Cienie do powiek

Glam Shop Zmalowana x Glamshop, Paleta matowych cieni do oczu `Ulubieńcy`

• 12 czerwca 2024 o 22:35
    Inspirująca
    Lubię tę paletę i praca z nią sprawia mi przyjemność. Cienie mają przyjemną masełkową konsystencję, ładnie się rozcierają, zwłaszcza przy użyciu pędzli z naturalnego włosia. Kolory można stopniować, więc dzięki temu można stworzyć makijaże od delikatnych dzienniaczków do bardzo wieczorowych. Dobrze jest z nimi pracować "lekką ręką" i postawić na "dokładanie" cienia w małych porcjach, bo inaczej można sobie zepsuć makijaż poprzez prześwity lub osyp. Cienie ładnie łączą się ze sobą. Kolor "Królowa" może być trochę kapryśny, więc warto przy nakładaniu poświęcić mu chwilę uwagi, żeby nie zrobić sobie prześwitów. Może również barwić jasne włosie pędzla, ale ma potencjał do efektownego wieczorowego smokey. Cienie fantastycznie wyglądają jako eyelinery. Współpracują z duraline, z bazą z Inglota i z the Balm. Przy nabieraniu cienia biały kartonik bardzo łatwo się brudzi i podczas czyszczenia zdarzyło mi się wetrzeć lub rozmazać na nim kolory. Te barwy inspirują mnie do ciekawych wiosenno-letnich połączeń.
    Zalety:
    • Dobór odcieni
    • Cienie pięknie rozcierają się i łączą ze sobą
    • Jadąc w podróż można zabrać tylko tę paletę - dzięki brązom da się zrobić basicowy makijaż, a dzięki granatowi zrobimy wieczorowe smokey
    • Można budować intensywność kolorów
    • Współpracują z bazami do cieni
    • Współpracują z Duraline
    Wady:
    • Cienie się osypują
    • Kartonik łatwo się brudzi
    • Może zabarwić pędzel z jasnym włosiem
  • 14 grudnia 2022 o 14:30
    Swietna!!!
    Paletka na początku w ogóle do mnie nie przemawiała - na szczęście trafiły do mnie błyski i one mi w zupełności wystarczyły. Ale mijał jednak czas a ja za każdym razem spoglądałam na jej swatche i stwierdziłam: kurczę no jest w niej jakaś magia!!!! no i na jednej zpromocji glamu, w końcu ją sobie sprezentowałam. Paletka po prostu wymiata!!!! I mimo tego, że to są może mało użytkowy kolory - to można nimi tak pracować, tak poukładać i tak połączyć, że spokojnie nawet w dziennym makrup wszystkie znajdą zastosowanie. Eee zastanawiałam się czy bardzo będzie podobna do Dramy mamy ale wydaje mi się że Paleta zMalowanej ma lepszą jakość chociaz... hmm.... Podsumowując już kilka moich zakupów, to najlepsze palety są te z współpracy - mają naprawdę niezły Pigment, świetną jakość, trwałość no i te wykończenie, kolory zreszta tez. Mwm No totalny matt dwójkę, brązowy cukier i Łapacz snów celebrę, oraz tropikalne inne te wersje kwiatowe ale żadne maty nie zachwyciły mnie tak- jak w tej palecie zmalowanej ! wydaje mi się, że są nawet przyjemniejsze i lepiej się z nim pracuje niż wKwitnącej Wiśni. Marta naprawdę zrobiła Kawał dobrej roboty i mimo tego iż kolorystyka nie spodoba się każdemu, to idealnie odzwierciedla Martę, a te kolory aż się proszą o dodatkowy vibe pod okiem .... można zrobić kreskę, można zrobić Akcent, można tez wymodelować całe oko i ten nieoczywisty czerwonobrązowy kolor też świetnie daje radę do przyciemnienia, znowu różowy mega słodki idealny do każdego błysku. Czyścik faktycznie świetnie czyści - jestem pod wrażeniem wow. Niebieski, oooo aż muszę go w domu prze trenować i zobaczyć jak się ma do niebieskiej Dramyczy łapacze snów czy tez matu ale też jest mega mocny to jest taki kobaltowy kolor. czy mogę się do czegoś przyczepić ? oczywiście jest to brak lusterka -bardzo żałuję, że te palety nie mają lusterka. Eh niby to są takie duperele dla kogoś się wyda a dla mnie Sajko matki, która się jednym okiem maluje a drugim patrzę na brzdąca to lusterko pierwsza potrzeba. O a dodatkowym plusem jest to, że ten makijaż można zrobić szybko, te kolory są tak bardzo mocne, że nie wymagają długiej pracy czy ciągłego kręcenia, Blendowania. Zalety są takie- jestem bardzo zadowolona, chyba sama nie przypuszczałam, że aż tyle dała mi możliwości i na tyle ja lubie, że sięgam po nią z kolorowych Palet najczęściej jest po prostu na pierwszym miejscu brawo Czego mi brakuje- ilości cieni. Błyski oddzielnie- No wolałabym razem Szkoda tez ze paleta nie jest tak duża jak drama itp. Zeby mogłaby byc kompletna- a najbardziej to brakuje mi tego paska z góry z dramy. Jest podstawa i jest kolor
  • 15 lipca 2022 o 19:33
    Dobra pigmentacja
    Całą kolekcję dostałam jako prezent i jestem bardzo zadowolona. Pigmentacja cieni jest bardzo dobra, a przy tym ładnie się rozcierają. Paletka inspiruje mnie to bardziej szalonych makijaży, a nie tylko klasycznych brązów. Trwałość jest poprawna, tzn. nie jest zła, ale mam wrażenie, że kolor trochę ginie po kilku godzinach, niemniej jednak nie jest źle. Beż z tej paletki jest moim ukochanym beżem ze wszystkich, zawsze po niego sięgałam do rozświetlenia wewnętrznego kącika. Ogólnie największą wadą tej palety jest to, że niestety gdzieś ją zgubiłam i nie mogę znaleźć :(
    Zalety:
    • Pigmentacja
    • Rozcieranie
    • Kolory
    Wady:
    • Cienie trochę się sypią
    • Mogłaby być troszkę lepsza trwałość
  • 15 lutego 2022 o 21:32
    Cudowna paleta
    Paletę kupiłam tylko i wyłącznie ze względu na dwa piękne odcienie fioletów, jednak gdy zaczęłam jej używać to przepadłam i przekonałam się do używania wszystkich kolorów. Cienie matowe w tej palecie są świetne, niektóre z nich miękkie i suną po powiekach jak masełko, niektóre bardziej sprawowane, ale także bardzo łatwe w nakładaniu i blendowaniu. Pigmentacja jest bardzo dobra. Osyp cieni występuję, ale nie jest bardzo mocny.
    Zalety:
    • Polski produkt
    • Cruelty-free
    • Pigmentacja
    • Praca z matami