Pudry pod oczy

Astra Cosmetic Velvet Skin Rice Powder Transparentny puder sypki

ASTRA Velvet Skin Loose Puder Ryżowy N01

• 12 marca 2024 o 12:30
    Bardzo przyzwoity puder
    Ten puder zwraca uwagę wyjątkowo miałką strukturą- jest świetnie zmielony. Mam cerę mieszaną, przetłuszczającą się w strefie T- i tutaj wielki plus za porządne zmatowienie. Mat jest widoczny i długotrwały, choć producent o tym nie zapewnia. Mimo to można przelecieć w nim większość dnia bez poprawek :) Minusem, za który odejmuję jedna gwiazdkę, jest opakowanie- przez sitko wylatuje strasznie dużo pudru, przez co zawsze jest go w znaczącym nadmiarze na wieczku i co przeszkadza w zakręcaniu pudełeczka. Ta gwiazdka odjęta jest również za kolor- puder jest w zasadzie biały, co niby nie jest jakoś bardzo widoczne na skórze, ale jednak odrobinę wybiela cerę. Niemniej jednak, puder jest bardzo dobrej jakości i zasługuje na 4 gwiazdki :)
    Zalety:
    • zmielenie pudru
    • długotrwały mat, jaki daje
    • cena w stosunku do ilości
    Wady:
    • opakowanie (a dokładniej: sitko)
    • biały kolor
    • dostępność (tylko internet)
  • 13 września 2023 o 12:11
    Astra - moje wielkie odkrycie w nskiej cenie :D
    Skuszona opinią jednej z influencerek - makijażystek skusiłam się na 3 produkty z oferty ASTRA i ku mojemu ogromnemu zaskoczeniu, okazało się że produkty są naprawdę świetne. A cena jeszcze bardziej świetna. Ten puder jest wart znacznie więcej niż te 17zł, aż żal że marka jest jeszcze na tyle niewidoczna w sklepach i sieci. Puder jest idealnie zmielony, daje ładny efekt bez uczucia ściągnięcia czy maski. Ładnie wtapia się w podkłady (testowałam z ok 5 różnymi). Ładnie utrzymuje matowe wykończenie. Mam też korektor z tej marki - rewelacja za parę złotych. Polecam wypróbować
    Zalety:
    • bardzo niska cena
    • idealnie zmielony,daje ładny matujący ale dość naturalny efekt
    • nie wysusza, nie robi maski
    Wady:
    • trudnodostępna marka
  • 30 sierpnia 2022 o 13:04
    Matuje klasycznie - na kilka godzin
    Puder ryżowy, sypki zamknięty w plastikowym słoiczku z otworami, którymi wydobywamy puder oraz gąbeczką do jego aplikacji. Kosmetyk ma bardzo ładny, delikatny zapach. Gąbeczki nie używam, bo wolę pędzel. Produkt nabieram na niego przechylając słoiczek do góry dnem i wylatuje go idealna ilość. Matuje delikatnie, ale wyraźnie. Niestety, po około 3-4h czynność trzeba powtórzyć. Niemniej jednak puder nie zapycha, nie uczula, nie podrażnia i nie wybiela twarzy chyba, że przesadzimy z jego ilością.
    Zalety:
    • efekt matu
    • nie zapycha
    • nie uczula
    • nie podrażnia
    • nie bieli
    • opakowanie z gąbeczką (a nie każdy puder ma)
    Wady:
    • po kilku godzinach trzeba powtórzyć aplikację