Podkłady

Paese Run For Cover, Longwear Foundation SPF10 Podkład kryjący

Nasi użytkownicy zostawili 23 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 2 lipca 2023 o 22:38
    Ulubiony
    Dla mnie podkład jest niezawodny, zarówno latem jak i zimą, dobrze się go aplikuje, u mnie nie wywołuje efektu maski i wytrzymuje cały dzień. Mam cerę mieszaną - latem bardziej tłusta i podkład dobrze trzyma a zimą się przesusza - podkład nie pogarsza stanu skóry
    • Aplikacja
    Wady:
    • Ostatnio trudno dostępny
  • 12 marca 2023 o 11:38
    Bardzo dobry, ale trzeba umieć nim manewrować
    Bardzo dobry, choć wymagający podkład. - wybór kilku odcieni, można dopasować idealny do swojej buźki, ja wybrałam jeden z jaśniejszych, jest w porządku, nie ciemnieje - średnie krycie, dla mnie jak najbardziej w porządku, nie lubię ciężkich podkładów ani też zbyt lekkich, które nie zakryją moich niedoskonałości - jest bardzo trwały, pozostaje nienaruszony nawet przez 10 godzin pod maseczką, dobrze współpracuje z kremem i bazą pod podkład - trzeba umiejętnie go nakładać, zwykle nakładam podkłady palcami, jednak w tym wypadku to się nie sprawdza, tworzą się plamy/dziury, tzn miejsca bez podkładu, nałożony gąbeczką rozkłada się równomiernie, można stopniować poziom krycia
  • 12 marca 2023 o 11:32
    Status związku: to skomplikowane.
    Jak w tytule -tak w wielkim skrócie mogłabym określić swoją relację z tym podkładem. Zakupiłam go kierowana pozytywnymi doświadczeniami z marką Paese, choć głównym motywem zakupu był brak dotychczasowego ulubieńca w osiedlowej drogerii. Z opisu producenta jest to podkład długotrwały, o pełnym kryciu, z efektem matowej i gładkiej skóry, który jednocześnie nawilża, a także chroni za sprawą niewysokiego, ale jednak obecnego filtra SPF10. Opakowanie to miękka tubka o pięknej, minimalistycznej grafice. Uwielbiam takie rozwiązanie, także pod względem estetyki duży plus. Za dozownik służy cienka rurka, która często towarzyszy kremom pod oczy, co jest wygodnym rozwiązaniem, bo pozwala dość zwinnie kontrolować ilość wydzielanego produktu. Podkład ma specyficzny, wyraźnie wyczuwalny zapach, jednak w moim odczuciu należy on do przyjemnych, a przede wszystkim szybko znika. Konsystencja bardziej zbitego mleczka, nie zastyga w moment, ale wymaga dość szybkiego rozprowadzenia. Ja nakładam podkład tylko beauty blenderem, także na podstawie tego gadżetu będę opisywać efekty rozprowadzania. Jeszcze słowo o mojej cerze -mieszana, kiedyś bardziej przetłuszczająca się w strefie T, teraz w stronę normalnej. Podkład wymaga porządnej pielęgnacji. Nałożony na cerę nieodpowiednio nawilżoną wyglądał fatalnie. Zdarzyło mi się ostatnio trochę minąć się z budzikiem ;) a więc pospiesznie umyłam twarz i nałożyłam byle krem, byle jak, a następnie tego recenzowanego gagatka i niestety, efekt w lustrze (który ujrzałam docierając już do szkoły na zajęcia)… cóż, był co najmniej niezadowalający: cera zbyt sucha, efekt zbyt płaskiego matu (na szczęście nie przyszło mi do głowy jeszcze utrwalać podkładu sypkim pudrem), przez co buzia wyglądała wręcz niezdrowo, ziemiście, pomimo różu i bronzera, które gdzieś w pośpiechu udało mi się w minimalnej ilości zaaplikować. Pomijając tą sytuację, podkład nałożony na porządnie nawilżoną buzię daje bardzo zadowalające krycie oraz zdecydowanie wyróżnia go mega trwałość: zdaje egzamin nawet na intensywnym treningu, nie ściera się, miejsca podatne na ubytki jak np nos czy okolica ust pozostają nienaruszone. Cały czas jednak