Peelingi do twarzy

Sampar Essentials, Peeling Equilibre Moussant Musujący peeling enzymatyczny

vesna2
    3 sierpnia 2019 o 19:08
    Rozczarowujący
    Testuję większość peelingów enzymatycznych, więc skusiłam się też na ten. Za tę cenę oczekiwałam efektu wow, którego nie było. Peeling działa bardzo... hmmm... delikatnie i nawet przy regularnym stosowaniu nie powoduje jakiegoś wyraźnego oczyszczenia i odświeżenia skóry. Bardzo przyjemnie się go stosuje, ma piękny zapach i świetną konsystencję. Wygodne i estetyczne opakowanie z pompką.
    Zalety:
    • Konsystencja i przyjemność używania
    Wady:
    • Nie działa
  • 15 września 2016 o 20:05
    Bardzo udany produkt w trochę wygórowanej cenie
    Jako że jestem właścicielką cery wrażliwej i dość problematycznej jedyne peelingi z jakimi się lubie to właśnie peelingi enzymatyczne. Ten zakupiłam zachęcona opiniami na wizażu - zamówiłam go razem z kilkoma innymi produktami ze strony producenta (tam dostępne są też inne pojemności niż w polskich sephorach). Jest to produkt dobry i ciekawy. Wydajny, przyjemny w użyciu, o mocno ziołowym zapachu. Pozostawia cerę gładką i lekko rozświetloną, nie podrażnia. Dodatkowo posiada bardzo estetyczne i wygodne opakowanie z pompką. Nie zmienia to jednak faktu, że jest drogim kosmetykiem. Może dla zagorzałych fanek peelingów jego cena nie jest wygórowana, jednak dla osób takich jak ja, które peeling robią "jak im się przypomni" (czyli na ogół dużo rzadziej niż wynikałoby z zaleceń producenta) zdecydowanie swoje kosztuje. Poza ceną i specyficznym zapachem, który przy pierwszym użyciu mocno mnie zaskoczył i zapewne nie każdemu się sposoba, nie mam temu produktowi nic do zarzucenia. Przyjemność użytkowania no i efekt, jaki pozostawia na skórze, są moim zdaniem warte pięciu gwiazdek.
  • 5 lipca 2014 o 22:45
    Najlepszy!
    Peeling enzymatyczny Sampar kupiłam zachęcona opiniami na Wizażu. Zebrał wiele rewelacyjnych recenzji, więc nieco łatwiej było mi wydać tak wielką kwotę na kosmetyk. Peeling zapakowany jest w ładne, estetyczne, dobre jakościowo opakowanie z wygodną pompką i dozownikiem. Pompka dozuje odpowiednią ilość produktu - ja zazwyczaj potrzebuję dwóch pompek do nałożenia peelingu na twarz. Pierwsze co rzuca się po wydobyciu produktu z opakowania to jego bardzo intensywny, ziołowy zapach. Na początku go nie lubiłam, wydawał mi się zbyt mocny, niemal drażniący, jednak po kilku użyciach się do niego przyzwyczaiłam i obecnie mi już w ogóle nie przeszkadza. Produkt ma dosyć rzadką konsystencję jak na peeling (zazwyczaj używałam peelingów enzymatycznych o konsystencji kremu), jednak nie jest na tyle lejąca się, żeby "uciekać" między palcami. Zawsze wydobywam peeling na wilgotne dłonie i następnie pocieram dłońmi o siebie - tworzy się lekka pianka, którą nakładam na twarz i pozostawiam na niej na około 10 minut. Po 10 minutach wykonuję jeszcze dodatkowy masaż twarzy z produktem na skórze, a następnie zmywam go wodą. Po takim zabiegu skóra jest aksamitnie gładka, miękka, dobrze oczyszczona. Peeling świetnie radzi sobie z zapchanymi porami, wyrównuje koloryt skóry na twarzy. Dzięki niemu zniknął mój problem z suchymi skórkami - od kiedy zaczęłam go używać już zupełnie porzuciłam peelingi mechaniczne. Jeśli chodzi o wydajność to też jest całkiem niezła - używam peelingu 2-3 razy w tygodniu od pół roku i jeszcze się nie skończył (niestety nie jestem w stanie stwierdzić ile produktu zostało, bo opakowanie nie jest przezroczyste). Podsumowując, jest to świetny produkt, nie mających żadnych wad w działaniu. To zdecydowanie najlepszy peeling enzymatyczny jaki stosowałam, a przetestowałam już ich trochę. Myślę, że jego działanie i wydajność w pełni rekompensują wysoką cenę. Używam tego produktu od: pół roku Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
  • 10 sierpnia 2013 o 22:55
    omg... rewelacja !
    recenzuję próbkę- wyproszoną w sephorze ( byłam w trzech, w dwóch nie mieli testera). Odlewka starczyła na 10 uzyc. Produkt jest fenomenalny. Nigdy nie czulam po peelingu tak gładkiej cery. zapach przypomina mi ziołową herbatę, ale jest do zniesienia. produkt przyjemnie sie pieni, jest wydajny (małe pudełeczko starczyło na 10 razy !) Chciałabym kupic produkt pełnowymiarowy- o ile bede dysponowac kwotą 300zl :( Używam tego produktu od: miesiaca Ilość zużytych opakowań: probka
  • 18 kwietnia 2013 o 19:50
    Przyjemny i skuteczny
    Peeling kupiłam po dokładnynm przewertowaniu interneru na temat opinii. Mam cerę tłustą i w miejscach problemowych sporo zaskórniaków. Peeling jak dla mnie super odświeża, wygłądza cerę. Fakt jest taki ze po nalozeniu jak sie spieni troszke szczypie ale to znak ze działa. po zmyciu buzia jest tak głądka jak "pupa niemowlaka" Sam peeling w formie olejku troszke smierdzi jakimis lekarstwami ziołami ale kwestia przyzywczajenia chyba .Używam go od 3,5 tygodni i widze poprawę, używa go moja mama i czasem nasza znajoma wszyskie jesteśmy pod wrażeniem działania tego peelingu. Uzywam go co 2- 3 dni zalezy od stanu mojej cery, Jesli zauwazam ze na brodzie czy przy nosie mam wiecej czarnych kropek to oczywiscie sięgam po ten peeling . Ja kupiłam go na allegro za 159 zł Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: jedno