohatera żelu do higieny intymnej. W składzie produktu znajdziemy kwas mlekowy, probiotyki, D-panthenol, ekstrakt z rumianku. W 98 % skład produktu jest pochodzenia naturalnego. Żel posiada wegańską, antybakteryjną formułę. Skład INCI krótki. Co do działania to regenerujący żel do higieny intymnej nie wysusza okolic intymnych, nie podrażnia, za to regeneruje, dobrze myje, delikatnie się pieni, nie uczula lecz odświeża i oczyszcza. Jest to kosmetyk bardzo delikatny i bardzo wydajny co już wcześniej wspomniałam. Jest to dobry żel za niewielkie pieniądze, choć nie wiem czy jeszcze gdziekolwiek dostępny.
    Zalety:
    • oczyszcza
    • wydajny
    • nie podrażnia
    • nie wysusza okolic intymnych
  • 10 marca 2024 o 9:32
    Piąteczka!
    Mam nadzieję że nigdy nie wycofają serii Biotaniqe ecologiq bo nie wiem co wtedy będę używać :P Ta seria zaskoczyła mnie, a długo szukałam żelu do higieny intymnej który mi się sprawdzi z rumiankiem, który to składnik moja skóra kocha. Inne kosmetyki tej firmy mają wg mnie słabe składy a tu proszę, miałam z tej serii już żel i płyn do higieny intymnej oraz olejek regenerujący i wszystkie są super! Ten żel ma bardzo naturalny skład i to czuć i jest to wielkim plusem, nie polecam kupować na zapas ze względu na to bo może nie dotrwać. Jest łagodny, regeneruje, nie podrażnia. Nie wysusza, a przestałam używać tylko z tego względu, że mi się znudził i chciałam wypróbować inny płyn do higieny intymnej z tej serii. Zdecydowanie polecam!
    Zalety:
    • ładny skład i jakość
    • nie wysusza
    • bardzo ładne opakowanie
    • pompka
    Wady:
    • brak wad super produkt
  • 26 listopada 2022 o 21:31
    Przyjemny
    Żel do higieny intymnej przekonał mnie głównie swoim naturalnym, delikatnym składem. Skoro używam delikatnych żeli do ciała i szamponów do włosów to dlaczego by stef intymnych nie potraktować podobnie? Oprócz składu opakowanie przykuwa pięknym designem, opakowanie jest proste duże i z poręczną pompką. Ogólnie pompką potrafi wyrzucać dużo produktu ale mimo to wystarczył mi na bardzo długo. Żel jest raczej lekki, na wpół wodnisty. Pieni się praktycznie minimalnie. W działaniu jest ultradelikatny, niewysuszający. Zdecydowanie skradł moje serce swoją prostotą i naturalnością. Podczas jego używania ani razu nie czułam dyskomfortu czy świądu. Ogólnie mega polecajka!
    apodiss
    15 czerwca 2022 o 12:52
    Bardzo przyjemny.
    Jeśli chodzi o płyny do higieny intymnej to raczej nie szaleję ze zmianami. Niemal każda zmiana kończy się jakąś infekcją, pieczeniem itp. dlatego w większości czasu pozostaję wierna Lactacydowi. Tn płyn wzbudził moje zaufanie delikatnym naturalnym opakowaniem i dobrym składem. No i faktycznie nie ma się go co obawiać :). Praktycznie bezzapachowy, przezroczysty żel. Dobrze domywa delikatne strefy i łatwo się wypłukuje. Czuć świeżość po użyciu. Dobrze się pieni, jest bardzo wydajny i delikatny dla skóry. Nie powoduje żadnych skutków ubocznych w postaci pieczenia, swędzenia czy infekcji. Zdecydowanie polecam i u mnie jest stosowany na przemian z Lactacydem.
    pataxx
    20 kwietnia 2022 o 9:45
    Pomógł mi !
    Kupiłam go gdy miałam problem z infekcją intymną. Bałam się że znów coś mnie uczuli i będzie problem. Ostatecznie przekonały mnie obietnice producenta. I faktycznie jest delikatny, nie uczula mnie, troszkę uspokoił świąd i pieczenie. Teraz stosuje go na co dzień i czuje się z nim bezpiecznie. Polecam serdecznie jeśli tak jak ja jesteś wrażliwcem stref intymnych. Zapach jest delikatny, konsystencja rzadka, bardziej jak woda. Delikatnie się pieni , dla mnie ma wszystko czego potrzeba