WIZAŻ logo

Elegancja zamknięta we flakonie
    Lista pór rokuLato
    Liczba zużytych opakowańjedno opakowanie
    Od kiedy używasz produktumiesiąc
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Elegantly Tokyo bardzo pozytywnie mnie zaskoczyły. To elegancki, nowoczesny zapach, który od pierwszego użycia sprawia wrażenie znacznie droższego, niż jest w rzeczywistości. Kompozycja jest świetnie wyważona, na początku wyczuwalne są świeże, lekkie nuty, które po chwili przechodzą w bardziej otulające, subtelnie kwiatowe i ciepłe akordy. Całość jest bardzo kobieca, elegancka i nienachalna, dzięki czemu perfumy sprawdzają się zarówno na co dzień, jak i na wieczorne wyjścia. Dodatkowo zapach utrzymuje się na skórze przez wiele godzin i często zbiera komplementy. Zdecydowanie chętnie kupię je ponownie.
    Zalety:
    • Piękny, elegancki zapach.
    • Dobra trwałość.
    • Świetny stosunek jakości do ceny.
  • 2 czerwca 2026 o 13:57
    Piękny zapach i świetna trwałość
    Liczba zużytych opakowańkilka opakowań
    Od kiedy używasz produktumiesiąc
    Gdzie został kupiony produktOtrzymałam w prezencie
    Jeden z moich ulubionych zapachów z Zary. Pachnie bardzo elegancko, czysto i świeżo, ale jednocześnie nie jest nudny. To taki zapach, który sprawdza się praktycznie na każdą okazję i bardzo często zbiera komplementy. Największym zaskoczeniem jest dla mnie trwałość. Jak na perfumy z Zary utrzymują się naprawdę długo zarówno na skórze, jak i na ubraniach. Jeszcze po wielu godzinach jestem w stanie wyczuć je na sobie, co nie zdarza mi się przy wszystkich zapachach tej marki. To kompozycja, po którą sięgam przez cały rok. Jest lekka i elegancka, ale jednocześnie na tyle charakterystyczna, że nie ginie po kilku minutach od aplikacji. Zdecydowanie jeden z bardziej udanych zapachów w mojej kolekcji.
    Zalety:
    • Piękny zapach
    • Trwały
    • Ładnie blenduje się z innymi zapachami
    • Nie jest przytłaczający
      star fullstar fullstar fullstar fullstar full
  • star fullstar fullstar emptystar emptystar empty
    10 maja 2026 o 19:40
    Wyczuwam w nim męski zapach
    Lista pór rokuJesień
    Lista pór dniaNa wieczór
    Kupi ponownieNie
    Od kiedy używasz produktumiesiąc
    Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
    Zapach totalnie nie dla mnie 😔 Po nutach spodziewałam się czegoś bardziej świeżego i eleganckiego, a na mojej skórze pachnie bardzo męsko i ciężko. Niestety kompletnie się z nim nie polubiłam. Trwałość jest okej, ale sam zapach zdecydowanie nie trafia w mój gust.
    Zalety:
    • dobra trwałość jak na cenę
    • ładny, minimalistyczny flakon
    Wady:
    • zapach wpada w bardzo męskie nuty
    • ciężki i przytłaczający na co dzień
    • mało świeżości i lekkości
    • na mojej skórze rozwija się dość ostro
      star fullstar fullstar fullstar fullstar empty
      star fullstar fullstar emptystar emptystar empty
  • 1 maja 2026 o 4:54
    Zapach współpracy z Jo Malone
    Liczba zużytych opakowańw trakcie pierwszego opakowania
    Od kiedy używasz produktukilka miesięcy
    Gdzie został kupiony produktW perfumerii
    Zapach Zara Elegant Tokyo naprawdę robi robotę. Jest typowo kwiatowy, ale nie taki mdły czy „babciny” - raczej elegancki i wyrazisty. Ma fajną projekcję, bo zostawia za sobą taki ogon, że ludzie serio potrafią zapytać, czym pachniesz Duży plus za trwałość - jak na Zarę, to trzyma się naprawdę długo. Na skórze spokojnie kilka godzin, a na ubraniach jeszcze dłużej. No i flakon - prosty, ale wygląda bardzo ładnie i tak „czysto”, bez przesady. Ogólnie: jeśli lubisz kwiatowe, ale z charakterem i chcesz coś niedrogiego, co pachnie trochę bardziej „premium”, to warto sprawdzić.
    Zalety:
    • Kwiatowy zapach
    • Moc
    • Projekcja
    Wady:
    • Dla niektórych może być duszący na dłuższą mete
  • 18 kwietnia 2026 o 11:21
    Genialny zapach dla fanek świeżych zapachów 💚
    Gdzie został kupiony produktW perfumerii
    Elegantly Tokyo To jeden z tych zapachów, które świetnie sprawdzają się u mnie na co dzień, szczególnie do pracy, bo jest elegancki, ale nie przytłaczający. Dużym plusem jest dla mnie fakt, że przy jego tworzeniu brała udział Jo Malone i rzeczywiście czuć w nim ten charakterystyczny minimalizm i wyczucie kompozycji. Zapach od początku ma swój wyrazisty charakter. Lilia w nutach głowy jest bardzo intensywna i może być lekko dominująca, ale po chwili wszystko się uspokaja. Wtedy do głosu dochodzi jaśmin, który nadaje całości elegancji i sprawia, że zapach staje się bardziej harmonijny. Najbardziej podoba mi się jednak to, jak rozwija się później- lekko drzewna baza z akigalawood daje efekt czystości i świeżości, który idealnie wpisuje się w codzienne noszenie, zwłaszcza w pracy. Trwałość oceniam jako dobrą, około 4 godziny, przy raczej subtelnej projekcji. Nie jest to zapach, który wypełnia całe pomieszczenie, ale właśnie dzięki temu jest komfortowy na co dzień. Trzeba tylko uważać z ilością, bo przy większej aplikacji białe kwiaty mogą być zbyt intensywne. Trwałość mogłaby być lepsza, jednak przy tak świeżych zapach jest to rzadko spotykane. Flakon wygląda świetnie, prezentuje się genialnie na toaletce. Jest ciężki, minimalistyczny a magnetyczny korek dodaje odrobiny ekskluzywności. To zapach, który wyróżnia się na tle słodkich, popularnych kompozycji, jest bardziej wyrafinowany i spokojny, ale nadal ma w sobie coś charakterystycznego. Mimo drobnych minusów to właśnie jego styl i uniwersalność sprawiają, że znów sięgnęłam po kolejny flakon z kolekcji Vibrant Cities. Za tą cenę (129 zł) na prawdę warto :)
    Zalety:
    • Zapach idealny do pracy
    • Piękny flakon
    • Świeża kompozycja
    Wady:
    • Trwałość mogłaby być lepsza
      star fullstar fullstar fullstar emptystar empty
      star fullstar fullstar fullstar fullstar full

Zobacz także inne Wody perfumowane męskie

szukaj