Wody toaletowe damskie

Miraculum Tempting Promise EDP

Miraculum Tempting Promise - woda perfumowana dla kobiet 50ml 50 ml
Miraculum Tempting Promise

• 2 kwietnia 2024 o 4:30
    Zamiennik Guerlain Aqua Allegoria "Mandarine Basilic"
    WSTĘP Rozumiem, że zapachy Miraculum nie cieszą się powszechnym zachwytem. Wiele osób widząc ich niską cenę zakłada, że mają kiepską jakość. A ja lubię do nich zaglądać, kiedy testery leżą na półce w sklepie. Zawsze znajdę tam coś dla siebie. Przy czym to nie są perfumy, które zakładam potem na randkę, spotkanie z szefem lub rozdanie dyplomów. Na wielkie okazje używam perfum za kilka stówek. Miraculum sprawdza się u mnie na co dzień: kiedy idę na rower, na zakupy, na spacer, do pracy. To tanioszki, których nie trzeba się wstydzić nawet przed samą sobą ;) Jedynym wyjątkiem jest zapach Miraculum "Tempting Promise". Myślcie co chcecie i mówcie co chcecie, ale dla mnie ta woda perfumowana jest idealnym zamiennikiem wody perfumowanej Guerlain Aqua Allegoria "Mandarine Basilic". To nie znaczy, że zapach Miraculum "Tempting Promise" jest moim ulubionym. Mam raczej na myśli, że oddaje wrażenia, które czuję, kiedy spryskam się wodą Guerlain. ZAPACH Przede wszystkim Miraculum "Tempting Promise" to zapach mandarynkowy. Pachnie jak wyrafinowana skórka mandarynki. Albo jeszcze bardziej jak prawdziwa, dojrzała mandarynka, do której jest przyczepiona gałązka i kilka ciemnozielonych, świeżych listków. Czuć tu roślinność, coś szczerego i naturalnego - mimo że, jak się domyślam, zapach jest syntetyczny i nie zawiera składników pochodzenia naturalnego. Dopiero w tle czuć odrobinę cieplutkiej, kobiecej słodyczy i odświeżającej, cytrusowej kwaśności. Na pierwszym planie jest jednak mocne walnięcie mandarynkowo-roślinnej siły. Dodam, że "Tempting Promise" nie ma w sobie nic denerwującego, nie uderza alkoholem, nie powoduje migreny, poirytowania, nie jest duszący, nie otumania, nie drażni. ODPOWIEDNIK WODY GUERLAIN Identyczne wrażenia zapachowe miałam, kiedy używałam wody perfumowanej "Mandarine Basilic" z serii Aqua Allegoria od Guerlain - a zużyłam ich wiele, bo kiedyś non stop kupowałam je swojej Mamie i sobie. Zapach "Mandarine Basilic" też jest mandarynkowy, lecz nie uroczy, słodki i lekki - jest to mandarynka mocno roślinna, świeżo zerwana z drzewa i intensywna. Demonstruje siłę kobiety. Na moim ciele "Tempting Promise" Miraculum pachnie niemal identycznie jak "Mandarine Basilic" Guerlain. PROJEKCJA, TRWAŁOŚĆ Podobieństwo wody perfumowanej "Tempting Promise" z Miraculum do wody perfumowanej "Mandarine Basilic" z Guerlain nie kończy się jednak na nutach zapachowych i ogólnym wrażeniu na skórze. Oba zapachy mają podobną projekcję - otoczenie wyczuwa je, kiedy przebywamy w tym samym pokoju, ale nie jako coś duszącego, tylko eleganckiego i oryginalnego. Oba zapachy są trwałe. Choć Miraculum utrzymuje się u mnie tylko przez kilka godzin i pod koniec dnia znika, a Guerlain jak to Guerlain - potrafi pachnieć nawet przez kilka dni i tygodni, zwłaszcza na szalikach i kurtkach. NA JAKIE OKAZJE To wszystko sprawia, że "Tempting Promise" Miraculum to woda perfumowana, której nie wstydzę się nakładać na ważne okazje. Oczywiście nadal noszę ją na rower, na spacer i na zakupy. Ale spryskuję się nią także na ważne zawodowe spotkania, egzaminy i wizyty lekarskie. Świetnie