Cienie do powiek

notino.pl
Lovely Cupcake

• 18 lutego 2025 o 18:28
    Mój cukiereczek
    Paletkę zakupiłam, ponieważ chciałam spróbować swoich sił w kolorowych makijażach, a cena była naprawdę dobra (ok.20 zł za 16 cieni). Mamy tu zestaw słodkich, pastelowych odcieni. Są zarówno maty jak i błyski (niektóre to typowe brokaty, a inne bardziej perłowe). Wszystkie cienie są moim zdaniem jak najbardziej "używalne" oprócz ostatniego fioletu w brokacie, ponieważ jest to sam suchy brokat. Kolory są jasne, ale intensywne. Dobrze mieszają się ze sobą i z cieniami z innych firm. Nakładane palcem nie robią plam, co zdarza się gdy nakładam je pędzlem. Trzymają się wiele godzin na powiekach, choć nie używam bazy, a jedynie korektor. Co do opakowania, to jest zwyczajne, plastikowe. Chętnie sięgam po tę paletkę i mogę ją szczerze polecić innym. Czy kupię ponownie? Nie, bo końca cieni nie widać. Ale gdybym miała wybrać coś w tej cenie podobnego, to wybrałabym właśnie to.
    Zalety:
    • Intensywne kolory
    Wady:
    • Jeden cień jest beznadziejny
  • 19 sierpnia 2024 o 13:43
    Perełka
    Mam kilka paletke ale tą kupiłam, ponieważ bardzo lubię kolorowe makijaże. Szukałam kolorowej paletki w dobrej cenie. Cienie są bardzo dobrze napigmentowane. Łatwo się z nimi pracuje bardzo dobrze sie bledują i nie osyują. Opakowanie jest klasyczne i bardzo praktyczne
    atomos
    18 stycznia 2024 o 21:56
    nawet fajna...
    Paletka tania, nie spodziewałam się spektakularnych efektów, ale naprawdę jestem z niej zadowolona :) niestety z brokatowych cieni trudno jest wydobyć jakikolwiek efekt, bo są bardzo delikatne, jednak matowe cienie- baaardzo mi sie podobają. Co prawda osypują się, jednak są dobrze napigmentowane. A i sam dobór kolorów jest śliczny- fioletowy, błekitny i brzoskwiniowy odcien- fenomenalne! jednak tylko połowa paletki się do czegokolwiek nadaje ;p
    Zalety:
    • poprawne matowe cienie
    • cudowne kolorki
    Wady:
    • praktycznie nie widoczne brokatowe cienie
    • osypują się
    Japko12
    19 marca 2023 o 19:33
    Mi nie podeszła
    Faktycznie jest kilka fajnych kolorów, ale duża część nie nadaje się do niczego. Brokaty się sypią, niektóre kolory rolują się bardzo mocno, część jest bardzo słabo napigmentowana. Ciekawy wybór kolorów, ale słaba jakość.
    Zalety:
    • Duży wybór kolorów
    • Ładne kolory brokatowych cieni
    Wady:
    • Osypujące brokaty
    • Słaby pigment
    • Rolujące się kolory
    • Słaba trwałość
  • 17 stycznia 2022 o 18:43
    Pastele
    Długo zastanawiałam się czy ją kupić bo ja jestem wielbicielką mocnego makijażu, nie stronię od neonowych kolorów, lubię gdy makijaż jest widoczny. Tu kolory są stonowane, mamy kilka błysków i dwa brokaty o dużych drobinach. Błękitów na pewno nie użyję bo to nie moje klimaty ale resztę jak najbardziej. Pigmentacja jest dobra , nie mam się do czego przyczepić. Kolor jest jasny ale jednorodny i widoczny. Ładnie się nakłada i nie roluje na powiece. Trwałość też zadowalająca Złoto-różowy brokat dla mnie świetny. Sama się sobie dziwię że tak często go używam bo do tej pory brokaty kojarzyły mi się troszkę z tandetą. Oczywiście trzeba je przykleić na jakiś klej bo potrafią się po jakimś czasie delikatnie osypać pod okiem. Cienie godne polecenia. Ładnie się blendują, nie smuża i nie robią plam. Dobrze się trzymają na bazie i cały dzień ładnie wyglądają. *dostępność i cena Paletę CUPCAKE kupiłam w Rossmannie na promocji za 15,50 zł. Cena super biorąc pod uwagę ilość cieni (16).Za regularna cenę 35 zł nie wiem czy bym się skusiła bo w końcu to niszowa marka . *opakowanie Paleta wykonana jest z mocnego plastiku ale całość i tak wygląda dość tanio. Wybaczam bo gdyby opakowanie było ładne , zdobione czy metalowe to produkt byłby automatycznie droższy. Jest ona w kolorach błękitnym i różowym więc bardzo słodko - jak wata cukrowa. *Pigmentacja Pastelowa paleta czyli kolory delikatne, rozbielone , dziewczęce. Myślę że taki był pomysł twórców, Pigmentacja na prawdę bez zarzutu PLUSY *niska promocyjna cena * ciekawa kolorystyka, inna niż większości palet które wchodzą na rynek *dobra trwałość *nie rolują się , nie znikają z oka, nie robią się prześwity *ładne kolorowe opakowanie *brokaty które urozmaicają makijażu