Suche szampony

Batiste Retro Love Dry Shampoo Suchy szampon do włosów

Nasi użytkownicy zostawili 154 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

Iwona_C
    10 kwietnia 2024 o 12:23
    Przyjemnie pachnie i dobrze odświeża włosy nadjac im lekkości i objętości.
    Suchy szampony zawsze mam w zapasie, nie wiem jakim cudem do tej pory w mojej kolekcji nie pojawił się Batiste ale miałam go okazję przetestować bo dostałam w prezencie egzemplarz Retro Love. Prawdę mówiąc to chyba jeden z lepszych suchych szamponów jaki używałam do tej pory, chodź trochę zdenerwowała mi aplikacja bo trafiło mi się wadliwe opakowanie. Szampon ma dużą pojemność 200 ml i opakowanie w postaci metalowej butelki zawierającej spray oraz atomizer rozpylający zabezpieczony zatyczką. Szata graficzna jest bardzo ładna z biało-czarnym nadrukiem gwiazd, dodatkowo znajdziemy tu zielony napis Batiste Dry szampon oraz nazwę wersji zapachowej na różowym pasku. Niestety największy problem miałam z aplikacją szamponu ponieważ już po kilku użyciach mój rozpylacz odmówił posłuszeństwa i chlapał na około skoncentrowanym białym szamponem w wyniku czego wszystko miałam w białych plamach i to nie tylko łazienkę ale również ubranie twarz i włosy i to jest jedyny minus jaki znalazłam w tym produkcie. Zapach jest przyjemny czy retro nie wiem ale mi się podoba. Jest kwiatowy z delikatnie wyczuwalną ostra i pieprzną nutą.Na włosach po aplikacji wyczuwam go krótką chwilę. Aplikacja jest prosta, rozpylony produkt na włosy z odległości około 30 cm, następnie go wmasowujemy i wyczesujemy szczotką .U mnie na czarnych włosach po rozpyleniu faktycznie widać biały osad, ale bardzo łatwo go wyszczotkować i po tym zabiegu nie ma po nim śladu. Włosy od razu wyglądają świeżo, są ładnie odbite u nasady i mają zwiększoną objętość. To działanie odświeżające jest dość długie i nie znika po kilku godzinach, ale nawet następnego dnia włosy nadal wyglądają dobrze i zachowują objętość. Szampon nie usztywnia włosów, pozostawia je przyjemne w dotyku i miękkie. Nie mam żadnych zastrzeżeń do działania tego produktu, oczywiście prócz wadliwego opakowania jakie mi się trafiło, jednak nie ma ono żadnego wpływu na moją ocenę i na sposób działania szamponu. Miło mi się współpracuje z tym produktem, chętnie zakupię go ponownie.
    Zalety:
    • konsystencja suchego szamponu
    • przyjemny kwiatowy zapach z ostrą nutą
    • wygodna aplikacja
    • łatwo wyczesuje się z włosów
    • odświeża je, nadaje im miękkości i lekkości
    • sprawia ze są odbite u nasady z ładną objętością
    • długotrwałe działanie, włosy nawet następnego dnia wyglądają świeżo
    • ładne grafika opakowania
    • dobra wydajność
  • 29 czerwca 2022 o 11:22
    To było nasze pierwsze i ostatnie spotkanie
    Produkt kupiłam w Rossmannie na wyprzedaży końcowej, kosztował groszowe sprawy, coś około 5 zł, dlatego żal nie wziąć. Dodatkowo była uszkodzona tylko plastikowa zatyczka, która nie miała żadnego wpływu a używanie szamponu. Mam włosy o kolorze ciemny blond, często się przetłuszczają, przez co muszę myć włosy praktycznie codziennie. Jest to dość uciążliwe, dlatego w takich sytuacjach decyduję się na używanie suchych szamponów. Moja skóra, włosy i ja sama bardzo lubimy się z produktami Batiste. Jedyny nasz problem w niektórych przypadkach to zostawianie białych śladów i to zawsze. Niestety. W tym przypadku rożnie to było. W momencie gdy przetłuszczenie było delikatne, dawał radę, gdy było już większe białe ślady pojawiały się od razu a i tak efekt ukrycia tłustych włosów był znikomy. W takich sytuacjach działa tylko popsikanie płynną odżywką na miejsce użycia suchego szamponu. Żadne wcieranie czy wyczesywanie nie działa. Jest wydajny, bardzo przyjemnie pachnie i opakowanie również jest niczego sobie. Ze względu na pozostawianie białych śladów nie zdecyduję się na niego więcej.
    Zalety:
    • super działa przy delikatnie przetłuszczonych włosach
    • wydajny
    Wady:
    • pozostawia białe ślady przy większych sytuacjach awaryjnych
    • chyba mało gdzie jest dostępny
  • 5 kwietnia 2022 o 19:09
    Rewelacyjne odświeżenie
    To mój pierwszy suchy szampon więc nie mam porównania do innych produktów z tej kategorii. Zachęcona opiniami na wizaż. Pl skusiłam się na ten szampon i to był strzał w 10. Mam włosy długie i przetłuszczają celu się muszę jeszcze myć codziennie a dzięki temu wynalazkowi przedłużam ich świeżość o 1 dzień. Włosy po spryskaniu tym spreyem są mega uniesione u nasady a sklejone pasma zamieniają się w leje świeże włosy.am ciemne włosy i szampon noe pozostawia białego a lotu na nich po porządnie wy czesaniu ich. Jestem bardzo zadowolona
    Zalety:
    • Fajna szata graficzną
    • Dostępność i cena
    • Przedłuża świeżość włosów
    • Odbija je u nasady
  • 14 marca 2022 o 7:37
    Rewelacja!
    Suche szampony od Batiste to moje ulubione produkty tego typu. Szampon świetnie odświeża, nie bieli, nie wysusza skóry głowy, ładnie nadaje objętość i w dodatku cudnie pachnie. Retro love to mój ulubiony wariant zapachowy, a miałam już chyba wszystkie możliwe. Opakowanie jest wygodne, a produkt wydajny. Ja jestem mega zadowolona. Świetna sprawa na wyjazdy.
    Zalety:
    • cudowny zapach
    • nie wysusza skóry głowy
    • nadaje objętość włosom
    • nie bieli
  • 15 grudnia 2021 o 11:21
    Strzał w 10
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Bardzo spodobała mi się grafika opakowania. Szampon wygodny w stosowaniu. Dobrze się rozprowadza. Ma przyjemny zapach oraz fajnie odświeża. Z pewnością będę polecać rodzinie i znajomym
    Otrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl

Zobacz także inne Suche szampony