Podkłady

Catrice Clean ID, High Cover Luminous Matt Podkład w płynie

Catrice Clean ID Podkład do Twarzy 025 Warm Peach

• 20 kwietnia 2024 o 19:05
    Tanio, lekko i bez wytłuszczenia
    Używam go na zmianę z innymi podkładami, zależnie od stanu cery. Nie daje rady zakryć pryszczy i prześwitują przez niego co większe przebarwienia. Na zdjęciu mam go na twarzy od 5 godzin. Został wsmarowany palcami i nie wyświecił twarzy mimo, że co rano nakładam serum, krem nawilżający, krem SPF i dopiero na to podkład. Jak na czwartą warstwę jest super matowy! No i nie wysusza a to dla mnie bardzo ważne.
    Zalety:
    • Nie robi maski
    • Nie pomarańczowiej
    • Nie robi pryszczy
    Wady:
    • Krycie nie jest specjalnie mocne mimo, że to obiecują na pudełku
  • 30 stycznia 2024 o 15:26
    Polubiłam go :)
    Podkład ten kupiłam na promocji w jednej z Drogerii internetowych. Sięgnęłam po odcień 004 Light Almond. Produkt ma dobra konsystencję, ponieważ nie jest zbyt rzadki, ale jest na tyle płynny, że dobrze się z nim pracuje. Ładnie osiada na skórze i ma świetne krycie, jednak wygląda bardzo naturalnie. Nie wyświeca się w ciągu dnia, nie ściera i nie zbiera w zmarszczkach. Radzi sobie z przykryciem niedoskonałości czy nawet mocniejszych przebarwień. Pojemność standardowa czyli 30ml.
    • wybór kolorów
    • dobre krycie
    • trwałość
    • nie podkreśla zmarszczek
    Ann976
    28 lutego 2023 o 22:12
    Nie dla tłustej skóry
    Lubię testować podkłady, z chęcią więc ruszyłam po Catrice. Znalezienie koloru dla mnie nie było trudne, a mam problem ze zbyt żółtymi odcieniami. No i cena bardzo zachęcać Podkład jest lekki, łatwo się rozprowadza po twarzy. Nie zapycha, mimo że mam bardzo wyczuloną na to twarz. Wyglada całkiem przyjemnie, niestety niezbyt długo. Szybko ściera się z nosa, zbiera tam, gdzie twarz się rusza. Dodatkowo po kilku godzinach bardzo się błyszczy. Mam skore mieszaną i nie wymagam totalnego matu przez 24h, ale to świecenie to jednak dla mnie za dużo.
    pompea
    8 sierpnia 2021 o 21:11
    Bardzo dobry podkład za grosze
    Podkład kupiłam z chęci przetestowania nowości . Wg opisów producenta ma zapewniać matowe a równocześnie rozświetlone wykończenie, a co najważniejsze - nie "zapychać" cery. Stosowałam już kilka razy i jestem pozytywnie zaskoczona. W porównaniu z moimi ulubieńcami z perfumerii kosztuje grosze, a naprawdę ładnie wygląda na twarzy. W moim odczuciu nie zapewnia matu, ale zdrowo i naturalnie wyglądającą cerę. Ma całkiem niezłe krycie. Jedyny minus- nie jest zbyt długotrwały, po paru godzinach wymaga poprawek.
    Zalety:
    • odcień 010- bardzo ładny
    • wykończenie na skórze
    • dobry skład
    Wady:
    • po paru godzinach lekko ściera się ze skóry i wymaga poprawek
    • nie polecam posiadaczkom tłustej skóry