pasuje do biura, pracy i urzędu. OPAKOWANIE Opakowanie wody Miraculum nie sprawia, że zamiera się w zachwycie. Ale szczerze? Mnie urzeka. Podoba mi się delikatnie pomarańczowy kolor tej wody perfumowanej. I to, że została wlana do przeźroczystej, szklanej, ciężkiej buteleczki w kształcie prostopadłościanu. Lubię białą, solidną, plastikową zatyczkę w kształcie kulki. Spodobała mi się nawet dziewczęca, pomarańczowa kokardka ze wstążki z wydrukowanym napisem "Miraculum", która ozdabia butelkę. CENA Zapłaciłam za wodę Miraculum ok. 40 zł i uważam, że to dobra cena. Ta woda naprawdę dorównuje jakością perfumom za 500 zł. PODSUMOWANIE Jeśli jesteście fankami serii Aqua Allegoria od Guerlain, to zdecydowanie polecam "Tempting Promise" od Miraculum. Kto zna tą serię Guerlain ten wie, czego spodziewać się po Miraculum.
    Zalety:
    • ładny zapach prawdziwej mandarynki rosnącej na drzewie
    • zapach wywołuje wrażenie drogości, sprawdza się na co dzień i na oficjalne okazje
    • zapach nie męczy, nie powoduje bólu głowy, nie jest duszący, alkoholowy ani sztuczny w odczuciu
    • solidne, ładne opakowanie
    • dobra cena
    Wady:
    • to nie są moje ulubione perfumy, ale moim zdaniem obiektywnie nie mają wad
    W perfumerii
  • 8 marca 2024 o 12:34
    Przyjemna mandarynka
    Otwarcie dość zielone, ale szybko ustępuje miejsca mandarynce i neroli. Zapach przyjemny, wiosenny, takie radosne, słoneczne klimaty. Czuję podobieństwo do satsuma. Trwałość oceniłabym jako przeciętną. Nazwa z pewnością nie nawiązuje w żaden sposób do zapachu, a szkoda, bo wyznaję zasadę, że całość produktu powinna być spójna - zapach, nazwa, flakon.
    Zalety:
    • Zapach - nieczęsto spotykana obecnie nuta mandarynki
    Wady:
    • Nazwa - nieadekwatna moim zdaniem do zapachu
    W perfumerii
  • 13 października 2022 o 22:50
    Ani tempting, ani promise...
    Ładna buteleczka przyciąga wzrok. Kształt flakonu i kokardka sprawiają, że nasuwają się pewne skojarzenia z Miss Dior. Szkoda, że zawartość jest daleka od ideału... Nazwa Tempting Promise brzmi obiecująco, ale to co czujemy po skropieniu się tymi perfumami, to zapach rozczarowania. Cos jak syndrom paryski w sprayu. Mówiąc szczerze - nie pamiętam kiedy miałam do czynienia z tak niemile pachnącymi perfumami. Zapach jest moim zdaniem dziwny i wręcz nieprzyjemny. Dziwny, bo ciężko powiedzieć czym te perfumy w zasadzie pachną. Na samym początku czuć dziadkową wodę kolońską, która po chwili przechodzi w specyficzną ostrawą woń, która niczego mi nie przypomina. Analizowałam sobie nuty zapachowe tej wody i naprawdę ciężko powiedzieć co tu poszło nie tak, bo wydawałoby się, że będzie to całkiem przyjemne połączenie. Niestety tak nie jest. Nie czuję tutaj mandarynki, neroli czy piżma. Może ten ostry zapach jest wynikiem połączenia przypraw, ale jednak inaczej wyobrażałabym sobie zapach mieszanki imbiru, anyżu i kardamonu. Pomyślałby kto, że będzie pachnieć jak ciasteczko... Co to, to nie. Perfumy te są totalnie niekobiece, niemiłe dla nosa i fakt, że szybko wietrzeją jest tu zdecydowanie pozytywem.
    Zalety:
    • ładna butelka
    Wady:
    • nieprzyjemny ostrawy zapach, który ciężko sklasyfikować
    • totalnie niekobiecy, i wbrew nazwie niekuszący i nieobiecujący
    • szybko wietrzeje, choć przy tym fatalnym zapachu to w zasadzie chyba plus...