Kule i płatki do kąpieli

Fluff Superfood, Rainbow Bath Tęczowe chmurki do kąpieli

• 18 stycznia 2024 o 22:14
    Zapowiadały się fajnie...
    Kiedy produkty świąteczne wchodziły na półki wśród nich pojawiły się również te kule jako "świetny pomysł na prezent", czaiłam się na nie już w 22 roku ale szybko zostały wyprzedane a początkowa cena była dla mnie nie do przyjęcia. W tym roku również dostały się na półki i po świętach udało mi się je dostać w wyprzedażowej cenie, zachwycona swoim zakupem od razu po przyjściu do domu wypróbowałam jedną z nich. W pudełku pod dekoracyjnymi elemantami piankowych różowych serduszek kryły się 4 kule o zapachach- truskawki, arbuza, waty cukrowej oraz borówki. No niestety, mimo czułego węchu nie udałoby mi się odgadnąć zapachu danej kuli gdyby nie etykiety. Na pierwszy ogień poszła wata cukrowa, pełna nadzieji wrzuciłam ją pod strumień wody i nic, efekt tak mizerny, że po jakimś czasie kiedy próbowałam ułatwić jej zadanie po prostu ją rozgniotłam bo już nie mogłam patrzeć na ten wciąż zatapiający się "statek" który ledwo co fizzował. Produkt ten miał również dawać fuzję kolorów niczym tęcza nawiązująca do wyglądu owych kul a wydobył się z niego delikatny strumieniek jednego koloru. Taki sam powalający efekt był z pozostałymi kulami. Nie doświadczyłam żadnych plusów ani przyjemności z użytku tego produktu, całe szczęście, że nie zakupiłam go w cenie regularnej.
  • 14 sierpnia 2023 o 1:32
    Wielkie rozczarowanie
    Ale się cieszyłam na te chmurki! Niestety do pierwszego użycia. Dodam, że lubię produkty Fluff i zazwyczaj mi się sprawdzają. Chmurki są 4 w opakowaniu, każda o innym, owocowym zapachu. Zapach jest piękny! Chmurka po wrzuceniu do wody nie zostawia efektu tęczy, woda zmienia kolor na brązowy. Skóra jest delikatnie nawilżona i to by było na tyle. No i ładnie pachnie. Ale za tą cenę spodziewałabym się czegoś lepszego.
    Zalety:
    • design
    • nawilżenie skóry
    • nie pienią się
    • woda ma brązowy kolor, nie ma tęczowego efektu
  • 7 marca 2022 o 22:11
    Chmurki do kąpieli
    Stosuje wiele różnych produktów do kąpieli jednak na tym zawiodłam się najbardziej, chmurki pachną pięknie po wyjęciu jednak po wsadzeniu do wody nie czuje ich zapachu. Chmurki nie unoszą się na wodzie woda po chmurce o zapachu waty cukrowej była najlepsza miała ładny kolor czuć nawilżenie skóry, lecz zawiodłam się przez to że tęczy nie było praktycznie wcale umaszczeniu ręka na wodzie czasem udało uzyskać sie jaki kolwiek efekt. Osobiście nie polecam.
    Zalety:
    • Skóra po kuli
    Wady:
    • Nie rozpuszcza się
    • Brak tęczy
    • Nie czuć zapachu
  • 1 marca 2022 o 12:02
    Rozczarowanie.
    Ja: Mam skórę bardzo suchą, odwodnioną, atopową. Z tendencjami do uczuleń i pękających naczynek. Oczekiwania: Relaks podczas kąpieli, brak przesuszenia skóry. Opakowanie: Papierowe pudełko ze sporym logo firmy z przodu, z tyłu z czytelnym opisem co znajduje się w środku. Każda chmurka opakowana osobno w folię, z naklejką opisującą dany zapach. Dodatkowym atutem jest nożyk, który ułatwia otwieranie kosmetyku. Nie widziałam tego ui żadnego producenta wcześniej, także bardzo doceniam. Zestaw zawiera 4 różne zapachy, całość przyozdobiona różowymi serduszkami w formie confetti. Wrażenia: Zestaw chmurek dostałam w prezencie. Prezentuje się naprawdę ładnie. Chmurki pachną bardzo ładnie, zapach jest dość intensywny i łatwo wyczuwalny nawet przez folie. Niezależnie od zapachu, chmurka barwi wodę na kolor fioletowoniebieski. Woda delikatnie pachnie jednak zapach nie utrzymuje się na skórze. Chmurki bardzo trudno się rozpuszczają, nie tworzą tej pięknej tęczy z reklamy. Po prostu rozpuszczają się na dnie wanny, delikatnie musując. Łatwo się je usuwa z wanny, nie brudzą i nie barwią jej, nie pozostawiają osadu. Ze skórą nie robią zupełnie nic – żadnych właściwości pielęgnacyjnych czy odżywczych. Myślę, że to dobry pomysł na prezent, coś odpowiedniego dla fanów gadżetów. Na minus na pewno cena – bardzo wysoka w stosunku do jakości kosmetyku. Ja jestem rozczarowana, na pewno nie wrócę po kolejne opakowania.
    Grinaa
    11 stycznia 2022 o 13:33
    Największe rozczarowanie kosmetyczne
    Zestaw obserwowałam w sklepie odkąd się pojawił. Ostatecznie dostałam na święta, bo nie oszukujmy się, cena jest dosyć wysoka. I jest to największe rozczarowanie kosmetyczne ostatnich miesięcy. Widziałam produkt w reklamie, piękna tęcza wydobywająca się z chmurki. A na żywo? Nic z tych rzeczy... Chmurka opada na dno wanny, musuje bardzo delikatnie a kolory są niemal niewidoczne. Nawet przy trzymaniu jej na powierzchni wody, ani śladu po pięknej tęczy widocznej w reklamie. Przysięgam, dawno się tak nie rozczarowałam. Poza tym kula w ogóle nie pachnie. Ani w wannie, ani na ciele. Niezależnie który zapach się rozpuści, zupełnie nic. Kolor wody po zmieszaniu kolorów to coś w fiolet. Zupełnie nie polecam. Nie są warte swojej ceny, nie kupiłabym ich nigdy ponownie.
    Wady:
    • wysoka cena
    • brak ładnego efektu tęczy z reklamy
    • nie pachną

Zobacz także inne Kule i płatki do kąpieli