Pudry do twarzy

Claresa Klaudia Cukier Puder x Claresa, SugarPowder, Illuminating Powder Puder sypki rozświetlająco – wygładzający

• 10 lipca 2024 o 7:30
    Jest okej.
    Kupilam ten puder, bo zachecil mnie do tego fakt, ze jest rozswietlajacy, a ja lubie pudry, ktore maja w sobie delikatne, subtelne drobinki. Puder jednak mnie nie zachwycil - jest bardzo zwyczajny, drobinki sa dosc duze i mocno widoczne, jesli akurat zbierze sie ich duzo na pedzlu. Utrwalenie makijazu okej, daje rade. Wygladza, ale na tym samym poziomie, co wiekszosc pudrow na swiecie. Generalnie nie ma w nim niczego szczegolnego ani negatywnego. Taki o. Plus za ladny zapach.
    Zalety:
    • jest okej
    Wady:
    • bardzo przecietny
    • za duze drobinki
    Paanicz
    15 marca 2024 o 9:46
    Spoko, ale kolor nie dla mnie
    Generalnie puder bardzo fajny, ślicznie wygładza i ma niespotykane drobiny różowo złotego brokatu. Natomiast jak dla niestety różowy kolor pudru nie jest odpowiedni z uwagi na ciepłe tony skóry. Zużyje do neutralizacji zbyt pomarańczowego podkładu, natomiast drugi raz już go nie kupię z uwagi na ten kolor. Dla osób z chłodnymi różowymi tonami skóry myślę że będzie strzałem w 10!
    Zalety:
    • wygładzenie
    • rozświetlenie
    Wady:
    • kolor
  • 4 marca 2024 o 19:10
    Śliczny, pachnący, ale jest wszędzie
    Jest naprawdę cudny i idealny..no prawie, bo przy nakładaniu sypie się wszędzie. Przynajmniej ja mam taki problem, ale ubranie robocze i można próbować. Wygląda na skórze bardzo ładnie i promiennie, a do tego cudownie pachnie. Prawdziwy cukier puder, sama słodycz ???? utrzymuje się też naprawdę nieźle.
    Zalety:
    • Zapach, wygląd, efekt, trwałość
  • 29 lutego 2024 o 15:41
    Bajecznie pachnie - jak truskawkowy deser!
    Puder Claresa SugarPowder kupiłam w drogerii Hebe. Ładne "flamingowe" pudełeczko, a w nim puder o zapachu... deseru truskawkowego! Proszek jest różowy, posiada iskrzące się drobinki. Kosmetyk przypadł mi do gustu, bo daje naprawdę ładne, rozświetlone wykończenie, a jednocześnie utrwala makijaż. Minusem jest brak gąbeczki, czy też puszka. Ja nakładam ten puder gąbeczką, a innym razem sięgam po gruby pędzel. Puder tak pięknie pachnie, że... ja nie mam pytań! Przyjemnie jest używać takich pachnących kosmetyków. Puder nie zapycha porów i nie powoduje żadnych nieprzyjemnych wyprysków. Jest delikatny, a jednocześnie skutecznie matowi make-up. Jestem bardzo zadowolona z tego zakupu i na pewno kupię ponownie - ot, chociażby dla tego bajecznego zapachu. Polecam.
    Zalety:
    • zapachu! - wykończenie, - efekty.
    Wady:
    • brak puszka.
  • 6 lutego 2024 o 22:33
    A mi do gustu przypadł
    Nie wiem z jakiego powodu, ale moja skóra nie toleruje większości pudrów. No jakoś 'nie leżą' mi na twarzy tak jakbym chciała. Pomimo posiadania cery mieszanej (a niegdyś tłustej), sięgnęłam po puder rozświetlający Claresa Sugarpowder. I póki co zużyłam już dwa opakowania. Puder ma kolor jasnoróżowy, który naprawdę dobrze i świeżo wygląda na twarzy. Mam bardzo jasną karnację i nie przyciemnia mnie ani nie wybiela. Bardzo ładnie bluruje pory. Utrwala makijaż na kilka godzin. Bez problemu nakłada się go zarówno gąbeczką jak i puszkiem. Posiada rozświetlające drobiny, ale nie rzucają się nachalnie w oczy. Jakby tego było mało to przepięknie pachnie cukrem pudrem. I do tego ta cena! Zapłaciłam w promocji jakieś 24 zł za opakowanie, które używałam 4 miesiące.
    Zalety:
    • Utrwala
    • Rozświetla
    • Ładnie pachnie