Cienie do powiek

Paese Peachy Eyeshadow Palette Paleta cieni do powiek

• 13 listopada 2021 o 16:45
    Paletka w wersji Rose
    Jako, że to była limitowana seria dla Lidla to nie będę tworzyć nowego produktu bo znaleźć opisy łatwo nie jest, podepne opinie pod ta paletę. Kupiłam ja za niecałe 20 zł. Paletka zawiera 8 cieni, 6 matow i 2 błyski. Dostajemy mała, kompaktową, czarna paletkę z nazwa marki. W środku mamy też lusterko. Palety używam codziennie, głównie ze względu na dwa najjaśniejsze maty beż i żółty. Są to całkiem fajnie napigmentowane maty idealne do łuku brwiowego i podczyszczania makijażu, czy też do rozjaśnienia wewnętrznego kacika. W drugiej kolejnosci najczesciej korzystam z błysków. Ten jasny jest idealny do rozjaśnienia wewnętrznego kącika. Paletkę kupiłam ze względu na róż bo brakowało mi takiego koloru. Trochę mam niedosyt że względu na te dwa chłodne brązy, jeden to w zasadzie wpadający w fiolet. Jakoś tak mi nie pasują do końca. Ale wykluczając to jest to fajna paletka, z której chętnie korzystam, a cienie fajnie się utrzymują cały dzien.
    Elednor
    10 września 2021 o 23:23
    Rose Eyeshadow Palette czyli ta ze zdjęcia produktu :)
    Dodaję tutaj, bo zdjęcie tematu jest właśnie paletką Rosy, a nie Peach. A nie mogę dodać nowego produktu, bo nie znam jej ceny. Dostałam ją w prezencie. Bardzo przyjemnie mi się z nią pracowało z tą paletą. Kolorystyka jest idealna do makijaży dziennych. Męczyłam ją dla Was przez ponad miesiąc, ale tak naprawdę opinię o niej miałam już wyrobioną już po pierwszym użyciu. Jakbym miała ją porównać pod względem trwałości i tendencji do zbierania się w załamaniu to byłaby to paletka Purple Fantasy marki Vollare. Wydaje mi się, że paletka znalazła by wiele swoich fanek, jeśli zostałaby dodana na stałe do oferty marki Paese. Opakowanie i produkt: Opakowanie paletki wykonane z mocnego, czarnego plastiku. Jak widać na zdjęciu paletka posiada spore lusterko bardzo dobrej jakości. Znajdziemy w niej 8 cieni, z czego 2 to cienie perłowe w złotej kolorystyce. Jaśniejszy trochę szampański a trochę rosegold i drugi w kolorze starego złota, które wpada lekko w metaliczny brąz. Ich konsystencja przypomina niektóre ultraperły z Glamu. Pod palcem są dosyć chłodne i tłuste, a jednocześnie masełkowe. Wśród matów znajdziemy: dwa dość chłodne brązy (jeden w kolorze cappuccino i jeden czekoladowy), dwa róże (jeden chłodniejszy i brudny, oraz drugi bardziej żywy i mocno różowy) oraz dwa najjaśniejsze kolory (jasny beż i blady, przybrudzony żółty). Wszystkie maty mają taką samą formulacje i są delikatne pod paluszkiem. Aplikacja i działanie: Cienie są bardzo dobrze napigmentowane, pięknie się ze sobą blendują i rozcierają się do chmurki. Oczywiście ich intensywność można śmiało budować. Cienie trzymają się fantastycznie na powiece, nawet na tak trudnej jak moja. Nie zbierały się w załamaniu powieki chyba w ogóle, nawet po całym dniu i do tego bardzo upalnym dniu. Jeśli już coś się zebrało to było to tak minimalne, że widoczne było dopiero z bardzo bliskiej odległości. Maty oczywiście po wielu godzinach minimalnie traciły na intensywności, ale przy takich upałach to raczej normalne i do zaakceptowania. Makijaż mimo wszystko na koniec dnia wyglądał bardzo przyzwoicie i estetycznie. Błyski ładnie wyglądają na oku, jednak moje srocze serce zawsze mi podpowiada, że mogłoby być lepiej, więc niekiedy dopieszczałam swój makijaż delikatną warstwą toperków Zmalowanej. Cóż poradzę, że lubię jak mi coś tam błyszczy na powiece, taka natura! Dostępność i cena: Ta paletka niestety nie jest już chyba nigdzie dostępna w sprzedaży, przynajmniej ja nigdzie nie znalazłam nic na jej temat. A szkoda bo kolorystyka bardzo fajna i podejrzewam, że wielu kobietom przypadła by do gustu jako paletka do makijaży dziennych.
  • 28 sierpnia 2021 o 15:25
    Różne odczucia
    Paletkę kupiłam zaraz jak tylko pojawiła się w Lidlu i od tego czasu regularnie jej używam. Przed pierwszym wypróbowaniem cieni na powiekach, postanowiłam zrobić swatche, które wyszły naprawdę imponująco (szczególnie cienie błyszczące). Na powiekach niestety aż takiego szału nie ma. Jeżeli najpierw nałożę cienie matowe, a na nie chcę nałożyć błyszczące to nie ma szans żeby się przykleiły jeżeli nie zastosuję dobrej bazy lub kleju do brokatu. Na gołą powiekę łapią się nieźle, ale nie może być na niej nawet ultra cienkiej warstwy beżowego cienia. Jeżeli chodzi o rozcieranie cieni matowych to odnoszę wrażenie, że nie nie każdy dobrze się ze sobą łączy i blenduje. Najciemniejszy kolor z palety - brąz niechętnie nawet się aplikuje na powiekę jeżeli chce się ją w całości pokryć jednym kolorem. Trzeba dość sporo dokładać i powoli pokrywać cały obszar. Ale możliwe że to kwestia pędzla. Nie wiem. W ciągu dnia cienie osypują się nawet jeżeli są nałożone na dobrą bazę. Mam mieszane uczucia do tej paletki, ponieważ używam jej na tyle długo, że zdążyłam się do niej w jakimś stopniu przyzwyczaić i z nią polubić. Ale używam jej tylko w domu, ponieważ nie wyobrażam sobie iść do pracy i po chwili mieć całe szkła okularów w brokacie. Biorąc pod uwagę jej cenę, ilość kolorów, estetyczny wygląd cieni w środku palety, to że jasne maty dobrze się aplikują na powieki oraz to że brokatowe cieniej jako eyeliner nawet całkiem się sprawdzają, myślę że ocena 4/5 jest adekwatna. Chociaż wynika nieco z dziwnego sentymentu do tej paletki.
    Zalety:
    • atrakcyjny wygląd cieni w palecie
    • jasne maty dobrze się rozcierają i są trwałe
    • brokatowe sprawdzają się dobrze w roli eyelinera
    Wady:
    • opakowanie mocno i łatwo się rysuje, na początku ciężko się otwierało
    • ciemniejsze maty mają słabe krycie, a ciemny brąz niechętnie się rozciera innymi cieniami z palety
    • błyski się osypują pomimo zastosowanej bazy