Cienie do powiek

Flormar Terracotta Eyeshadow Matowy cień do powiek

katceg4
    6 sierpnia 2018 o 19:23
    To nie jest mat
    "Matowy" cień do powiek od flormar. Nie wiem skąd ta nazwa i co producent miał na myśli ale u mnie idealnie się sprawdza jako rozświetlacz :D Ja zazwyczaj nakładam go na czubek nosa i na łuk kupidyna.
    Zalety:
    • Ładnie, delikatnie podkreśla i rozświetla
    • fajne praktyczne opakowanie z małym lustereczkiem
    Wady:
    • na pewno nie jest matowy
    • nie nadaje się na powiekę bo po nałożeniu wyglądam jak gwiazda lat 90
  • 16 października 2012 o 20:51
    ŚWIETNE CIENIE
    Bardzo fajne cienie,kremowe, nie osypują mi się przy nakładaniu pędzelkami, bardzo dobrze się rozcierają, nie ważne czy użyjemy do tego celu zwykłego pędzelka fioletowego z Essence czy MAC- a 217, są tak bezproblemowe ! Nie ma żadnych plam czy widocznych granic. Wszystko można dobrze rozblendować czy wymieszać z innymi kolorami wszelakich marek. Nie wiedziałam na ktory kolor się zdecydować, w końcu wzięłam 110, taka śliczna czekoladka z serii matowej. Nr. D09 -granatowy z brokatem, fantastyczny na większe wyjście, makijaż bardzo efektowny. Granatowy jest z serii Diamonds Terracotta Eye Shadow, zgłosilam go jako osobny kosmetyk,bo widzę, że tu oceniacie tylko te matowe. Tak czy inaczej obie serie są świetne, z tym,że jedna raczej do codziennego makijażu na dzień a te z serii Diamonds polecam do makijażu wieczorowego. Co bardzo ważne to dodam,że zapłaciłam za nie po 26 zł, może to sporo a może i nie, zalezy jak na to spojrzeć... Ja uwazam,że jakość jest adekwatna do ceny, a cienia jest aż 5 gram i tak sobie myślę,że te bardziej stonowane, neutralne może i kiedyś mi się wyczerpią ale patrząc na te wystrzałowe kolory, które będziemy używały "na większe wyjścia" (nawet jeżeli jesteśmy imprezowiczkami :) ) pewnie wystarczą nam do końca życia. Dodam też,że jako bladzioch używam czasem cienia matowego M110 jako bronzera do twarzy- super się sprawdza w tej roli. Kosmetyk 2 w 1 :) Ja polecam od serca ! Brokat w D09 jest tak gęsto położony tylko na wierzchu cienia, potem jest go znacznie mniej :) Zdjęcie w pełni nie pokazuje jakie są fajne....mam słabe światło w pokoju. Używam tego produktu od: 3 miesiąc Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1/100 pierwszego opakowania
    lemka
    19 sierpnia 2012 o 12:09
    Można spróbować
    Niestety moja opinia nie będzie tak pozytywna jak pozostałe, a to dlatego że cień sam z siebie zaczął się kruszyć. Najpierw pojawiło się jedno małe pęknięcie a potem całość zaczęła się rozpadać, co uniemożliwia komfortowe korzystanie z tego kosmetyku. Nie jest to mój pierwszy kosmetyk wypiekany, zazwyczaj właśnie taki typ wybierałam na wyjazdy, bo były odporne, nawet przy upadku się nie kruszyły. Tutaj leżenie w szufladzie okazało się mega wyzwaniem. Mimo że kolor mi się podoba (jasny, rozświetlający), to więcej go nie kupię! Jako cień wypiekany ma suchą konsystencję i trzeba się namachać, żeby nałożyć odpowiednią ilość. Plusem jest duża pojemność i wydajność. Jest stanowczo za drogi, w tej cenie wolę mieć 3 cenie Inglota, które zapakuję do wygodnej paletki. Używam tego produktu od: kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie
    zoha777
    25 kwietnia 2012 o 18:07
    lubię
    Cienie na pewno nie są matowe, moze satynowe, albo ja bym stwierdzila, ze delikatnie perłowe. M108 niezastąpione do rozświetlania oka, długo się utrzymują same, a z bazą cały dzień dają rade. Swietnie się rozprowadzają, nie uczulają oka, fajne opakowanie, w srodku maluśkie lusterko (chociaż do niczego się nie nadaje bo naprawdę maluśkie) ale jest. Naprawdę dobre. Używam tego produktu od: kilka mcy Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1
  • 7 kwietnia 2012 o 10:38
    warte uwagi
    Mam dwa numery - M103 i M108. Najczęściej używam ich do subtelnego smoky na co dzień, ale i w mocniejszym makijażu też się sprawdzą. Szczególnie M108 podbił moje serce - jest idealny do rozświetlenia łuku brwiowego. Na pewno nie są matowe, nazwałabym je raczej satynowymi. Na bazie nie do zdarcia, mogłyby jednak być bardziej napigmentowane. Bardzo wydajne. Opakowanie estetyczne i solidne, zawiera mikrolusterko;) Używam tego produktu od: grudnia 2011 Ilość zużytych opakowań: 2 w obiegu