Kremy uniwersalne

Uriage Roseliane Krem do cery naczynkowej 40 ml

goha80
    18 stycznia 2025 o 13:21
    Sama nie wiem.
    To mój drugi krem dedykowany problemowi rumienia. Tyle że pierwszy stosowałam gdy problem nie był praktycznie widoczny. W tym roku na policzkach pojawiły się stałe widoczne czerwone zmiany i ten krem wcale nie niweluje ani tymczasowo, ani stosowany długofalowo tych zmian. W związku z tym jestem rozczarowana, ale z drugiej strony - nie wiem czy istnieją kremy które są skuteczniejsze i faktycznie pomagają na reaktywny rumieniącą się skórę i widoczne naczynka. Krem ma dziwną gęsto suchą konsystencję. Na pewno nie jest tłusty więc w moim przypadku to plus. Ale nie nawilża i nie wydaje mi się żeby koił. Współpracuje z serum i nie roluje się. Pod makijaż nie próbowałam bo używam go na noc. Niestety nie kupię drugiej tubki bo nie widzę żadnych efektów, a cena wcale nie jest zachęcająca by kontynuować ten związek.
  • 29 marca 2024 o 17:25
    Ani koi, ani nawilża...
    OPAKOWANIE: Krem znajduje się w klasycznej tubce. ZAPACH: Krem ma bardzo delikatny zapach. KONSYSTENCJA: Krem ma dość zbitą konsystecję i jest bardzo gęsty. DZIAŁANIE: Normalnie mam skórę mieszaną, ale aktualnie jest przesuszona po kuracji przeciwtrądzikowej. Moja skóra jest skłonna do powstawania niedoskonałości i odwodnienia. Bardzo wrażliwa i nadreaktywna. Krem łatwo się rozprowadza pomimo jego gęstej konsystencji. Jest dość ciężki, ale szybko się wchłania. Według producenta krem ma nawilżać i koić. W moim przypadku krem nie nawilżał prawie wcale ( moja skóra jest mocno przesuszona kuracją przeciwtrądzikową). Skóra po kilku dniach stosowania stała się bardzo przesuszona, wręcz piekąca z przesuszenia. Nie zauważyłam również działania kojącego. Po kilku dniach zaczęły pojawiać się małe wypryski. CENA: Cena produktu jest wysoka. WYDAJNOŚĆ: Krem jest bardzo gęsty, więc jest dość wydajny. Podsumowując krem nie sprawdził się w przypadku mojej skóry - był zbyt mało nawilżający, a także spowodował powstawanie niedoskonałości. Nie działał również kojąco na moją skórę.
    Zalety:
    Wady:
    • nie koi
    • nie nawilża
    • powoduje powstawanie niedoskonałości
    Miroku
    17 lipca 2022 o 16:48
    Przyzwoity krem odżywczy
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Po mamie odziedziczyłam skłonności do cery naczynkowej-łatwo łapię rumieniec, cera jest dosyć wrażliwa, no i niestety mam już kilka rozszerzonych naczynek w okolicy nosa. Jednocześnie jest tłusta z rozszerzonymi porami, nierzadko odżywcze i kojące formuły ją zapychają, więc odnaleźć idealny krem na naczynka dla mnie jest wyzwaniem. Tego kremu miałam okazję używać z kilkunastu próbek, które starczyły mi na miesiąc codziennego używania. Używało mi się go dobrze, ale jednocześnie uważam, że dla bardziej naczynkowych oraz wrażliwych cer będzie niewystarczający. Krem ma bardzo mocny perfumowany zapach, który dla mnie jest zbędny w kosmetykach do cery wrażliwej-może i jest ładny, ale jednak substancje zapachowe lubią podrażniać. Wprawdzie krem mnie nie uczulił i nie podrażniał, ale nieraz zdarzyło mi się, że nałożony zbyt blisko okolic oczu powodował ich bolesne łzawienie. Formuła jest gęsta i kremowo-bogata, ale jednocześnie nie jest tłusta i tępa. Super się rozprowadza i nie zostawia na skórze duszącej powłoki. Mojej cery tłustej nigdy nie zapchał, nie czułam jej obciążenia i nie miałam podczas jego stosowania żadnego wysypu niedoskonałości. Nawilżenie oraz odżywienie jakie dostałam od tego kremu mi całkowicie odpowiada, skóra była zawsze miękka oraz ukojona. Kosmetyk dobrze niweluje uczucie ściągnięcia po mocno wysuszającym żelu oraz łagodzi podrażnienia po mocnych peelingach czy kwasach. Wpływu na naczynka nie widzę znaczącego, nadal łatwo się rozszerzają i są wrażliwe na czynniki zewnętrzne, aczkolwiek tutaj cudów nie oczekiwałam. Najważniejsze, że krem dobrze nawilża wzmacniając barierę naskórkową, a to już dużo w pielęgnacji cery naczynkowej oraz wrażliwej.
  • 11 kwietnia 2020 o 17:04
    Średni
    Krem ten jest bardzo przyjemny po nałożeniu. Dobrze nawilża i łagodzi zaczerwienienia. Jednak wydaje mi się, że nie jest odpowiedni dla skóry z tendencją do niedoskonałości, gdyż wydaje mi się, że stosowany na dłuższą metę zwiększał ilość niedokonałości na mojej skórze. Ładny zapach, ale spowodowany substancją zapachową w składzie, których staram się unikać ze względu na wrażliwą skórę.
    Zalety:
    • bardzo komfortowe uczucie na skórze
    • łagodzi zaczerwienienia
    • bardzo dobrze nawilża
    • cena adekwatna do jakości produktu
    • często objęty promocją
    Wady:
    • substancja zapachowa w składzie (szczególnie biorąc pod uwagę fakt, że produkt dedykowanu jest skórze wrażliwej)
    • może prowadzić do występowania niedoskonałości
    • sztywne opakowanie, ciężko wycisnąć z niego resztki produktu
    Drogeria Super-Pharm
  • 26 lutego 2019 o 19:51
    Dobry krem
    Dosyć dobry krem, ale jak dla mnie odrobinę za mało nawilżający ( mam cerę suchą, naczynkowa). Cena też dosyć wysoka, ale można upolować na promocji. Przy stosowaniu dwa razy dziennie wystarczył mi na ok 4 miesiące
    Zalety:
    • Szybko się wchłania
    • Nie pozostawia tłustego filmu
    • Ładny zapach
    • Nie zapycha
    • Nie uczula
    Wady:
    • Trudno wydobyć resztki kremu
    • Mógłby być bardziej nawilżający
    Drogeria Super-Pharm