Wody perfumowane damskie

Chloé Eau de Parfum Naturelle
notino.pl

• 2 czerwca 2024 o 11:25
    Zielona gorzka róża
    Od razu wiadomo, że to Chloe. Specyficzna drażniąca nuta, jakaś chemia, która od zawsze mnie irytowała. Zapach mocno zielony, gorzki, wytrawny. Pokrzywa ? :) Mocne akcenty cytrusowe. Nie czuję tam ani grama słodyczy. Róża w tych perfumach to ledwie zarysowany pączek wśród gąszczu łodyg i listków. I to nie czerwona róża, ale biała. Zapach wyłącznie na ciepłe dni, w zimie nie wyobrażam sobie go nosić. Jest świeży, kłujący, idealny do biura, na upały. Trwałość średnia, projekcja też, ale wyczuwalny dla otoczenia po kilku godzinach.
    W perfumerii
  • 15 marca 2024 o 10:59
    Naturalnie, że piękne
    Używa od:próbka
    Perfumy, Chloe Rose Naturelle. Powiedzieć o nich ,że są ładne to nic nie powiedzieć. Są wyjątkowe i inne, czuć w nich naturalność i dziewczęcą elegancję. Ideał do biegania boso w deszczu po rozgrzanej upałem ziemii. Białą, czystą, lnianą suknie rozwiewa wiatr, chyba idzie burza. Róże boją się o swoje cenne płatki chowają swoje piękne rozłożyste kwiaty, chcąc uniknąć dużych strat. Wiatr robi się co raz ro silniejszy, roznosi zapach róż.... Chyba już po burzy, czuć tą intrygującą nutę mokrej, parującej ziemii, i te Róże, one wciąż pachną. Woda perfumowana, ukryta w typowym dla całej linii Chloe Chloe flakonie. Udekorowany zieloną, ręcznie wiązaną wstążką.
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
    masia84
    19 października 2022 o 0:34
    Świeży i kobiecy
    Nie jestem fanką zapachów Chloe, są jak dla mnie zbyt cieżkie lub zbyt mdłe. Zawsze omijałam je szerokim łukiem...do czasu. Po wizycie w perfumerii Douglas, jedna z konsultantek spryskała "czymś" mój nadgarstek. Trochę niepewnie zaczęłam wąchać co to za CUDO i tutaj nastąpił uśmiech, taki jak do tej pory wywoływały( i nadal wywołuje) u mnie Pure Poison. Zapach taki jak lubię: świeży, zdecydowany i "zimny". Zero słodyczy, choć to dziwne bo pachnie niezwykle kobieco. Trochę połączenie zapachu orientu z mega świeżością, która dominuje. Zapach - jak dla mnie, po prostu piekny ALE ...niestety nie jest trwały. Po ok.2 godzinach po perfumach nie ma śladu. Bardzo chętnie ich używam, ale sprawdzają się - w zasadzie ich zapach, tylko latem, ponieważ szybko wietrzeją. Myśle, że cena też nie jest adekwatna do ich trwałości. Jednak gdyby zapach utrzymywał się tak długo jak Pure Poison <3, został by ze mną na długo, a tak to raczej nie prędko kupię kolejny flakonik, chociaż zapach jest śliczny.
    Zalety:
    • Ładny flakonik
    Wady:
    • Trwałość, dokładnie jej brak
    • Cena nieadekwatna do trwałości
    W perfumerii

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie