Olejki do twarzy

O!Figa Olej z pestek arbuza `Arbuzlove `

• 26 czerwca 2022 o 22:09
    Lekkość i wielofunkcyjność
    Konsystencja jest średnio gęsta, kolor słomkowy, a zapach....olejowy..???? Jak go zużyłam? Na twarz, zwłaszcza po kwasach mieszałam razem z kremem okluzyjnym feedskin . Wzmacniał nawilżenie, ukojenie i otulenie bądź co bądź, podrażnionej skóry twarzy. Na włosy razem z hydrolatem z melisy lub rumianku doskonale sprawdził się jako lekki olej do olejowania. Włosy były bardziej sypkie, miękkie i wygładzone. Solo na włosy, zwłaszcza końcówki kiedy chciałam je 'przylizać' był idealny. Nie obciążał, nie zapychał porów. Sprawdzi się na każdym rodzaju cery. Ja bym powiedziała, że to taki lekki olej na porę letnią, zawłaszcza, że arbuz właśnie tak się mi kojarzy
  • 2 maja 2021 o 22:51
    Ma fantastyczny zapach i działanie
    W ostatnim czasie miałam okazje używać serum olejowe „Ave Melon” od marki OFiga. Serum ma właściwości antyoksydacyjne i antybakteryjne dlatego jest przeznaczone do pielęgnacji cery wrażliwej i problematycznej. Ave Melon ma również silne działanie łagodzące, liftingujące oraz przeciwstarzeniowe i pomaga zredukować problemy skórne i oznaki starzenia. Serum jest na tyle lekkie, że łatwo się wchłania i nie pozostawia na skórze tłustego filmu. Serum nadaje się do codziennego stosowania ale najlepsze efekty widać używając go na noc. Swój fantastyczny zapach zawdzięcza olejkowi frangipani. Serum w swoim składzie zawiera nawilżający kwas hialuronowy rozpuszczalny w olejach, ponadto cenne oleje takie jak: odżywczy olej z nasion zielonej herbaty, antyoksydacyjny olej z nasion acai, ekstrakt CO2 z nasion chia wykazujący działanie anti-aging, delikatnie nawilżający i antybakteryjny olej babassu, silnie nawilżający emolient, czyli olej z melona Kalahari; przeciwzmarszczkowy olej z pestek arbuza, przeciwalergiczny olej z pachnotki oraz liftingujący i ujędrniający olej z nasion opuncji figowej. Serum ma za zadanie: długotrwale nawilżyć; poprawić jędrność skóry; działać antybakteryjnie i przeciwzapalnie; spowalniać procesy starzenia się skóry. Warto używać serum #ofiga ponieważ: zawiera oleje organiczne, nierafinowane i tłoczone na zimno; jest wzbogacone kwasem hialuronowym i nie zawiera barwników oraz aromatów; ma fantastyczny zapach olejku frangipani; idealnie nadaje się do cery problematycznej i wrażliwej. Od kiedy zaczęłam systematycznie stosować serum to moja cera odzyskała zdrowy blask i promienny wygląd
    Zalety:
    • Szybko się wchłania
    • Nie jest tłuste
    • Ma dobry skład
  • 2 maja 2021 o 20:26
    Ten olejek jest świetny, redukuje zaczerwienienia i zwęża rozszerzone pory!
    Kupiłam go w ciemno, wzcześniej miałam olejki rycynowy, migdałowy, arganowy czy z czarnuszki a także z pestek winogron. Ten zauważylam przypadkowo na stronie internetowej. Nigdy wcześniej nie widziałam oleju z pestek dynii. Zakupiłam z ciekawości i okazał się to strzał w dziesiątke. Olejek jest przecudowny. Ma piękny, delikatny arbuzowy zapach. Jest WIELOFUNKCYJNY. Osobiście stosuję go do włosów, na końcówki a także na skórę buzi przed kremem, jako wieczorna pielęgnacja. Zauważyłam poprawę stanu skóry. Nawilża, regeneruje. Stosuję go nawet na brwi i rzęsy - też zauważyłam znaczną poprawę kondycji. Mniej włosków mi wypada. Stosuję go nawet na usta,jako balsam zabezpieczający. Idealnie zmiękcza naskórek. Mieszam go także z maskami do włosów. Włosy są po tym nawilżone i przede wszystkim delikatnie przechodzą przez palce. Robią się delikatne, zmiękczone i nawilżone. Jest bardzo wydajny, mała ilość daje naprawdę niesamowite rezultaty. Polecam serdeczenie wszystkim spróbowanie tego olejku. Inne się chowają, bez porównania.
    Zalety:
    • Zapach!
    • Wielofunkcyjność (jw)
    • Nawilża
    • Regeneruje
    • Zmiękcza
    • Pielęgnuje

Zobacz także inne Olejki do twarzy