Emulsje, esencje i boostery

Lierac Rosilogie, Double Concentre Neutralisant Rougeurs Installees Dwuetapowy koncentrat neutralizujący uporczywe zaczerwienienia

aska68
    24 września 2022 o 14:59
    Kuracja dwa w jednym na dzień i na noc
    Kupiłam ten krem online w cenie promocyjnej , ponieważ potrzebowałam wzmocnienia /kuracji dla skóry z czerwonymi na policzkach i zaczerwienieniem na szyi . Kuracja Rosilogie spełniła moje oczekiwania. Pewnie dlatego, że była to kuracja intensywna-w jednym pojemniku miałam koncentrat na dzień w kolorze różowym i koncentrat na noc w pięknym odcieniu szarości. Dozownik jest łatwy w użyciu .Zdałam sobie sprawę ,że to jest najlepszy dozownik jaki miałam .Może dlatego ,że jest duży ? Wielkość przykrywki całego koncentratu na dzień i na noc. Koncentrat na dzień jest w kolorze zielonym , na noc -w kolorze białym. W opakowaniu opakowanie znalazłam ulotkę z informacją o wszystkich kuracjach /koncentratach LIERAC i była to bardzo przydatna informacja. Używałam kuracji przez około 3 tygodni .Zaczerwienienia są mniej widoczne , a skóra napięta i nawilżona, Dodatkowym atutem jest luksusowy zapach , lekko perfumowany .Jedynym minusem kuracji jest cena . Ale z powodu wysokiej jakości pewnie kiedyś wrócę do tego koncentratu dwa w jednym.
    Zalety:
    • dwa koncentraty w jednym
    • znaczące ogóle polepszenie stanu skóry : napięcie, nawilżenie, zmniejszenie zaczerwienienia
    • luksusowy, perfumowany zapach
    • duży i łatwy w użyciu dozownik
    Wady:
    • wysoka cena
    Femina
    2 stycznia 2022 o 19:42
    Godny uwagi
    To mój pierwszy produkt marki Lierac. Przyznaję, że kupiłam go w ciemno skuszona promocją. Na próżno szukałam w internecie opinii na temat tego produktu. Teraz, po około miesiącu użytkowania, mogę wreszcie wpisać swoją recenzję. Opakowanie składa się z dwóch odrębnych produktów zamkniętych w połączonych ze sobą pojemniczkach z pompką. Jaśniejsze na dzień, i ciemniejsze do używania na noc. Po naciśnięciu pojemnika uzyskujemy porcję produktu do użycia odpowiednio na dzień i na noc. Produkt na dzień, w jasnozielonym maskującym kolorze, dość wodnisty, wchłania się natychmiast. Po chwili od aplikacji nie czuć go na skórze. Nie zauważyłam co prawda maskującego efektu zielonego koloru, ale też nie liczyłam na wiele. Za to stanowi dobrą bazę pod podkład. Odpowiednio też nawilża. Koncentrat na noc jest w kolorze białym, równie wodnistym co wersja na dzień. Również bardzo dobrze się wchłania, nie zostawia na skórze tłustej warstwy. A teraz efekty: Po około 2 tygodniach sumiennego stosowania koncentratu zarówno rano, jak i wieczorem zauważyłam pierwsze efekty. Moja problematyczna naczynkowa nadreaktywna cera nieco zbladła i przestała histerycznie reagować na zmiany temperatury. Teraz po około 4 tyg. efekt jest wyraźniejszy. Cera nie dość, że wydaje się wyciszona i ukojona, to również bledsza. Serum wydaje się dość wydajne, bo wystarcza niewielka ilość do pokrycia całej twarzy, niemniej nieprzezroczyste opakowanie nie pozwala sprawdzić, ile produktu zostało zużyte.
    Zalety:
    • Wygodne opakowanie
    • Miły świeży zapach
    • Wodnista konsystencja
    • Nadaje się pod makijaż
    • Działa!
    Wady:
    • Nieprzezroczyste opakowanie, które nie pozwala sprawdzić ile produktu zostało
    • Wysoka cena (ale dobry produkt musi trochę kosztować)!