gdzieś wydaje mi się odrobinę za suchy… może przyzwyczaiłam się już do nieco innych formuł, a moja dwudziestodziewięcioletnia cera czuje się w takim macie o kilka lat starsza? Bo faktycznie odbieram wrażenie, że podkład przez tę zbyt intensywną suchość trochę mnie postarza. Znalazłam jednak swój sposób na ten produkt i, poza obowiązkową doskonałą pielęgnacją zwieńczoną porządnie nawilżającym (a nawet tłustym) kremem, mieszam go z odrobiną mineralnego, rozświetlającego podkładu od Bielendy (ten z truskawką) i tak oto drogie panie uzyskuję pożądany balans między świetnym kryciem i trwałością, a świeżą, nieprzesadnie suchą skórą. Jednak czy o to chodzi, kupując podkład, by mieszać go z innym produktem? Ano absolutnie nie o to… Tak więc podsumowując: podkład ma niewątpliwie swoje mocne strony, a jest to świetna trwałość, super krycie bez efektu maski, brak niepożądanych skutków dla skóry jak np zapychanie, dodatkowo zapewnia (niską, ale jednak) ochronę słoneczną. Dobrze współpracuje z sypkimi produktami, fajnie się rozprowadza, ciężko zrobić sobie nim krzywdę w postaci smug, a ponadto potrzeba go naprawdę niewiele, by zasłonić co wymaga zasłonięcia. Wady są dla mnie jednak nie do przyjęcia: przesadna suchość w wykończeniu, dająca wrażenie płaskiego matu, przez co skóra wygląda na starszą, bardziej zszarzałą. Podejrzewam, że ten efekt sprawdzi się przy mocno tłustych cerach i takim z czystym sercem poleciłabym ten produkt. Ja go spożytkuję, miksując go we wspomniany wyżej sposób, ale do zakupu więcej się nie skłonię.
    b_tab
    30 października 2022 o 21:31
    Świetny chociaż wymagający
    Mój absolutny faworyt jeśli chodzi o trwałość. Podczas noszenia masek był moim jedynym kompanem, który nigdy mnie nie zawiódł, nie ścierał się i dobrze przypudrowany siedział na swoim miejscu przez dobrych 9h pod maseczką. Zgadzam się jednak absolutnie z tym, że coś za coś i jest on dosyć wymagającym podkładem. Cera musi być bardzo wypielęgnowana, nawilżona, bo inaczej będzie wyglądał po prostu źle. Również sposób nakładania go jest ważny, u mnie sprawdza się tylko gąbeczka + bardzo mała ilość podkładu, Krycie średnie, dla mnie wystarczające.
    Zalety:
    • niesamowita trwałość
    • naturalny, jasny kolor
    • ładnie wygląda na cerze
    Wady:
    • może wysuszać
    • wymagający podczas nakładania
  • 18 sierpnia 2022 o 8:19
    Słaby zawodnik dla dojrzałych kobiet.
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Podkład wypróbowałam w formie próbki, którą otrzymałam w jednej z drogerii. Wybrałam odcień Ivory (10C), który jest klasycznym, jasnym odcieniem, odpowiednim dla większości słowiańskich cer. Moja cera to - dojrzała (40 plus), bez większych skłonności do podrażnień, mieszana, po 35 roku w kierunku suchej. Bez przebarwień i większych zmian. Podkład bardzo wysusza skórę, nawet jeśli wcześniej została dobrze nawilżona. Już po chwili czuć jak ją ściąga i wypija z niej niemal każdą kropelkę. Przez to aplikacja jest problematyczna, bo z trudem sunie po skórze i z pewnym trudem się w nią wchłania. Aplikacja z tego powodu jest dyskomfortowa. Krycie przeciętne. Dobrze współpracuje z roświetlaczem, którego używam. Utrzymuje się na twarzy cały dzień. Nie widzę szczególnych zalet tego podkładu, a wysuszenie które spowodował oraz przeciętne krycie (w moim wieku potrzebuję większego) go dyskwalifikuje.
    Zalety:
    • trzyma się cały dzień na twarzy
    • współpracuje z innymi kosmetykami
    Wady:
    • bardzo wysusza skórę
    • przeciętnie kryje