Toniki i hydrolaty

AA Pure Derma, Normalizujący tonik

• 15 kwietnia 2025 o 13:17
    Okropnie śmierdzi :(
    Mam skórę suchą alergiczną i lubię produkty AA więc ten tonik był dla mnie naturalnym wyborem. Tonik spełnia swoje zadanie ale przez dwa minusy zdecydowanie nigdy więcej go nie kupię: opakowanie i zapach. Opakowanie to butelka z zamknięciem na klik które w moim wypadku było nieszczelne. Wolę opakowania z pompką, od lat już nie pocieram twarzy wacikami, dlatego przeniosłam produkt do innej butelki - z pompką. Zapach - okropny, drażniący, techniczny, przywołuje zapach smaru z warsztatu. Myślałam że może się przekonam ale jednak nie, zapach utrzymuje się cały dzień na skórze twarzy i czuję go, dlatego ten minus zupełnie skreśla ten tonik. Szkoda. Bubel
    Zalety:
    • działanie (?)
    Wady:
    • okropnie śmierdzi
    • opakowanie (bez pompki)
  • 29 maja 2024 o 9:56
    Po prostu ok.
    Lubię toniki w mojej pielęgnacji, bez nich potrafi pogorszyć mi się stan cery. Ten kupiłam jak zwykle na promocji w Rossmannie, choć wielkiego wyboru i tak nie było. Zapłaciłam jakieś 8 zł z groszami. Cały tonik od razu przelałam do butelki z atomizerem po innym toniku. Od dawna nie używam do tonizacji płatków. Jego konsystencja była typowa, zupełnie wodna. Był przezroczysty i nie miał zapachu, a przynajmniej ja nic nie wyczuwałam. Na moje tłustej cerze z tendencją do niedoskonałości sprawdził się dobrze. Wchłaniał się nie pozostawiając żadnej warstwy, nie podrażnił skóry, nie wysuszał, współgrał z kolejnymi krokami pielęgnacji. Miał dobrą wydajność, bo wystarczył mi na 5 miesięcy stosowania 2 x dziennie. Tylko tyle i aż, tyle. Normalizacji żadnej nie zauważyłam, ale też jej nie wymagałam. Cudów od toników nie oczekuję i cieszę się, gdy nie szkodzą. Byłam z niego zadowolona.
  • 2 sierpnia 2023 o 13:40
    Zwykły tonik
    Dla mnie jest to zwykły, poprawny tonik do twarzy. Jest wydajny, bo używając go codziennie zużyłam go po ok. 6 miesiącach, więc na plus, że PAO jest dłuższy (9 miesięcy). Dla mnie małym minusem jest to, że nie ma zapachu, bo lubię jednak jak kosmetyk przyjemnie pachnie, ale ta informacja jest na opakowaniu, więc nie będę się na siłę czepiała. Produkt nie podrażnia, nie uczula.
    Zalety:
    • Wydajny
    • Nie podrażnia
    • Prosty skład
  • 14 czerwca 2023 o 21:59
    Dobry tonik
    Nie mam zastrzeżeń co do tego toniku. Jestem w trakcie jednego opakowania i muszę przyznać, że znacznie polepszyła mi się cera, która stała się nawodniona i już nie szorstka jak kiedyś. Chętnie spróbuję jeszcze wersji różowej dla skóry suchej i wrażliwej.
  • 10 marca 2023 o 2:07
    Niestety mimo dobrego składu podrażnia
    Przy wyborze toniku zwracam szczególną uwagę na to, by nie zawierały alkoholu i perfum. Mimo, że nie mam cery reaktywnej, w przypadku toników zdarzały mi się przypadki podrażnienia. Patrząc na skład toniku od AA, wydaje się być idealny. Brak alkoholu, brak perfum. Krótka lista składników, do tego opisane działanie każdego z nich. Kupiłam bez wahania. Konsystencja lekko gęstej wody. Bezzapachowy. Przy nakładaniu palcami nie ma problemów. Zostawia nieco lepką warstwę na skórze. Niestety tonik nie dla mnie. Niby hipoalergiczny i przeznaczony dla cery wrażliwej, ale! Któryś ze składników silnie podrażnia, zwłaszcza policzki. Po użyciu skóra jest rozgrzana i mocno piecze przez kilka godzin. Co ciekawe nie pojawia się to od razu tylko co najmniej po godzinie. Próbowałam wielu podejść licząc na przyzwyczajenie się cery. Nic z tego. Stosowanie rzadziej, też nie zmieniło sytuacji. Szkoda, bo skład naprawdę dobry. Zużyję go na szyję, bo tam o dziwo, ta reakcja nie występuje. Kolejnego opakowania na pewno nie kupię.
    Zalety:
    • Prosty skład. Brak alkoholu i perfum
    • Dostępność
    Wady:
    • W moim przypadku silnie podrażnia