Pudry do twarzy

Pixie Cosmetics Beauty and the Blur Powder Puder utrwalająco-wygładzający

• 2 września 2023 o 23:24
    Super puder
    Puder Blure and Beauty od Pixie Cosmetics jest genialny. Ma świetny skład, jest drobniutko zmielony, utrwala makijaż i optycznie wygładza skórę. Świetne sprawdza się również pod oczy, nie wysusza i pięknie stapia się że skóra. Jest dość wydajny, jedno opakowanie starcza mi na ponad pół roku biorąc pod uwagę że używam go średnio dwa razy dziennie (po zrobieniu makijaż i do poprawki w ciągu dnia). Jest to kosmetyk wyjątkowo przyjemny w użytkowaniu i moim zdaniem spełniający wszystkie obietnice producenta. Polecam.
    Zalety:
    • skład
    • utrwalenie makijaż
    • optyczne wygładzenie
    Wady:
    • aktualnie niedostępny
    cola201
    21 października 2022 o 16:35
    Jeden z najlepszych jakie miałam.
    W tym pudrze jest wszytko na plus. Szukałam czegoś niedrogiego ale dobrego i niewidocznego. Cena 60 zł w Douglasie za ten puder jest na prawdę świetna. Mam skórę mieszaną ze skłonnością do przetłuszczania się w strefie T, i tę strefę zawsze pudruję. Dodatkowo oczywiście pod oczami, czasem całą twarz. Puder ma biały kolor, ale nie bieli, jest bardzo drobno zmielony, do tego praktycznie bezzapachowy. Nie wiem jak to jest ale jest bardzo wydajne, gdzie inne podobne produkty już takie nie są... Ładnie nakłada się pędzlem ale i gąbeczką również. Gdy temp. nie przekracza 25 stopni, nie muszę poprawiać się w ciągu dnia praktycznie w ogóle. Skóra wydaję się bardzo wygładzona, jakbym nałożyła jakiś filtr w telefonie. Bardzo mnie to zaskoczyło, bo jeszcze żaden puder tak nie działał na mojej skórze. Jestem, bardzo z niego zadowolona i serdecznie polecam.
  • 23 października 2021 o 19:10
    Naturalne wygładzenie
    Puder znalazłam w jednym z pudełek kosmetycznych. Jest drobno zmielony i ma bardzo delikatny beżowy kolor. Skład jak na firmę Pixie przystało jest krótki i naturalny. Mamy w nim mikę, roślinny wosk karnabula, skrobie kukurydzianą, piasek wulkaniczny. Nie posiada zapachu. Na plus możliwość kupna zarówno próbki, refilla w saszetce jak i standardowego, plastikowego opakowania. Co do tego jakbym go oceniła to zależy czy porównywać go będziemy do pudrów standardowych czy naturalnych. Fakt faktem bardzo ładnie wygładza, wśród pudrów naturalnych jeden z bardziej wygładzających jakie miałam, jeśli chodzi o pudry zwykłe to znam bardziej wygładzające. Posiadam cerę mieszaną i jeśli chodzi o trzymanie matu to nie ma tragedii ale jeśli Wam na tym bardzo zależy to "kapok" z Pixie lub puder ryżowy będzie lepszym rozwiązaniem. U mnie mat trzymał się ok 4h. Myślę, że najbardziej zadowolone z niego będą skóry normalne i suche. Ja używałam go na boki twarzy. Efekt jest na prawdę bardzo ładny, taki naturalny "photoshop" ;) Świetnie się sprawdza jako puder pod oczy np w połączeniu z kremowym korektorem Pixie. Dobrze współpracuje zarówno z tradycyjnymi podkładami jak i mineralnymi. Jeśli szukacie naturalnego pudru wygładzającego do twarzy i nie macie dużego problemu z wyświecaniem się skóry to warto po niego sięgnąć :) Będzie też dobrym rozwiązaniem jako naturalny puder pod oczy. Plusem jest też duża wydajność.
    Zalety:
    • Skład
    • Działanie
    • Możliwość kupna w kilku opcjach
    • Wygładzenie
  • 7 października 2021 o 9:46
    Przeciętny
    Nie wiem skąd te zachwyty nad tym pudrem. Może to kwestia tego, że jest dobry 'jak na puder naturalny'. Może i lekko wygładza zaraz po nałożeniu ale po kilku godzinach wygląda słabo. Pod okiem wygląda ok, nie za sucho. Właściwie nadaje się tylko pod oczy ale może to kwestia dobrego korektora z pixie, który wypełnia drobne zmarszczki. W tej cenie można mieć dużo lepszych pudrów, choć ciężko znaleźć takie bez talku w składzie.
