Suche szampony

Batiste Naturally, Plant-Powered Dry Shampoo Green Tea & Chamomile Suchy szampon do włosów

notino.pl
Batiste Naturally Suchy Szampon do włosów z Zieloną Herbatą i Rumiankiem 200ml
Batiste Naturally

Nasi użytkownicy zostawili 150 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 15 września 2024 o 12:23
    Feralny egzemplarz? Mi się nie sprawdził
    Suchy szampon miałam okazję wypróbować podczas wyjazdu. Marka Batiste cieszy się uznaniem wśród konsumentów, jednak ja mam w stosunku do niej dość mieszane uczucia. Nie zawsze jestem zadowolona z ich produktów. Ale nie dla każdego muszą być odpowiednie te same produkty, trzeba wypóbować je samemu. Opakowanie całkiem ładne, wyróżnia się na tle tych jasnych i kolorowych. Atomizer działa sprawnie, chociaż czasem strumień jest za mało rozproszony i mam wrażenie, że psika za mocno na zbyt małą powierzchnię. Dowodem na to jest taki zbity osad na włosach, które wyglądają jakby proszek się do nich po prostu przykleił. Nie da się tego wytrzepać z włosów, trzeba to precyzyjnie zdejmować palcami. Sytuacja ta przydarzyła się najpierw mojemu towarzyszowi podróży, a później także mnie. Poza tym na szczęście reszta proszku dość szybko znika. Szampon ma niezbyt przyjemny ziołowy zapach. Na początku był mi obojętny, ale parę godzin później zaczęłam się zastanawiać co tak dziwnie pachnie. Nie wpadłam na to, że to suchy szampon. Dopiero przy kolejnym użyciu skojarzyłam, że to właśnie ten zapach czułam i byłam nim zirytowana. Efekty są przeciętne, początkowo fryzura jest odświeżona i wygląda dobrze pod względem objętości, ale po paru godzinach włosy wracają do stanu sprzed użycia produktu. Znam tańsze suche szampony, które działają dłużej. Mam natomiast obecnie wersję wiśniową Batiste i jestem z niej duuużo bardziej zadowolona (chyba najlepszy suchy szampon jaki miałam). Może trafiliśmy na feralny egzemplarz tego rumiankowego... Podsumowując, szampon ten nie przypadł mi do gustu. Ma irytujący mocny zapach, przeciętne działanie i trzeba ostrożnie psikać bo lubi zostawiać dziwne sklejone ślady. Może to wina konkretnego egzemplarza, ale niestety muszę na jego podstawie wystawić ocenę, która będzie niezbyt wysoka. 2 gwiazdki zostawiam.
    Zalety:
    • Odświeża fryzurę
    • Nie bieli włosów (poza tymi miejscami w których je skleja)
    Wady:
    • Mocny ziołowy zapach
    • Proszek miejscami skleja włosy
    • Odświeża włosy na zbyt krótko
    Inne
  • 3 sierpnia 2024 o 14:53
    Delikatny suchy szampon Batiste
    Jest to dość delikatny suchy szampon. Włosy nie są po nim sztywne i matowe, łatwo go wyczesać. Nie mniej jednak jest on skuteczny. Fajny i lekki. Ma delikatny, przyjemny zapach, ja za bardzo wyczuwam rumianek i to jedyne co mi przeszkadza. Ma idealny atomizer, zakrętka w ogóle się nie brudzi. Polecam!
  • 16 stycznia 2024 o 17:44
    Świetny!
    Używa od:próbka
    Batiste sprawdza się zawsze i wszędzie : ratuje nawet najbardziej nieuniesione włosy, odświeża i ratuje fryzurę w każdej sytuacji. Dry Shampoo Green Tea & Chamomile delikatne i naturalnie pachnie, jest delikatniejszy niż tradycyjne Batiste, ale równie skuteczny.
    Glooves
    16 stycznia 2024 o 11:21
    Świetny sposób na świeże włosy
    Suchy szampon do włosów Batiste Naturally sprawdził się na moich włosach naprawdę świetnie. Przede wszystkim po zastosowaniu na włosach nie pozostawia nadmiernie białych śladów. Odświeża włosy i pozostawia piękny zapach. Uwielbiam produkty Batiste i ten również skradł moje serce.
  • 15 stycznia 2024 o 23:52
    Fajny na co dzień
    Ładnie odświeża włosy. Często psikam na samą grzywkę, żeby dodać jej trochę objętości i wtedy lepiej się układa. Nie zostawia białych śladów na włosach i nie trzeba go mocno wczesywać. Wydajny przy codziennym użytkowaniu. Pachnie rumiankiem, więc jeśli ktoś lubi taki zapach to jest przyjemny.

Zobacz także inne Suche szampony