Wody perfumowane damskie

Masaki Matsushima Masaki Fluo EDP

notino.pl
Masaki Matsushima Fluo woda perfumowana 40ml
Masaki Paris Fluo

Nasi użytkownicy zostawili 21 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 30 marca 2025 o 18:59
    trochę szampon a trochę perfumy
    Te perfumy są bardzo dobrym przykładem tego, że zapach zupełnie inaczej brzmi w perfumerii lub drogerii kiedy nos jest trochę zmęczony innymi zapachami a zupełnie inaczej w domowym zaciszu kiedy testujemy go na spokojnie. Oczywiście zachwyciłam się nim w drogerii i postanowiłam kupić cały flakon. Flakon jest wykonany z grubego szkła, które utrzymane jest w bardzo kolorowym tonie kojarzącym się zdecydowanie z okresem wakacyjnym. Całość zwieńczona jest przezroczystą zatyczką więc jest kolorowo ale nie do przesady. Masaki zachowało pewnego rodzaju wyważenie. Gdybym miała przestawić pierwsze skojarzenia to na pewno jest to zapach cytrusowy i owocowy. W nutach głowy znajdziemy tropikalne owoce takie jak marakuja, kumkwat oraz grejpfrut. Nuty serca są wzbogacone również o kwiaty ponieważ oprócz owocowego akcentu w postaci nektarynki znajdziemy tam piwonię oraz lotos. Baza jest bardzo subtelna i nie przytłaczająca ponieważ jest piżmowa. Zapach otwiera się owocowym uderzeniem ponieważ nie czuć w pierwszych chwilach kwiatów tylko owoce. Nie są to owoce wygrzane na słońcu i ociekające sokiem lecz trochę kwaśne tak jakby ktoś dopiero je kroił i zapach owoców mieszałby się ze skórkami. Po kilku minutach do głosu dochodzą kwiaty, które mieszają się z owocami i w moim odczuciu to jest moment, w którym z tego zapachu zaczyna robić się trochę zapach drogeryjnego owocowego szamponu. Wiem, że wiele osób zachwyca się tym zapachem ale na mojej skórze szampon i syntetyczność zabijają całą przyjemność, którą sprawia mocno owocowe otwarcie. Gdy zapach trochę już trwa na skórze i zaczyna wybrzmiewać baza jest trochę mniej szamponowo ale nie mogę pozbyć się tego wrażenia. Ogólnie jest to zapach typowo wakacyjny i letni i na pewno wiele osób będzie go nosiło z przyjemnością ponieważ na pewno nie przytłoczy. Jest to zapach z kategorii lekkich i łatwych w noszeniu oraz odbiorze. Trwałość jest na mojej skórze bardzo słaba ponieważ po 3 godzinach muszę ponawiać aplikację. Czasami są to 4 godziny ale nadal jest to bardzo krótka trwałość nawet jak na perfumy owocowe. * Przepraszam za poziome zdjęcie ale podczas dodawania recenzji jest pionowe a po dodaniu zmienia się na poziome i nie jestem tego w stanie poprawić :(
    Zalety:
    • solidnie wykonany flakon w optymistycznej kolorystyce
    • zapach jest lekki i łatwy w noszeniu
    Wady:
    • na mojej skórze staje się syntetyczny i szamponowy
    Sayroan
    7 listopada 2024 o 17:31
    Super zapach nietuzinkowy
    Perfumę kupiłam z polecenia ekspedientki. Miałam już tyle różnych perfum, że nie wiedziałam które kupić. I wybór trafił na te. Opakowanie szklane jest bardzo ładne i przyciąga wzrok. Flakon czasami nieporęczny. Nuty głowy rozpoczynają się orzeźwiającą i soczyście świeżą mieszanką grejpfruta, kumkwata i passion fruit. W nutach serca kompozycja kwiatowa peoni i kwiatu lotosu, nektarynek. Ciepłą bazę stanowi krystaliczne piżmo. Perfuma trwała, nietuzinkowa na codzień, lub porę wiosenno- letnią i raczej na dzień.
    missi13
    15 października 2024 o 15:26
    Bardzo fajna na dzień !
    Moje odkrycie tegorocznych wakacji, uważam że te perfumy są po prostu stworzone na lato ! Perfumy zamknięte w prostym, kolorowym flakonie- już same jego barwy kojarzą mi się z młodością, beztroską i szaleństwem - i w sumie tak pachną ! W nucie tzw "serca"wyczuwalne są Kwiat peoni, kwiat lotosu, nektarynka Nuta bazowa to Krystaliczne piżmo. Nuta głowy to zdecydowanie grejpfrut. I właśnie dzięki temu soczystemu grejpfrutowi zawdzięczamy tą nutkę orzeźwienia. Uważam że perfumy pasują do kobiet energicznych, pełnych pasji i zakręconych. Sam zapach utrzymuje się na skórze i ciuchach naprawdę długo, także zdecydowanie możemy je nazwać trwałymi. Jeśli chodzi o wydajność to także uważam je za bardzo wydajne.
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
  • 27 maja 2024 o 8:42
    Wakacje w butelce
    Kupiłam ten zapach w Hebe na promocji, ponieważ od jakiegoś czasu o nim myślałam. Jest to zapach mocno owocowy, najbardziej czuć grejpfruta oraz marakuję z lekką nutą kwiatów. Flakon jest bardzo kolorowy i radosny. Sam zapach utrzymuje się dość długo ale nie jest męczący i nie boli głowa. Jest orzeźwiająco- słodki. Kojarzy mi się z wakacyjnym owocowym koktajlem. Poprawia humor. Jest wydajny. Zdecydowanie na dzień jak i na letni wieczór.
    W perfumerii
  • 24 maja 2018 o 13:44
    Uwielbiam
    Kocham ten zapach - świeży owocowy po chwili zamienia się subtelny i kobiecy. Dość trwałe spryskane rano włosy jeszcze późnym wieczorem ślicznie pachną. Jeśli ktoś jest fanem zapachów cytrusowych będzie zachwycony. Oryginalne i kolorowe opakowanie, jedyny minus to wysoka cena ale raz na jakiś czas warto zainwestować w droższe perfumy - szczerze polecam są piękne.
    Zalety:
    • cudowny zapach, trwałość
    Wady:
    W perfumerii

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie