Podkłady

Bobbi Brown Skin Foundation SPF 15 PA+

Bobbi Brown Skin Foundation Spf15 Podkład 6 Golden 30ml

Nasi użytkownicy zostawili 41 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 4 grudnia 2021 o 16:48
    Ideałem nie jest, ale mi się spodobał
    Wczoraj nałożyłam ostatnią porcję tego kosmetyku, więc po zużyciu całego opakowania przyszedł czas na recenzję. Sprawdziłam w necie, czy da się go jeszcze kupić i wychodzi na to, że można, ale w większości sklepów jest na jakiejś obniżce, a w niektórych, gdzie wcześniej był już go nie ma, więc wnioskuję, że jest to kosmetyk wycofywany, bądź już wycofany i po prostu sklepy starają się wyprzedać zapasy. Ja kupiłam swój egzemplarz już dawno temu, używałam sporadycznie, ale właśnie ostatnio stwierdziłam, że już chyba to opakowanie robi się dość wiekowe i zaczęłam używać codziennie. Wnioski moje są następujące: Opakowanie mi się podoba, standardowe takie, mamy pompkę, która działa bez zarzutu, chociaż zatyczka do tej pompki mogłaby być trochę większa, jakoś wizualnie by to lepiej wyglądało. Jednak jest, jak jest, żaden problem, że jest mniejsza. Spełnia swoje zadanie w ochronie pompki przed przypadkowym naciśnięciem, więc jest ok. Kolor, jaki miałam to numer 1 Warm Ivory, od razu zaznaczę, że był dla mnie nieco za ciemny, ale odcień 0 był za różowy, a 0.75 który niby miał być neutralny też był różowy jak świnka (pomimo opisu producenta, że jest niby neutralny - nie, nie jest neutralny). Przeważnie po nałożeniu tego 1 przybrązowiałam sobie też szyję, żeby to nieco wyrównać. Różnica w kolorze jednak między moją twarzą z tym podkładem a szyją nie była mocno rażąca, podejrzewam, że dla niewprawnego oka mało widoczna, ale ja nie chciałam, żeby w ogóle była widoczna, stąd ta 'akcja' z bronzerem na szyji. Sam podkład był dość lejący, o bardzo przyjemnym dla mojego nosa zapachu, aczkolwiek wyczuwalnym tylko podczas nakładania, potem już nic nie czułam. Do pokrycia całej twarzy wystarczyły mi 2 takie mniejsze pompki. Podkład nie ma dużego krycia, powiedziałabym, że delikatne w stronę średniego. Budować go się za bardzo nie da, ale ja nie chciałam go budować, bowiem kupując go przeczytałam obietnice producenta, że to jest po prostu 'skin foundation', który ma imitować skórę, a nie dawać szpachlę jak Double Wear. Ja szpachli nie cierpię, więc ten Bobbi wpisał się idealnie w moje potrzeby. Wykończenie powiedziałabym że było lekko świetliste, mogłoby być trochę bardziej świetliste, ale wciąż ok. Rozprowadzał się beauty blenderem bardzo ładnie na skórze. Czasem nie lubił się z jakimś SPF, który miałam pod spodem, ale to bardziej wina spf, bo czasem nie nakładałam spf i wtedy Skin Foundation wyglądał dobrze. Krycie jak wspomniałam jest maks średnie, wielkich niedoskonałości nie zakrył, ślady po zagojonych wypryskach lekko zakrył, ale oczywiście trzeba korektora. Mi to jego krycie bardzo pasowało, wyglądało jak druga skóra, bez zbędnego przeciążenia. Nie zauważyłam, żeby podczas nakladania czy noszenia zmieniał kolor, oksydował czy pomarańczowiał. Do trwałości mogłabym się trochę przyczepić, bo jednak tego mu ciut brakowało, bo kilku godzinach dosyć się wyświecał, ale też miało znaczenie, jaki puder z nim użyłam. Rozumiem jednak, że taki rozswietlający i nie zastygający podkład nie będzie super mega hiper trwały, byle się dość dobrze utrzymał. Ten po kilku godzinach stawał się już nieco nieświeży, ale jednak wciąż nie wyglądałam jak karykatura człowieka :D Nie był to podkład taki na miarę KWC dla mnie, ale naprawdę przyjemnie mi się go używało. Gdyby były inne odcienie, w sensie jaśniejszy ale z lekką domieszką żółci, to pewnie bym go odkupiła, jednak nie ma takiego odcienia, a do tego wszystko wskazuje na to, że jest to kosmetyk wycofywany, więc po prostu zachowam go w pamięci jako fajny lekki podkład, który lubiłam, ale jednak który nie był idealny. Po prostu był dobry.
    annasos
    7 lutego 2020 o 19:32
    Bubel
    Kupiłam ten podkład z polecenia od kosmetolog, która wykonywała u mnie zabieg kwasami. Mam bardzo sucha skórę, przekonała mnie do dobrego składu i właściwości nawilżających. Niestety nie polubiłam się z podkładem. Bardzo słabe krycie, Pani w drogerii sprzedając go zapewniała, ze bardzo ładnie można nadbudować nim krycie bez efektu maski. Niestety nigdy mi się to nie udało. Po kilku godzinach noszenia makijażu podkład był prawie niewidoczny. Zbiera się w newralgicznych miejscach (bruzda nosowo wargowa czy lwia zmarszka). Nie czułam żeby podkład nawilżał skórę. Podobał mi się efekt rozświetlonej skóry, przez pierwsze dwie godziny. Później buzia się po prostu swieci. Zdecydowanie zakup nie warty swojej ceny.
    Zalety:
    • duży wybór odcieni
    • efekt rozswietlenia
    Wady:
    • krycie
  • 11 września 2019 o 18:27
    OBECNIE-NAJLEPSZY!
    Podkład kupiłam rok temu jako jeden z nowszych podkładów marki Bobbi Brown. Nigdy nie miałam podkładów tej marki, więc nie wiedziałam czego się spodziewać. Podkład jest obecnie moim najlepszym podkładem jaki posiadam (przetestowałam już wiele różnych podkładów, zarówno drogich jaki i drogeryjnych). Mam cerę tłustą i podkład bardzo ładnie trzyma się cały dzień (przetestowany we wszystkich porach roku).
    Zalety:
    • Wygląd przez cały dzień na mojej tłustej i wrażliwej cerze
    • Duża gama odcieni
    • Można uzyskać delikatny efekt, ale też mocniejsze krycie na większe wyjście
    • Dobrze wygląda z większością kremów oraz pudrów
    • Delikatnie zastyga, nie migruje w ciągu dnia i nie znika nieestetycznie
    • Nie zapycha
    Wady:
    • Cena - jednak można go zdobyć w promocji i wtedy cena jest do przeżycia :)
  • 22 marca 2017 o 17:25
    Male krycie, naturalne wykonczenie
    Jak dla mnie to nieco gorsza i slabiej kryjaca wersja Long wear z Bobbi. Podklad jest na bazie wody, jest bardzo leisty i delikatny. Jest to fajny podklad na co dzien, niestety nie dla mnie, bo mam skore naczyniowa. PLUSY -naturalne wykoncznie -butelka z pompka - piekna gama kolorystycza, jak to Bobbi -trwalosc w miare ok, ale oczywiscie Long wear wypada lepiej, jak nazwa wskazuje -nie oksyduje MINUSY -zbyte leisty, wole gestsze podklady, bardziej konkretne -male krycie (jezeli ktos potrebuje wyrownac koloryt skory, to jak najbardziej sie sprawdzi) -trudna dostepnosc (nie w kazdym Douglasie jest BB) NEUTRALNIE - cena (200zl)
    elyon
    23 listopada 2015 o 17:13
    Dla mnie ten podkład to w zasadzie krem tonujący
    Podkład bobbi brown wzbudza nie lada kontrowersje. Według mnie jest bardzo dobry pod kilkoma warunkami. Moja cera: mieszana z rozszerzonymi porami, zadbana, dobrze nawilżona, bez suchych skórek itp. Podkład: +ma bardzo wygodne opakowanie z pompką. Pompka dozuje odpowiednią ilość podkładu + fantastyczny wybór kolorystyczny ja mam 2,5 warm sand - ma piękny żółty odcień + bardzo wodnisty ale ostrzega o tym producent mówiąc że to lekki podkład na bazie wody +krycie przy 1 warstwie jak lekki krem tonujący. To nie jest podkład który kryje. On tylko wyrównuje koloryt skóry. Dokładany jako druga warstwa nie wygląda już tak naturalnie dlatego najlepsza jest jedna równomierna warstwa Ja w ogóle kupiłam ten podkład z zamiarem stosowania go w dni kiedy mogę pozwolić sobie na lekki makijaż który tylko podkreśla naturalną urodę +ładnie maskuje pory + kiedy zależy mi żeby przetrwał cały dzień przypudrowuję go dobrze fiksującym pudrem np. ryżowym +faktycznie nawilża skórę, nie wchodzi w linie miniczne, nie uwypukla ich Minusy? - wg mnie największym jest to ściera się w ciągu dnia - na szczeście równomiernie -przy większej ilości warstw nie wygląda naturalnie Ciekawostka: wymieszany z podkładem typu long lasting powoduje zachowanie nawilżenia i makijaż bardzo długo się utrzymuje :D Najlepiej wygląda nałożony palcami lub gąbką. Podsumowując: jestem zadowolona z zakupu ponieważ traktuję go bardziej jako nawilżający krem tonujący. Co kto lubi :) Używam tego produktu od: kilka próbe teraz pełnowymiarowe opakowanie Ilość zużytych opakowań: próbki + 1/3 pełnego opakowania