    Zalety:
    • Dobry pod oczy
    • Dobry skład bez talku
    • Wydajny
    Wady:
    • Słabo wygładza
    • Kiepsko utrwala
    • Po kilku godzinach jest widoczny, waży się, podkreśla fakturę skóry
  • 1 października 2021 o 11:00
    Pięknie wygładza skórę oraz utrwala makijaż
    Kosmetyki do makijażu polskiej marki Pixie Cosmetics mile mnie zaskoczyły - zrecenzowałam już tusz do rzęs, korektor pod oczy oraz sprasowany cień do powiek. Jako wisienkę na torcie, a więc na samym końcu postanowiłam ocenić puder utrwalająco-wygładzający Beauty and the Blur, ponieważ najdłużej mu się przyglądałam. Jestem w tej kwestii wymagająca - a puder zdecydowanie nie powinien wyglądać sztucznie, podkreślać suchych skórek czy też bielić skóry. Jak spisał się puder od Pixie? O tym poniżej. Opakowanie kosmetyku jest nie tylko śliczne, ale i naprawdę bardzo solidne - gruby plastik świetnie chroni puder. Przezroczysty słoiczek umożliwia sprawdzenie odcienia pudru. Wewnątrz z kolei znajdziemy zasuwkę, dzięki której puder nie migruje po całym opakowaniu i nie wysypuje się - super! Ogólnie moje pierwsze wrażenia były bardzo pozytywne, bo kto nie lubi ładnych, a przede wszystkim funkcjonalnych opakowań? :) W składzie pudru wyróżnić możemy między innymi: mikę, wosk karnauba, skrobię kukurydzianą, krzemian wapnia, piasek wulkaniczny, a nawet dwa emolienty. Jest bezpieczny i bardzo naturalny, co szczerze mi w nim odpowiada. To chyba pierwszy mineralny puder, z jakim w ogóle mam styczność. Jak się okazuje, skład pudru ma jednak ogromne znaczenie. Puder Pixie ma postać drobniutko, wręcz idealnie zmielonego pyłku, dzięki czemu pięknie wtapia się w skórę. Jego odcień jest jasny, blisko mu do transparentnego i świetnie współgra z jasnym odcieniem mojej karnacji. Jest bezzapachowy, bardzo delikatny dla skóry. Nie powoduje przesuszenia, nie podkreśla suchych skórek, nie zapycha porów. Puder stosowałam do wykończenia oraz utrwalenia makijażu, delikatnie wklepując go w skórę dużym pędzlem o syntetycznym włosiu (Sephora - ale wersja z US). Bardzo ładnie trzyma się pędzla i nadmiernie nie pyli. Już po kilku użyciach zauważyłam, że bardzo dobrze łączy się z każdym płynnym i kremowym podkładem (sypkich nie posiadam). Na buzi prezentuje się naprawdę pięknie, bardzo lekko i naturalnie, zdecydowanie nie odznacza się. Cudownie wygładza skórę oraz lekko ją rozświetla, nadając jej satynowe wykończenie. Przy okazji też dość dobrze matuje, a moja mieszana cera nie wyświeca się w okolicach strefy T przez około 5-6 godzin - a to naprawdę długo. Po zastosowaniu pudru makijaż jest utrwalony, a poprawki nie są potrzebne tak naprawdę przez długi czas. Na duży plus zasługuje również wydajność kosmetyku - mamy tu aż 4,5 g, po prawie miesiącu stosowania ubytek jest minimalny. Podsumowując, puder szczerze mnie zachwycił i z przyjemnością nadaję mu miano mojego kosmetycznego ulubieńca - już nie wyobrażam sobie utrwalenia makijażu przy użyciu innego produktu. Do tej pory chętnie sięgałam po pudry bambusowe, ale widzę kolosalną różnicę, przede wszystkim w trwałości pudru Pixie oraz tego, jak naturalnie i lekko wygląda na buzi. Cena pudru to 54 zł za refill (można nim uzupełnić dotychczas używane opakowanie - świetny pomysł!) lub 69 zł za opakowanie w formie plastikowego słoiczka. Biorąc pod uwagę wydajność, to dobry zakup który bardzo Wam polecam <3