Błyszczyki

Miya Cosmetics myLIPgloss, Naturalny nawilżający błyszczyk do ust z olejkami, woskami i witaminami

Nasi użytkownicy zostawili 17 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 5 lutego 2025 o 10:29
    Nie przypadł mi do gustu
    Opis napisany przez producenta lekka formuła, nie obciąża i nie wysusza ust. Nadaje kolor, odżywia, wygładza. Daje długotrwały efekt. Wygodny, precyzyjny aplikator pozwala idealnie nałożyć produkt na usta. Efekt lśniących, wilgotnych ust bez efektu lepkości. Moje odczucia po stosowaniu błyszczyku niestety nie przypadł mi do gustu . Ma bardzo dziwna konsystencję, ciężko rozporządza się po ustach jest dosyć lepiący i ma nietypowy, nieprzyjemny zapach. Wolę produkty które delikatnie zastygają na ustach i nie pozostawiają śladów na kubku itp ten błyszczyk niestety taki nie jest. Jedyny plus to fajnie nawilża, chroni przed wysuszeniem i pękaniem
  • 3 września 2024 o 9:01
    Średni
    Kupiłam odcień Dusty Rose i jest to jeden z piękniejszych odcieni produktów do ust jakie posiadam. Jest to taka czerwień wpadająca mocno w śliwkę. Formuła jest w porządku, choć nie idealna. Delikatnie za ciężka jak na moje preferencje. Krycie jest bardzo dobre ale nie całkowite. Dobrze wygląda nałożony bardzo cienką warstwą, natomiast grubszą kolor zbyt nierównomiernie się rozkłada - w niektórych miejscach jest bardzo widoczny, w innych są bardziej przezroczyste prześwity. To co mocno mi w nim przeszkadza to zapach, bo niestety od nowości śmierdzi jak zjełczały olej i nie wiem czy tylko mi trafiła się taka sztuka, może źle przechowywana, czy po prostu ma tak pachnieć. Gdyby nie to, zrobiłabym sobie zapas, bo kolor jest naprawdę piękny, a tak to nie wiem czy chcę nakładać coś co tak śmierdzi praktycznie zaraz pod nosem.
    millane
    5 października 2023 o 12:46
    Nie, nie, nie
    Mam ten błyszczyk w fajnym kolorze, niestety nie lubię go nosić. Jest ciężki w nakładaniu, klei się i migruje na ustach. Bardzo szybko zbija się w grudy na ustach, chyba pierwszy raz zdarzyło mi się coś takiego. Jest to bardzo nieestetyczne i niekomfortowe. Słaba trwałość, jakość również słaba.
    lergie
    6 sierpnia 2023 o 15:30
    Gęsty
    Błyszczyk Miya kupiłam na wyprzedaży w Rossmannie za 4,99 w kolorze Dusty Rose, bo chciałam ten odcień w sticku, ale nie udało mi się wtedy upolować, więc wzięłam błyszczyk. Niby przez producenta był zaklejony, ale większość tych sztuk w drogerii było pootwierane mimo tego, więc cieszyłam się że jeden się ostał. Kolor w opakowaniu to mój klimat brudny chłodny róż, jednak na ustach wypada cieplej. Jest mega kryjący, ale nie jest w 100% napigmentowany, gdzie nie gdzie potrafi zrobić prześwit. Jest wyczuwalny, bo jest całkiem gęsty. Nie ma smaku ani zapachu. Jednak niezbyt po niego sięgam, bo jest ciemniejszy niż tego oczekiwałam. Nie raz takie błyszczyki są bledsze znacznie a ten daje czadu - i co więcej jest też ciemniejszy od sticka, którego chciałam. W sticku mam natomiast Rose i Nude, i tamte mi się bardzo podobają (i są mega jaśniutkie ale i półtransparentne), a tutaj mamy dojść wieczorowy efekt i jakoś nie mam okazji. Gdy się zje kolor jest lepszy ale gaśnie efekt błyszczyka - wygląda wtedy jak zwykła kremowa pomadka. Nie wysusza ust, ale i jakoś wybitnie nie nawilża. Zwyklak, tyle że kryjący. W niższej cenie regularnej można znaleźć ciekawszych gagatków.
    Zalety:
    • Pełne krycie
    • Gęsty*, nawilżający
    • Aplikator łezka
    • Wydajny
    Wady:
    • Potrafi się lekko rozlać poza kontur i jest wyczuwalny na ustach dopóki go nie odbijamy lub nie "zjemy"
    • Słaby efekt nawilżania
    • Brak zapachu niby ale jest taki papierowy w smaku przez to
    • Kolor wypada cieplej niż w buteleczce
    • Zaskakująco ciemny, myślałam że będzie delikatniejszy po nałożeniu i zbliżony chociaż do tego samego koloru w sticku
    • Cena regularna to pomyłka
  • 2 kwietnia 2023 o 13:35
    Ma parę wad, ale zasługuje na mocne 4
    Oceniam dusty rose. Zakochalam się w tym odcieniu. Jest unikatowy, przepiękny, sprawia, że sama nie mogę się napatrzeć na moje usta. Jest to ciemny róż, ale taki przygaszony, dlatego wygląda tak dobrze i nie daje wrażenia, że coś tutaj jest nienaturalnego, niewspółgrającego z resztą twarzy. Odcień jest bardziej zimny niż ciepły. Naprawdę piękny. Ale na początku miałam ochotę ten błyszczyk wywalić. A to dlatego, że jest ciężki w aplikacji i przy pierwszym i przez parę kolejnych użyć narobił mi wstydu. Albowiem lubi on zjeżdżać z ust i zostawać na zębach, a jest dosyć ciemny. Znalazłam na niego sposób, nakładając go odrobinę na usta, rozprowadzając równomiernie i odciskając raz, ale konkretnie chusteczką. Pozostaje wtedy bardzo cienka warstwa, która się trzyma. Kolor już niestety nie tak intensywny, ale wciąż piękny. Sam błyszczyk nie jest takim typowym błyszczykiem. On się mieni taflą, nie brokatem. Daje taki efekt mokrych ust, nie brokatowych ust Barbie. To za sprawą olejków. Te olejki działają także fajnie nawilżająco. Nie ma efektu spierzchniętych ust. Błyszczyk utrzymuje się do czasu aż coś zjemy, ewentualnie parę godzin. Podsumowując jest to zdecydowanie unikatowy kosmetyk, jedyny w swoim rodzaju, jednak wymagający dużej dozy cierpliwości. Ja osobiście marzę o nowym odcieniu, bardziej napigmentowanym, aby po odciśnięciu ten kolor był bardziej intenstywny. Ale ten, który oceniam też bym zostawiła.
    Zalety:
    • kolory (!)
    • nawilżająco-pielęgnujący
    • naturalny skład
    Wady:
    • trudny do okiełznania
    • kolor w opakowaniu daje obietnicę ciemniejszego koloru, niż można uzyskać